Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρυπτονομίσματα: Αθέτησε δάνειο 670 εκατ. δολαρίων το Three Arrows Capital

Η κρίση φερεγγυότητας του Three Arrows Capital έρχεται μετά από εβδομάδες αναταραχής στην αγορά κρυπτονομισμάτων που έφερε την συνολική κεφαλαιοποίηση στα 950 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κρυπτονομίσματα: Αθέτησε δάνειο 670 εκατ. δολαρίων το Three Arrows Capital

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το hedge fund που επενδύει στα κρυπτονομίσματα Three Arrows Capital αθέτησε δάνειο αξίας άνω των 670 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία brokerage Voyager Digital εξέδωσε ειδοποίηση το πρωί της Δευτέρας, δηλώνοντας ότι απέτυχε να αποπληρώσει δάνειο 350 εκατομμυρίων δολαρίων στο stablecoin USDC και 15.250 bitcoin, αξίας περίπου 323 εκατομμυρίων δολαρίων σε σημερινές τιμές.

Η κρίση φερεγγυότητας του Three Arrows Capital έρχεται μετά από εβδομάδες αναταραχής στην αγορά κρυπτονομισμάτων που έφερε την συνολική κεφαλαιοποίηση στα 950 δισεκατομμύρια δολάρια, από περίπου 3 τρισεκατομμύρια δολάρια στην κορύφωσή της τον Νοέμβριο του 2021.

Η Voyager υποστήριξε ότι η πλατφόρμα συνεχίζει να λειτουργεί και να εκπληρώνει εντολές και αναλήψεις πελατών. Αυτή η διαβεβαίωση είναι πιθανώς μια προσπάθεια περιορισμού του φόβου μετάδοσης μέσω του ευρύτερου οικοσυστήματος κρυπτογράφησης.

«Εργαζόμαστε επιμελώς και γρήγορα για να ενισχύσουμε τον ισολογισμό μας και επιδιώκουμε επιλογές, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ικανοποιούμε τις απαιτήσεις ρευστότητας των πελατών», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Voyager, Stephen Ehrlich.

Η Three Arrows Capital ιδρύθηκε το 2012 από τους Zhu Su και Kyle Davies. Ο Zhu είναι γνωστός για την απίστευτα θετική του άποψη για το bitcoin. Είπε ότι πέρυσι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο θα μπορούσε να αξίζει 2,5 εκατομμύρια δολάρια ανά νόμισμα. Αλλά τον Μάιο του τρέχοντος έτους, καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων άρχισε να καταρρέει, ο Zhu είπε στο Twitter ότι «η θέση του για την τιμή του υπερκύκλου ήταν δυστυχώς λάθος».

Η έναρξη ενός νέου αποκαλούμενου «χειμώνα κρυπτογράφησης» έχει βλάψει έργα ψηφιακών νομισμάτων και εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Τα προβλήματα της Three Arrow Capital φάνηκε να ξεκίνησαν νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού ο Zhu δημοσίευσε ένα διφορούμενο μήνυμα στο Twitter ότι η εταιρεία «βρίσκεται σε διαδικασία επικοινωνίας με τα ενδιαφερόμενα μέρη» και «είναι πλήρως δεσμευμένη να το επιλύσει».

Δεν υπήρξε συνέχεια ως προς το ποια ήταν τα συγκεκριμένα θέματα. Ωστόσο, οι Financial Times ανέφεραν μετά το tweet ότι οι BlockFi και Genesis ρευστοποίησαν ορισμένες από τις θέσεις του Three Arrow Capital. Η τελευταία είχε δανειστεί από το BlockFi, αλλά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο margin call (σ.σ. έπρεπε να δεσμεύσει περισσότερα κεφάλαια).

Στη συνέχεια, κατέρρευσε το σύστημα terra/luna στο οποίο είχε έκθεση η Three Arrow Capital. Η 3AC είχε έκθεση στο Luna και υπέστη απώλειες. «Η κατάσταση Terra-Luna μας βρήκε ξαφνικά», είπε ο συνιδρυτής της 3AC, Davies, στη Wall Street Journal σε συνέντευξή του νωρίτερα αυτό το μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v