Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσθέστε ψηφιακές δεξιότητες στο βιογραφικό σας!

Ποιες επαγγελματικές προοπτικές ανοίγει η πιστοποίηση Crypto Specialist από το Institute of Digital Finance. Οι 5 κύκλοι μαθημάτων και τα αντικείμενά τους.

Προσθέστε ψηφιακές δεξιότητες στο βιογραφικό σας!

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που επισκέφθηκα το κατάστημα της τοπικής μου τράπεζας. Ούτε θυμάμαι από πότε. Σίγουρα δεν θα μπορέσω να σας πω το όνομα του διευθυντή. Αυτό δεν το έμαθα ποτέ. Ο πατέρας μου τον ήξερε, ενώ ο παππούς μου γνώριζε όλους τους υπαλλήλους ονομαστικά. Ο κόσμος στον οποίο έζησαν έχει αλλάξει και μαζί τους η φύση του χρήματος.

Όπως σε κάθε περίοδο μεγάλων οικονομικών ανατροπών, οι μεταβολές γεννούν νικητές και ηττημένους. Και η μεγαλύτερη οικονομική (και όχι μόνο) καινοτομία της εποχής μας, είναι η εμφάνιση των κρυπτονομισμάτων. Ανεξάρτητα από το αν τελικά οι Bitcoiners μακροπρόθεσμα αποδειχθούν πιο έξυπνοι, πιο διορατικοί από τους υπόλοιπους, το σίγουρο είναι πως έχει δημιουργηθεί ένας χώρος μπροστά στα μάτια μας, ο οποίος αναπτύσσεται διαρκώς και απειλεί να μεταμορφώσει ριζικά (ή και να ανατρέψει) το τραπεζικό σύστημα.

Πώς είναι δυνατόν; θα ρωτήσετε. Οι τράπεζες είναι απαραίτητες εδώ και αιώνες. Λάθος. Οι τραπεζικές υπηρεσίες είναι απαραίτητες. Όπως και τα άλογα παλιότερα. Δεν χρειαζόμασταν τα άλογα. Ένα μέσο μετακίνησης είχαμε ανάγκη. Γι’ αυτό καταλήξαμε να επιλέγουμε τα αυτοκίνητα, τα τρένα, τα αεροπλάνα. Μόλις διαπιστώσαμε πως είναι αποδοτικότερα, δεν διστάσαμε να εγκαταλείψουμε ένα μεταφορικό μέσο που μας εξυπηρετούσε για χιλιάδες χρόνια.

Όποιος πιστεύει στην προοπτική του Bitcoin τοποθετώντας ένα μικρό μέρος του κεφαλαίου του, δεν έχει πολλά να χάσει. Σε περίπτωση πλήρους αποτυχίας, η απώλεια θα είναι ελάχιστη και εύκολα ανακτήσιμη. Θα υποστεί τη χλεύη συγγενών και φίλων, που θα τον αντιμετωπίσουν σαν αφελή που σκορπάει τα χρήματά του σε ανοησίες, όμως η ζωή του θα συνεχιστεί κανονικά. Αν, όμως, η τάση της υιοθέτησης και της εμπιστοσύνης στο δίκτυο του Bitcoin συνεχιστεί, θα βγει πολλαπλά ωφελημένος από πολλές πλευρές. Από την εκτόξευση του επενδυμένου κεφαλαίου μέχρι την ικανοποίηση της προσωπικής επιβεβαίωσης. Στον αντίποδα, όσοι τον λοιδορούσαν, θα αισθανθούν όπως πιθανώς αισθάνθηκαν όσοι γέλασαν στη θέα του πρώτου αυτοκινήτου στον αλογοκρατούμενο τότε κόσμο.

Τα παραδείγματα όσων υποτίμησαν μια πρωτοεμφανιζόμενη τεχνολογία και το πλήρωσαν ακριβά είναι άπειρα. Η Kodak ήταν η εταιρεία που εφηύρε την ψηφιακή κάμερα. Εταιρεία κολοσσός, περιλαμβανόταν ανάμεσα στις εταιρείες που απάρτιζαν τον δείκτη Dow Jones. Για 20 χρόνια, όμως, κράτησαν την ιδέα στο συρτάρι. Δεν την παρουσίασαν, φοβούμενοι μήπως τους βγάλει εκτός δουλειάς. Μέχρι που άρχισε να εκμεταλλεύεται αυτή την τεχνολογία η Nokia. Αποτέλεσμα; Τους έκλεισε.

