Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλη εξαγορά στα crypto: Αποκτά το FTX η Binance

Το δεύτερο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων αποκτά ο μακράν μεγαλύτερος παίκτης του χώρου. Το δράμα των τελευταίων 48 ωρών και το happy end.

Μεγάλη εξαγορά στα crypto: Αποκτά το FTX η Binance

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ένα δράμα 48 ωρών έληξε σήμερα καθώς η Binance Holdings συμφώνησε να εξαγοράσει τον πιο σημαντικό αντίπαλό της.

Η απότομη τροπή των εξελίξεων θα αναδιαμορφώσει τη βιομηχανία άνω του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων εν μέσω μιας πιθανώς παρατεταμένης πίεσης της αγοράς επισημαίνει το Bloomberg.

Οι δύο πλευρές έκαναν την ανακοίνωση στο Twitter ταυτόχρονα. «Για να προστατεύσουμε τους χρήστες, υπογράψαμε ένα μη δεσμευτικό LOI, σκοπεύοντας να αποκτήσουμε πλήρως το FTX.com και να βοηθήσουμε στην κάλυψη της κρίσης ρευστότητας», δήλωσε ο Changpeng Zhao, Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, σε ένα tweet. Οι όροι δεν αποκαλύφθηκαν.

«Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην CZ, τη Binance και όλους τους υποστηρικτές μας», δήλωσε ο Bankman-Fried, Διευθύνων Σύμβουλος της FTX.com, στο Twitter. «Οι ομάδες μας εργάζονται για την εξάλειψη των καθυστερήσεων στις αναλήψεις. Αυτό θα ξεκαθαρίσει τα προβλήματα ρευστότητας. Ολα τα περιουσιακά στοιχεία θα καλύπτονται 1:1. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που ζητήσαμε από την Binance να έρθει».

Το Bitcoin αντέδρασε ανοδικά φτάνοντας τα 20.488 δολάρια. Το BNB, το token του blockchain Binance, έκανε άλμα 15%, διαγράφοντας προηγούμενες απώλειες έως και 7,4%.

Η ένταση μεταξύ του Bankman-Fried και του Zhao χρονολογείται από την σχεδόν από την αρχή. Το 2019, η Binance επένδυσε στο FTX, τότε ένα χρηματιστήριο παραγώγων. Το επόμενο έτος, η Binance κυκλοφόρησε τα δικά της παράγωγα crypto και έγινε γρήγορα ο ηγέτης σε αυτόν τον χώρο.

Οι εντάσεις αυξήθηκαν καθώς οι δύο εταιρείες θεωρούνταν ολοένα και περισσότερο διαφορετικές από τις ρυθμιστικές αρχές. Ο Bankman-Fried κατέθετε στο Κογκρέσο, ενώ το Binance που λέγεται ότι αντιμετωπίζει έρευνες από τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο τόνιζε ότι δεν έχει την έδρα του πουθενά.

Το δράμα κορυφώθηκε την Κυριακή, όταν ο Zhao ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει όλες τις συμμετοχές του FTT, το token του FTX, αξίας 529 εκατομμυρίων δολαρίων τότε λόγω «πρόσφατων αποκαλύψεων που ήρθαν στο φως». Το tweet ακολούθησε μια ιστορία από το CoinDesk που έλεγε ότι η Alameda Research, ένας εμπορικός οίκος που ανήκει στον Bankman-Fried, είχε πολλά από τα περιουσιακά του στοιχεία σε token FTT. Το τελευταίο αντιστάθμισε προηγούμενη απώλεια άνω του 35% σε περίπου 19%, και πρόσφατα διαπραγματευόταν στα 18 δολάρια περίπου, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Το Binance είναι το μακράν μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης με όγκο συναλλαγών περίπου 31 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής σήμερα. Το FTX είναι δεύτερο σε spot συναλλαγές, με όγκο περίπου 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap. Το CoinMarketCap ανήκει στην Binance.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v