Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η τεχνική ανάλυση δείχνει νέα πτώση του Bitcoin, το σημείο καμπής

Η είσοδος της αγοράς των κρυπτονομισμάτων σε «bear market» και σε ποιο σημείο μπορεί να τελειώνει. Ποιο είναι το βασικό σενάριο για την πορεία του Bitcoin. Γιατί είναι πιθανή η προσγείωση της τιμής στις 20.000-23.000 δολάρια.

Η τεχνική ανάλυση δείχνει νέα πτώση του Bitcoin, το σημείο καμπής

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων περνάει φάση «δια πυρός και σιδήρου», με μερικά από τα δημοφιλέστερα κρυπτονομίσματα να έχουν σημειώσει ισχυρές απώλειες από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά τους, που σε κάποιες περιπτώσεις υπερβαίνουν το 50%. Σε όρους κεφαλαιοποίησης, ένα τρισεκατομμύριο δολάριο έχουν «κάνει φτερά».

Το Bitcoin, το μεγαλύτερο και κυρίαρχο κρυπτονόμισμα της αγοράς έχει εμφανίσει πτώση της τάξης του 55% από το υψηλό Νοεμβρίου, ενώ το Ethereum, δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βάσει της κεφαλαιοποίησης, έχει καταγράψει μείωση της τάξης του 60% από το ιστορικό υψηλό.

Το πιο οξύμωρο ίσως είναι ότι το γεγονός ότι το Bitcoin, που από τη δημιουργία του έχει ως βασικό δομικό χαρακτηριστικό τη δυνατότητα να αποτελεί «καταφύγιο» έναντι του πληθωρισμού, φαίνεται να κατρακυλάει εξαιτίας του… πληθωρισμού. Η αλλαγή στη διάθεση για ρίσκο, η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και η απόσυρση της ρευστότητας από τις αγορές και τέλος, η ραγδαία άνοδος του πληθωρισμού δείχνουν ότι δεν έχουν ωφελήσει την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Το ότι η αγορά είναι σε “bear market” είναι δεδομένο και αυτό που ενδιαφέρει αποκλειστικά την κοινότητα των traders είναι σε πιο σημείο μπορεί να τελειώνει. Και λέμε traders, γιατί για το τεράστιο οικοσύστημα των επενδυτών - hodlers, το volatility που παρακολουθούμε από πέρυσι είναι άνευ σημασίας.

Σε αυτές τις δύσκολες τεχνικές συνθήκες, με τη βοήθεια του κυματιστή Δημήτρη Τσάντου, μέλους της τεχνικής κοινότητας Elliott Wave Trader και Elliott Wave International της ομάδας του Prechter, παραθέτουμε τις δύο βασικές εναλλακτικές μετρήσεις για την αγορά του Bitcoin.

Η εκτίμηση είναι ότι το Bitcoin βρίσκεται σε διόρθωση ως κύμα (iv). Βρίσκεται στο 5ο κύμα του C, μιας ευρύτερης διόρθωσης ως WXY από το υψηλό των 69.000 δολαρίων όπου κορύφωσε ως κύμα iii, με τελικό στόχο της διόρθωσης την ευρύτερη περιοχή των 20.000 - 23.000 δολαρίων περίπου. Όταν φτάσει στο υποκύμα (5) του τελικού 5 του C, θα μπορέσουμε να προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τον τελικό στόχο.

Όσο βρισκόμαστε κάτω των 35.000 - 37.000 δολαρίων, όπου είναι και οι βασικές αντιστάσεις, οι πωλητές έχουν σαφέστατα το προβάδισμα. Μόνο με ανοδική διάσπαση των αντιστάσεων των 35.000 δολαρίων και έπειτα των 37.000 δολαρίων, οι αγοραστές έχουν βάσιμες ελπίδες άμεσης ανοδικής επαναφοράς. Η αγορά των κρυπτονομισμάτων συνολικά φαίνεται να βρίσκεται όχι σε μια τροχιά διόρθωσης αλλά μια τροχιά γενικής εκκαθάρισης σε κάποια κρυπτονομίσματα.

Συνεπώς, οι στόχοι είναι ξεκάθαροι, όσο βρισκόμαστε κάτω των 35.000 δολαρίων, οδεύουμε προς τον τελικό στόχο των 20.000 -23.000 δολαρίων και μόνο η ανοδική διάσπαση των 35.000 δολαρίων και έπειτα των 37.000 δολαρίων αλλάζουν άρδην το σκηνικό, δίνοντας το προβάδισμα στους αγοραστές. Στην αγορά ωστόσο του Bitcoin και των cryptos, αυτή η εξέλιξη μπορεί να είναι και θέμα… ωρών!





*Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v