Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πίεση-Fed στα crypto: Βούλιαξε κάτω από τα 20.000 δολ. το Bitcoin

Γκρεμίστηκε το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, μετά το ξακαθάρισμα του Τζ. Πάουελ για τα επιτόκια στις ΗΠΑ παρασύροντας όλα τα κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, ορισμένοι αναλυτές βλέπουν μια ευκαιρία αγοράς. Πόσο έχασαν Ether, Solana και Avalanche.

Πίεση-Fed στα crypto: Βούλιαξε κάτω από τα 20.000 δολ. το Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Βυθίστηκαν τα κρυπτονομίσματα μαζί με τη Wall Street μετά την ομιλία του διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ, που αποκλείει την πρόωρη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, με το Bitcoin να βουλιάζι κάτω από τον πυθμένα του στενού εύρους που ταλαντεύονταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

«Η παραδοχή του Πάουελ ότι θα υπάρξει πόνος προτού υπάρξει ανακούφιση είναι μάλλον επιθετική», δήλωσε στο Bloomberg ο Josh Olszewicz, επικεφαλής έρευνας στη διαχείριση ψηφιακών κεφαλαίων Valkyrie Investments.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έχασε έως και 3,4% στα 19.947,32 δολάρια το Σάββατο στη Σιγκαπούρη, υποχωρώντας κάτω από τα 20.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις 14 Ιουλίου. Έχει κινηθεί σε ένα εύρος μεταξύ των 20.000 δολ. και περίπου 22.000 δολ. την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ether υποχώρησε έως και 5,5% στα 1.471,41 δολ. Τα Solana και Avalanche τα πήγαν χειρότερα, σημειώνοντας πτώση έως και 6,4% και 6,9%, αντίστοιχα.

Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, ορισμένοι αναλυτές λένε ότι το πρόσφατο μοτίβο συναλλαγών παρουσιάζει μια "ευκαιρία αγοράς":

«Το διάλειμμα της Παρασκευής φαίνεται σημαντικό και αρνητικό βραχυπρόθεσμα, αλλά θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί με ευκαιρίες αγοράς στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς οι κύκλοι παραμένουν ανοδικοί και προβλέπουν υψηλότερες τιμές τον Νοέμβριο του 2022», δήλωσε ο Mark Newton, τεχνικός στρατηγικής της Fundstrat, σε σημείωμα την Παρασκευή.

Ο Πάουελ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, έδειξε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και να τα αφήσει σε υψηλά επίπεδα για να εξουδετερώσει τον πληθωρισμό και έδιωξε οποιαδήποτε ιδέα ότι η Fed σύντομα θα αντιστρέψει την πορεία της. Τα χαμηλά επιτόκια θεωρούνται ως ένας από τους καταλύτες για την ώθηση των επενδυτών στα κρυπτονομίσματα κατά τη διάρκεια του lockdown-Covid.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v