Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνδυνος άτακτης υποχώρησης στα crypto το Σαββατοκύριακο

Το κρίσιμο σημείο των 20.000 δολαρίων για το Bitcoin. Πού κρίνεται η έκβαση της μάχης. Οι δύο βασικές μεταβλητές. Συχνά το Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται έντονες κινήσεις αυξημένης μεταβλητότητας. Ποια η ιδιαιτερότητα τώρα.

Κίνδυνος άτακτης υποχώρησης στα crypto το Σαββατοκύριακο

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η μάχη στο υψόμετρο των 20.000 δολαρίων μαίνεται με ένταση μεταξύ αγοραστών και πωλητών του Bitcoin.

Μπορεί η απόφαση της Fed για αύξηση του επιτοκίου κατά 0,75% να προκάλεσε ένα μίνι ράλι, αλλά ήταν πρόσκαιρο όπως αποδείχτηκε. Λίγες ώρες αργότερα, οι τιμές των κρυπτονομισμάτων άρχισαν να υποχωρούν.

Με το που πλησίασαν όμως κοντά στο προηγούμενο ιστορικό υψηλό του 2017, άρχισαν να ενεργοποιούνται εντελές αγοράς, οδηγώντας το πιο πάνω, όπως φανερώνει το παρακάτω ωριαίο διάγραμμα.

Ποια θα είναι η έκβαση της μάχης; Θα χάσει το Bitcoin το κρίσιμο σημείο των 20.000 δολαρίων; Αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως από τις εκτιμήσεις για τις παγκόσμιες μακροοικονομικές εξελίξεις. Όπως εξάλλου συμβαίνει τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο υπάρχει ένα ακόμα σημείο στο οποίο πρέπει να δοθεί προσοχή.

Συχνά το Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται έντονες κινήσεις αυξημένης μεταβλητότητας. Ο τζίρος είναι μικρότερος και συνεπώς ο επηρεασμός της κατεύθυνσης των τιμών καθίσταται πιο εύκολος.

Ειδικά αυτό το Σαββατοκύριακο, υπάρχει έχει μια ιδιαιτερότητα. Ορισμένοι αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι κάτω από τις 20.000 στο Bitcoin και τα 1.000 δολάρια στο Ethereum, θα χτυπήσουν πολλά margin calls. Αν αυτό αληθεύει, τότε οι αναγκαστικές ρευστοποιήσεις ίσως οδηγήσουν σε έκτακτη υποχώρηση των κρυπτονομισμάτων, έστω και προσωρινά.

Δεν είναι τυχαίο πως έχουν αρχίσει να εμφανίζονται χρεοκοπίες από εταιρείες που σχετίζονται με τον χώρο των crypto, με κεφάλαια υπό διαχείριση αξίας δισεκατομμυρίων. Η Celsius, η οποία τα ξημερώματα της Δευτέρας ανακοίνωσε πως παγώνει τις αναλήψεις και τις μεταφορές κεφαλαίων, ήταν μια τρανταχτή περίπτωση. Το μέγεθος προκαλεί ανησυχία πως πιθανόν να προκαλέσει φαινόμενα ντόμινο.

Πράγματι, την Τετάρτη άρχισαν να ακούγονται φήμες ότι κινδυνεύει το Three Arrows Capital, ένα fund με έδρα τη Σιγκαπούρη. Το ταμείο είχε μεγάλη έκθεση σε Luna και UST, τα οποία όπως γνωρίζουμε μηδένισαν. Επίσης άλλες σημαντικές τοποθετήσεις τους σε Avalanche, Solana και Axie Infinity, δεν πάνε καθόλου καλά, καθώς έχουν μειωθεί σχεδόν 90% από την κορυφή του Νοεμβρίου.

Χθες η πλατφόρμα δανεισμού Finblox ανακοίνωσε ότι περιορίζει τις αναλήψεις σε ισοδύναμο 1.500 δολαρίων τον μήνα. Η πλατφόρμα παραγώγων Deribit ανακοίνωσε πως ίσως αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα, μια που η Three Arrows Capital είναι μέτοχος της εταιρείας από τον Φεβρουάριο του 2020. Ωστόσο διαβεβαίωσε τους πελάτες της ότι όλα τα κεφάλαιά τους είναι ασφαλή και τυχόν πιθανές απώλειες θα καλυφθούν από το Deribit.

Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, ίσως μάθουμε και για άλλες περιπτώσεις, λιγότερο ή περισσότερο σημαντικές, που να αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας και εγγυήσεων. Η χρεοκοπία του Terra ήταν πολύ μεγάλη και έγινε πολύ γρήγορα, για να μην κλυδωνίσει την αγορά των crypto. Η μαύρη τρύπα που δημιουργήθηκε από τον μηδενισμό της αξίας των Luna και UST κινδυνεύει να ρουφήξει πολλές εταιρείες, DeFi και ιδιώτες, που είδαν τα κεφάλαια και τις εγγυήσεις τους να εξαϋλώνονται.

Δεν έχουμε όμως μόνο κακά μηνύματα. Η τεχνολογία των κρυπτονομισμάτων συνεχίζεται ακάθεκτη να λύνει προβλήματα στην πραγματική οικονομία. Η Circle, η εταιρεία πίσω από κρυπτονόμισμα σταθερής ισοτιμίας USDC, ξεκινάει ένα νέο stablecoin, αυτή τη φορά συνδεμένο με το Euro (EURO C). Το νέο νόμισμα θα ξεκινήσει στο blockchain Ethereum, ενώ θα ακολουθήσουν περισσότερα δίκτυα μέσα στο 2022, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία. Το νέο νόμισμα θα έχει πλήρη κάλυψη σε ευρώ, πρόσθεσαν από τη Circle.

* Mια υπενθύμιση για την Καλοκαιρινή περιοδεία στην Βόρεια Ελλάδα

Τρίτη 21/6, 16:30 στο Grand Holel Palace (Συνέδριο Blockchain), Μοναστηρίου 305, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τετάρτη 22/6, 20:00 (παρουσίαση βιβλίου) στο Δημοτικό Ωδείο, Βεργίνας 218Α, ΔΡΑΜΑ

Σεμινάρια και βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Έχουν μείνει ελάχιστες θέσεις για τα εξειδικευμένα σεμινάρια που διοργανώνει το euro2day.gr και αφορούν την αποτελεσματική προστασία των δεδομένων σας από τους κακόβουλους. Όσοι το επιθυμείτε να συμμετάσχετε, μην αμελήσετε να κλείσετε θέση διότι θα διακόψουμε για το καλοκαίρι.

Θα μάθετε τρόπους με τους οποίους θα μπορείτε να περιηγείστε άφοβα και με ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο. Επίσης πώς να φυλάξετε με μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια τα κρυπτονομίσματά σας και πώς μπορείτε να τα μεταβιβάσετε στους οικείους σας, σε περίπτωση ατυχήματος. Εισηγητής είναι ο κ. Αχιλλέας Βιέννας, διακεκριμένος ειδικός ερευνητής και πιστοποιημένος σύμβουλος σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στο https://www.media2day.gr/seminars

Από το ίδιο link μπορείτε να προμηθευτείτε και το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin».

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v