Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eπενδυτές ρευστοποιούν 700 εκατ. δολάρια από την Tether

Tο μεγαλύτερο stablecoin USDT γλίστρησε κάτω από τα 97 σεντς, στο μέσο μεγάλης τρικυμίας στην αγορά crypto. Υποχώρηση 3,5% υπό τη σκιά επικείμενης χρεοκοπίας του FTX και ελεύθερης πτώσης του Bitcoin.

Eπενδυτές ρευστοποιούν 700 εκατ. δολάρια από την Tether

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Τουλάχιστον 700 εκατομμύρια δολάρια έχουν αντλήσει από το stablecoin της Tether σε δολάρια οι επενδυτές, σε μια ένδειξη του πόσο σαρώνουν την αγορά οι ανησυχίες για την ψηφιακή αυτοκρατορία του Sam Bankman-Fried, ιδρυτή του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX που βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Το token που παρέχει καίρια σύνδεση μεταξύ των αγορών κρυπτογράφησης και των παραδοσιακών αγορών, γνωστό ως USDT, έπεσε έως και 3,5%, σε χαμηλό 96,68 σεντς, σύμφωνα με στοιχεία του CryptoCompare. Ανέκαμψε στα 98 σεντς στις πρόσφατες συναλλαγές, αλλά δεν έπιασε τον στόχο του 1 δολαρίου.

Τα stablecoins, που υποτίθεται ότι συνδέονται με τα νομίσματα του πραγματικού κόσμου, διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο για τη σταθερότητα της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων, παρέχοντας ένα ασφαλές λιμάνι αποθήκευσης μετρητών μεταξύ των στοιχημάτων σε ασταθή ψηφιακά νομίσματα. Το USDT είναι το μεγαλύτερο stablecoin στην αγορά, με περίπου 69 δισ. δολάρια υπό διαχείριση.

Η Tether διεκπεραίωσε αιτήματα εξαργύρωσης 700 εκατ. δολαρίων σε ένα 24ωρο «χωρίς  πρόβλημα», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής τεχνολογίας Paolo Ardoino. Συνήθως, όταν η τιμή του USDT πέφτει κάτω από το 1 δολάριο, οι traders θα το αγοράσουν και θα το εξαργυρώσουν για κέρδος, βοηθώντας στη σταθεροποίηση της τιμής του.

 

Η εξαργύρωση των Tether προκύπτει εν μέσω ανησυχιών ότι τα δεινά του FTX και της Alameda Research, της εταιρείας συναλλαγών του Bankman-Fried, θα μπορούσαν να επεκταθούν στην ευρύτερη αγορά. Το Bitcoin έχει πέσει από περίπου 20.000 δολ. πριν από μια εβδομάδα σε κάτω από 16.500 δολ. την Πέμπτη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v