Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Crypto: Πάλι «έπεσε» το Solana!

Βουτιά άνω του 13% για την πλατφόρμα που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το Ethereum. Γιατί σταμάτησε η λειτουργία της. Το μεγάλο ράλι για το SOL, τα έξυπνα συμβόλαια και τα προβλήματα.

Crypto: Πάλι «έπεσε» το Solana!

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η πλατφόρμα του Solana σταμάτησε τη λειτουργία της χθες, εξαιτίας τεχνικού σφάλματος. Οι επικυρωτές κατάφεραν να επαναφέρουν σε λειτουργία το δίκτυο μετά από 4 ώρες και 10 λεπτά, εγείροντας για άλλη μία φορά ζητήματα αξιοπιστίας.

Σύμφωνα με τους προγραμματιστές του Solana, το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν ένα μπλοκ θεωρήθηκε ακατάλληλο, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει συναίνεση στην έγκρισή του. Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο όπως είναι φυσικό από τους traders, που έσπευσαν να ρευστοποιήσουν, οδηγώντας το μέχρι τα 38 δολάρια ή σε πτώση 13%.

Το πρωτόκολλο του Solana θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ανταγωνιστές του Ethereum, στον χώρο των έξυπνων συμβολαίων. Έχει καταφέρει να επιτύχει φθηνότερα τέλη συναλλαγών σε συνδυασμό με ταχύτερη επεξεργασία συναλλαγών. Ωστόσο, εκεί που υστερεί είναι στο θέμα της ασφάλειας. Τους τελευταίους μήνες έχει διακόψει τη λειτουργία του για αρκετές ώρες, άλλες δύο φορές, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποια απώλεια χρημάτων.

Το Solana, επειδή βρίσκεται στο ξεκίνημά του, δεν είχε καταφέρει να αποκεντρωθεί αρκετά και κυρίως να οχυρώσει την ασφάλειά του. Κάτι όμως που δεν είναι απίθανο να συμβεί στο μέλλον, καθώς για την ώρα το λογισμικό τρέχει ακόμα σε beta version.

Πού πονάει το Ethereum; Στην επεκτασιμότητα. Ακριβώς εκεί εστίασε το Solana. Πώς τα κατάφερε; Χρησιμοποιώντας έναν συναινετικό αλγόριθμο, μια νέα τεχνική χρονομέτρησης για αποκεντρωμένα συστήματα που ονομάζεται proof-of-history ή απόδειξη της ιστορίας (PoH). Δημιουργεί μια καταγραφή που αποδεικνύει ότι ένα συμβάν έχει λάβει χώρα σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Γεγονός είναι πως το οικοσύστημα των έξυπνων συμβολαίων βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακό στάδιο.

Αναμένουμε από εκεί πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, αλλά όχι χωρίς προβλήματα, κόπο, εμπόδια. Ωστόσο το ανθρώπινο ταλέντο που έχει συγκεντρωθεί και η αλματώδης πρόοδος που έχει επιτευχθεί μέσα σε ελάχιστα χρόνια μάς επιτρέπει να αισιοδοξούμε για το μέλλον του κλάδου.

Όσον αφορά το επενδυτικό ζήτημα, το Solana αποτελεί μια από τις ιστορίες επιτυχίας που εξάπτουν τη φαντασία και τις προσδοκίες των συμμετεχόντων στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως στις αρχές του 2021 το SOL είχε 1,25 δολάρια και στην κορυφή του Νοεμβρίου έφτασε μέχρι και τα 260 δολάρια.

Σεμινάρια και βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Τα εξειδικευμένα σεμινάρια που διοργανώνει το euro2day.gr αφορούν την αποτελεσματική προστασία των δεδομένων σας από τους κακόβουλους. Θα μάθετε τρόπους με τους οποίους θα μπορείτε να περιηγείστε άφοβα και με ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο. Επίσης πώς να φυλάξετε με μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια τα κρυπτονομίσματά σας και πώς μπορείτε να τα μεταβιβάσετε στους οικείους σας, σε περίπτωση ατυχήματος.

Εισηγητής είναι ο κ. Αχιλλέας Βιέννας, διακεκριμένος ειδικός ερευνητής και πιστοποιημένος σύμβουλος σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στο https://www.media2day.gr/seminars

Από το ίδιο link μπορείτε να προμηθευτείτε και το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin».


* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v