Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα κατάρρευση στα crypto, αίτηση πτώχευσης από Celsius

Η εταιρεία με τις 100.000 πιστωτές που υπόσχονταν επιτόκια 18% ζητά προστασία. Είχε από τον Ιούνιο σταματήσει να αποδέχεται αναλήψεις από τους πελάτες.

Νέα κατάρρευση στα crypto, αίτηση πτώχευσης από Celsius

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Celsius Network υπέβαλε αίτηση πτώχευσης με βάση το Chapter 11 και γίνεται το τελευταίο θύμα στην αγορά που έχει υποστεί απώλειες κεφαλαιοποίησης ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Celsius, η οποία έχει περισσότερους από 100.000 πιστωτές, είπε ότι έκανε το βήμα για να σταθεροποιήσει τις δραστηριότητές της και να επεξεργαστεί μια αναδιάρθρωση για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Η αίτηση έγινε στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, μεταδίδει το Bloomberg.

Η εταιρεία, ένας από τους μεγαλύτερους δανειστές κρυπτονομισμάτων, είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, προσφέροντας επιτόκια έως και 18% στους καταθέτες, πριν σταματήσει όλες τις αναλήψεις τον Ιούνιο. Στην τελευταία δήλωσή της, η Celsius ανέφερε ότι έχει εκτιμώμενα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού μεταξύ 1 και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δυσάρεστες εξελίξεις στη Celsius αναδεικνύουν τα προβλήματα στον χώρο των crypto. Υπενθυμίζεται ότι η Voyager Digital Ltd. κατέθεσε αίτηση για προστασία προ ημερών, ενώ κατέρρευσε και το hedge Three Arrows Capital.

Οι αμφιβολίες για τις υψηλές αποδόσεις που υπόσχονταν εταιρείες όπως η Celsius έχουν ενταθεί μετά την κατάρρευση του Terra τον Μάιο. Ένας άλλος δανειστής, η Babel, έχει επίσης σταματήσει τις αναλήψεις.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της Celsius στηριζόταν στον δανεισμό κρυπτονομισμάτων από τους πελάτες της σε θεσμικούς επενδυτές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v