Το πρόβλημα και η διέξοδος

Ναι, αλλά πώς θα ενημερωθούμε σωστά; Ο χώρος των κρυπτονομισμάτων έχει ένα τεράστιο «τυφλό» σημείο: την παραπληροφόρηση. Έχουν εξαπατηθεί χιλιάδες από επιτήδειους που εκμεταλλεύονται την άγνοιά τους και το χαλαρό νομικό πλαίσιο. Επειδή πρόκειται για τεχνολογία αιχμής, ο νόμος δυσκολεύεται να καλύψει όλο το πεδίο δραστηριότητας, το οποίο είναι ακόμα υπό διαμόρφωση. Αφήνει πολλά κενά που τα εκμεταλλεύονται οι απατεώνες.

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να εκμεταλλευθείτε τις ευκαιρίες που παρουσιάζει ο νέος συναρπαστικός χώρος των crypto, χωρίς να πέσετε σε παγίδες: η γνώση. Αυτό ακριβώς το σημείο είναι που επιχειρεί να καλύψει με υπευθυνότητα το Institute of Digital Finance (indifi.gr), το οποίο με τη συνεργασία του Euro2day.gr, ανοίγει τις πόρτες του τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο σπουδών (ένα ακαδημαϊκό έτος, με τρίωρα μαθήματα δύο φορές την εβδομάδα), σας παρέχει πιστοποίηση επιπέδου 2 από το Υπουργείο Παιδείας και τον τίτλο του πιστοποιημένου CryptoSpecialist. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα για διεθνή πιστοποίηση του πτυχίου με την υπογραφή του National Open College Network (NOCN) της Αγγλίας.

Διαθέτοντας αναγνωρισμένο από το κράτος πτυχίο, θα βοηθηθείτε και στην εύρεση εργασίας. Θα προσθέσετε δεξιότητες στο βιογραφικό ή το πτυχίο που ήδη έχετε, για μια σειρά από εταιρείες ή κλάδους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 ενότητες, τις οποίες υπάρχει η δυνατότητα για όσους έχουν ήδη κάποια σχετική πείρα σε ορισμένα θέματα, να επιλέξουν και μεμονωμένα ως «module». Σε αυτές τις περιπτώσεις χορηγείται πιστοποίηση παρακολούθησης.

1. Εισαγωγή στο Bitcoin και στο Blockhain (42 ώρες)

Ό,τι χρειάζεται κάποιος σε θεωρητικό επίπεδο για να κατανοήσει την έννοια, τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του Bitcoin. Ξεκινάμε από την επεξήγηση της Λευκής Βίβλου του Satοshi Nakamoto, την εισαγωγή στο Blockchain και τις πρακτικές εφαρμογές του. Συνεχίζουμε με τη σύγκριση του Bitcoin με το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα και τη δημιουργία χρήματος. Τις διαφορές του με τα ευρώ, δολάρια, τον χρυσό.

Κατόπιν περνάμε στην πράξη. Θα εξετάσουμε το ερώτημα αν είναι η κατάλληλη ώρα να αγοράσουμε κρυπτονομίσματα. Γιατί έχει υποχωρήσει τόσο η τιμή τους. Ανοίγουμε λογαριασμό σε γνωστά ανταλλακτήρια (Binance και Kraken) και εφαρμόζουμε τεχνικές αγοραπωλησιών μέσα από επενδυτικές τακτικές προσαρμοσμένες στα crypto.

Μαθαίνουμε την ασφαλή χρήση ηλεκτρονικών πορτοφολιών σε κινητό και υπολογιστή (Enjin και Metamusk), καθώς και τη φύλαξη κρυπτονομισμάτων σε hardware wallet (Ledger - Trezor). Κάνουμε συναλλαγές με lightning network και προχωράμε στη δημιουργία ατομικού node. Τέλος, μαθαίνουμε πώς θα δεχόμαστε πληρωμές με κρυπτονομίσματα στην επιχείρησή μας.

2. Διασφάλιση ιδιωτικότητας και προστασία ψηφιακών δεδομένων (46 ώρες)

Σε αυτή την ενότητα δεν θα διδαχθείτε μόνο για την ασφαλή φύλαξη των κρυπτονομισμάτων, αλλά και πώς θα θωρακίσετε τον υπολογιστή ή το κινητό από επιθέσεις κακόβουλων. Κάτι που θα σας χρησιμεύσει σε ατομικό επίπεδο, μικρομεσαίας επιχείρησης ή να το βάλετε στο βιογραφικό σας. Θα μάθετε να αποφεύγετε τις τραπεζικές απάτες και γενικότερα τα συνηθισμένα σφάλματα που κάνουν οι περισσότεροι από απροσεξία. Πώς δεν θα σας εντοπίζουν οι χάκερ. Πώς θα προστατέψετε τους κωδικούς και τα προσωπικά δεδομένα σας.

