Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 18μήνου το Bitcoin

Η τιμή του Bitcoin έπεσε κάτω από το χαμηλό στις 12 Μαΐου, φτάνοντας μέχρι τις 24.850 δολάρια. Απώλειες ως και 21% για το Ethereum από την Παρασκευή. Ανησυχία για τη Celsius.

Σε χαμηλό 18μήνου το Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Νέα σημαντική υποχώρηση σημειώθηκε στα κρυπτονομίσματα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς, έστω και οριακά έφτασε κάτω από το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Η τιμή του Bitcoin έπεσε κάτω από το χαμηλό στις 12 Μαΐου, φτάνοντας μέχρι τις 24.850 δολάρια, καταγράφοντας χαμηλό 18μήνου. Σε αυτή την τιμή είχε να βρεθεί από τα Χριστούγεννα του 2020.

Το Ethereum και τα υπόλοιπα από τα κυριότερα altcoins, έχουν υποστεί ακόμα μεγαλύτερη ποσοστιαία υποχώρηση. Ενδεικτικά, το δεύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα έφτασε να χάνει 21% από την Παρασκευή. Αξιοσημείωτο είναι πως ξεπέρασε το αρνητικό ρεκόρ του 2018. Από την κορυφή του Νοεμβρίου έχουν περάσει 216 ημέρες χωρίς να κάνει μια ανοδική αντίδραση της τάξης του 100%, όπως συνήθιζε. Η προηγούμενη φορά που υπήρξε ανάλογη πτώση που διήρκησε 215 ημέρες, ήταν από τον Μάιο μέχρι τον Δεκέμβριου του 2018, όταν είχε φτάσει μέχρι τα 80 δολάρια.

Από τότε ανάκαμψε και μέσα σε 6 μήνες έφτασε τα 360, πολλαπλασιάζοντας την τιμή του κατά 4,5 φορές. Μένει να δούμε αν θα συμβεί κάτι ανάλογο και τώρα, καθώς το περιβάλλον είναι τελείως διαφορετικό αυτή τη φορά. Από τη μια έχουμε τα παγκόσμια σοβαρά μακροοικονομικά προβλήματα που ρίχνουν βαριά τη σκιά τους σε όλες τις αγορές, αλλά από την άλλη αναμένουμε την μεγάλη τεχνολογική αναβάθμιση του πρωτοκόλλου, μάλλον μέσα στον Αύγουστο.

Ανησυχία για τη Celsius

Μια από τις παρενέργειες της αρνητικής πορείας που έχει πάρει η αγορά των crypto, είναι η ελεύθερη πτώση της γνωστής εταιρίας δανεισμού και καταθέσεων κρυπτονομισμάτων Celsius. Με μια έκτακτη ανακοίνωση στο Twitter στις 5 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας (Κυριακή βράδυ στις ΗΠΑ), ενημέρωσε τους πελάτες της πως παγώνει όλες τις αναλήψεις και τις μεταφορές μεταξύ λογαριασμών. Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι τόκοι θα καταβάλλονται κανονικά.

Το νόμισμα CEL της εταιρίας, όπως ήταν φυσικό κατέρρευσε, ανασύροντας μνήμες από την περίπτωση του Luna. Μέσα σε μισή ώρα από τη δημοσίευση του tweet έχασε 75%, αν και αυτή την ώρα έχει ανακτήσει τις μισές από τις απώλειες, όπως βλέπουμε στο 15λεπτο διάγραμμα.

Η Celsius ιδρύθηκε το 2017 με σκοπό να προσφέρει στους πελάτες της αποδόσεις για καταθέσεις κρυπτονομισμάτων. Το πραγματοποιούσε καθώς μεσολαβούσε δανείζοντας άλλες οντότητες, όπως ανταλλακτήρια και funds, οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να πληρώνουν τόκο για να δανειστούν Bitcoin, Ethereum και άλλα νομίσματα. Για ποιο λόγο τα δανείζονται; Για να κάνουν market making ή arbitrage μεταξύ ανταλλακτηρίων ή για να πάρουν short θέση ή σε DeFi πρωτόκολλα. Με άλλα λόγια να εκμεταλλευτούν τις διακυμάνσεις της αγοράς.

Η εταιρία είχε εισέλθει δυναμικά και στο mining, κάτι που τους παρείχε επιπλέον ροή κεφαλαίων και εισόδημα. Ενδεικτικό είναι πως είναι μέλος στο Mining Council. Ίσως να ευσταθούν οι φήμες που θέλανε την Celsius να έχει μεγάλες απώλειες από το Luna και το UST.

Σεμινάρια και βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Τα εξειδικευμένα σεμινάρια που διοργανώνει το euro2day.gr, αφορούν την αποτελεσματική προστασία των δεδομένων σας από τους κακόβουλους. Θα μάθετε τρόπους με τους οποίους θα μπορείτε να περιηγείστε άφοβα και με ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο. Επίσης πώς να φυλάξετε με μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια τα κρυπτονομίσματά σας και πώς μπορείτε να τα μεταβιβάσετε στους οικείους σας, σε περίπτωση ατυχήματος. Εισηγητής είναι ο κ. Αχιλλέας Βιέννας, διακεκριμένος ειδικός ερευνητής και πιστοποιημένος σύμβουλος σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στο https://www.media2day.gr/seminars

Από το ίδιο link μπορείτε να προμηθευτείτε και το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin».

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v