Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Crypto: Distress fund ύψους 1 δισ. δολαρίων ετοιμάζει η Binance

Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου στον κόσμο υποστηρίζει ότι στοχεύει να στηρίξει ισχυρά projects που αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετά την κατάρρευση της FTX.

Crypto: Distress fund ύψους 1 δισ. δολαρίων ετοιμάζει η Binance

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Binance Holdings Ltd. στοχεύει σε ένα ταμείο περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την πιθανή αγορά προβληματικών (distressed) περιουσιακών στοιχείων στον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Changpeng Zhao.

«Αν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορούμε να διαθέσουμε περισσότερα», είπε ο Zhao, επίσης γνωστός ως CZ, σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television.

Ο Zhao υπήρξε βασικό πρόσωπο σε μια περίοδο αναταραχής για τα crypto. Τα tweets του που υπογράμμιζαν τις ανησυχίες αναφορικά με τη χρηματοοικονομική υγεία της ανταγωνιστικής FTX του Sam Bankman-Fried προκάλεσαν την κατάρρευσή της.

Η Binance εδραίωσε τη θέση της ως της μεγαλύτερης πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, μετά τη χαοτική διολίσθηση της FTX στη χρεοκοπία.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Zhao είπε ότι η Binance σχεδιάζει ένα ταμείο ανάκαμψης του κλάδου για να βοηθήσει ισχυρά projects που αντιμετωπίζουν πίεση ρευστότητας. Ο στόχος είναι να περιοριστεί η μετάδοση από την κατάρρευση της FTX, είπε, προσπαθώντας να εμφανιστεί ως ο επικεφαλής «διασώστης» των κρυπτονομισμάτων.

Στη συνέντευξη, ο Zhao είπε ότι σύντομα θα υπάρξει μια ανάρτηση για το fund και ότι η Binance μίλησε με αρκετούς παράγοντες του κλάδου γι' αυτό. «Προχωράμε με μια χαλαρή προσέγγιση, όπου διάφοροι παράγοντες του κλάδου θα συνεισφέρουν όπως θέλουν», είπε.

Η φετινή βουτιά των crypto έχει ήδη αφαιρέσει περίπου 80 δισεκατομμύρια δολάρια από την προσωπική περιουσία του Zhao, αλλά με 15 δισεκατομμύρια δολάρια εξακολουθεί να ξεπερνά κατά πολύ οποιονδήποτε άλλο στον χώρο, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v