Κατόπιν προχωράμε σε υψηλής ασφάλειας φύλαξη κρυπτονομισμάτων, διασφάλιση ανωνυμίας συναλλαγών και πώς θα προφυλαχθείτε από απάτες. Τέλος, μαθαίνετε να κάνετε mining στην πράξη, κάτι που σας δίνει ένα προβάδισμα για να εργαστείτε σε εταιρείες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

3. Διαδικτυακό marketing, NFTs και Metaverse (46 ώρες)

Θα διδαχθείτε τα μυστικά του διαδικτυακού μάρκετινγκ. Θα μάθετε να αξιοποιείτε τις δυνατότητες που παρέχει ο χώρος του Internet. Εργαλεία και μεθόδους για το πώς θα εκμεταλλευθείτε το κοινό του YouTube, του Facebook, του Discord και άλλων πλατφορμών, προκειμένου να μάθουν για εσάς οι δυνητικοί πελάτες. Χρήσιμο υλικό όχι μόνο για τους δημιουργούς-καλλιτέχνες, αλλά και για όσους εργάζονται στο marketing ή το design.

Το ξεχωριστό στοιχείο που διαφοροποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του διαδικτυακού μάρκετινγκ από τις υπόλοιπες σχολές είναι η επιπλέον γνώση για τον νέο τύπο ψηφιακής προβολής: τα NFTs και το Metaverse. Βρεθείτε στην αιχμή της καινοτομίας, μαθαίνοντας από τους πρώτους πώς να φτιάχνετε και πώς να προβάλλετε με επιτυχία όχι μόνο τις καλλιτεχνικές δημιουργίες σας αλλά και ολόκληρη την επιχείρηση.

4. Ανάλυση των altcoins και επενδυτικές προοπτικές (52 ώρες)

Το Bitcoin μπορεί να αποτελεί σημείο αναφοράς όταν αναφερόμαστε στα κρυπτονομίσματα, όμως δεν είναι μόνο του. Κάνει λάθος όποιος παραβλέπει ότι έχει δημιουργηθεί γύρω του ένα ολόκληρο οικοσύστημα που αποκτά καθημερινά όλο και μεγαλύτερη δυναμική, ισχυροποιείται, αναπτύσσεται, με πυρήνα τα έξυπνα συμβόλαια (smart contracts).

Στην ενότητα των altcoins θα διδαχθείτε τα tips με τα οποία θα μπορέσετε να αξιολογείτε και να ξεχωρίσετε νέα μικρά φιλόδοξα projects, που έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν προσφέροντας σημαντικές αποδόσεις. Θα μάθετε για τα σημαντικότερα αλλά και ελπιδοφόρα κρυπτονομίσματα, καθώς και για κατηγορίες εφαρμογών όπως τις DeFi, του gaming και του Metaverse.

5. Ολοκληρωμένος επενδυτικός οδηγός για κρυπτονομίσματα (65 ώρες)

Είναι μύθος πως μόνο όταν παίρνεις μεγάλα ρίσκα έχεις μεγάλα κέρδη. Σίγουρα συμβαίνει, αλλά όχι για τους προνοητικούς. Κάποιοι έχουν τις προϋποθέσεις, αλλά και τη θέληση να σχεδιάσουν έναν τρόπο δράσης που θα τους δώσει το πλεονέκτημα. Να ωφεληθούν τα μέγιστα με το ελάχιστο δυνατό ρίσκο.

Σε αυτή την ενότητα διδάσκουν 8 καταξιωμένοι, αναγνωρισμένοι εισηγητές, με πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία στο trading. Δεν διδάσκεστε απλώς θεωρητική μεθοδολογία, αλλά μοντέλα και τεχνικές που έχουν αποδεδειγμένα αποδώσει. Τόσο μεγάλη συσσωρευμένη τεχνογνωσία από πλευράς εισηγητών δεν έχει υπάρξει ξανά στην Ελλάδα -και όχι μόνο στα κρυπτονομίσματα, αλλά σε οποιοδήποτε χρηματιστηριακό σεμινάριο, για οποιαδήποτε αγορά. Χρήσιμο όχι μόνο για ιδιώτες traders, αλλά και γι’ αυτούς που σκοπεύουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον χώρο των επενδύσεων.

Τα μαθήματα για το επενδυτικό «module» θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 26/10 και θα διεξάγονται μεταξύ 18:00-21:30 κάθε Τετάρτη και Σάββατο. Ο τρόπος παρακολούθησης είναι διά ζώσης, στην έδρα της σχολής, ή on-line για όποιον βρίσκεται εκτός Αθηνών. Στην περίπτωση που χαθεί κάποιο μάθημα, θα αποστέλλεται μαγνητοσκοπημένη η διάλεξη.

Το Institute of Digital Finance βρίσκεται στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 59, Αθήνα, το τηλ. επικοινωνίας είναι το 211 4059 540, ενώ όλες τις πληροφορίες που το αφορούν, όπως και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μπορείτε να τις βρείτε αναλυτικά στο www.indifi.gr.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v