Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Binance δηλώνει 101% καλυμμένη έναντι υποχρεώσεων

Τα περιουσιακά στοιχεία του ανταλλακτηρίου υπερβαίνουν τις υποχρεώσεις, σύμφωνα με ανάλυση από ανεξάρτητη λογιστική εταιρεία. Οι περιορισμοί και τα ευρήματα της έρευνας.

Η Binance δηλώνει 101% καλυμμένη έναντι υποχρεώσεων

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Μπορεί το περιστατικό του σκανδάλου της FTX να κλόνισε την εμπιστοσύνη του ευρύτερου κοινού ως προς τα κρυπτονομίσματα, αλλά από ό,τι φαίνεται μεσοπρόθεσμα θα έχει θετική επίδραση. Κι αυτό γιατί ενεργοποίησε τα ένστικτα αυτοσυντήρησης στον χώρο των crypto. Λειτούργησε ως καταλύτης προς την εξυγίανση του συστήματος.

Απόδειξη για αυτό αποτελεί πως το ένα μετά το άλλο τα ανταλλακτήρια σπεύδουν για λόγους διαφάνειας να παρουσιάσουν αποδείξεις ότι κατέχουν επαρκή αποθέματα χρημάτων (κρυπτονομισμάτων και fiat) ούτως ώστε να θεωρηθούν φερέγγυα. Το πρόβλημα όμως εδώ είναι πως δεν υπάρχει προηγούμενο σε αυτή τη διαδικασία. Κάποιοι κανόνες ή έστω ένα πρωτόκολλο λογιστικής απεικόνισης. Για αυτό κάποιες πρώτες απόπειρες έγιναν μάλλον… άτσαλα.

Την προσοχή βέβαια προσελκύει ο μεγάλος του χώρου. Το ανταλλακτήριο με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στον κόσμο, η Binance. Πράγματι, η Binance παρουσίασε την πρώτη απόδειξη των αποθεματικών της χθες, από μια ανεξάρτητη λογιστική εταιρεία, τη Mazars.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η έκθεση φανερώνει ότι διαθέτει επαρκή ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, προκειμένου να καλύψει τις συνολικές υποχρεώσεις της. Με άλλα λόγια, τα νομίσματα που διαθέτει, ταιριάζουν με τις υποχρεώσεις της. Δεν υπάρχει καμία μαύρη τρύπα, με βάση τα δεδομένα που βρίσκονται καταγεγραμμένα στο blockchain. Η Mazars θεωρεί ότι η Binance ελέγχει περιουσιακά στοιχεία που υπερβαίνουν το 100% των συνολικών υποχρεώσεών της. Το ακριβές ποσοστό που παρουσίασε ήταν 101%!

Η Mazars δήλωσε ότι ακολούθησε τα πρότυπα βεβαίωσης που έθεσε το Διεθνές Συμβούλιο Προτύπων Ελέγχου και Διασφάλισης για να ολοκληρωθούν οι εργασίες της. Ωστόσο, όπως σημειώνει, υπήρξαν περιορισμοί στη μέθοδο υπολογισμού. Συνεπώς η έρευνα που παρουσίασε δεν ισοδυναμεί με πραγματικό έλεγχο οικονομικών καταστάσεων που θα αποδείκνυε την ευρωστία της εταιρείας. Ούτε πως είναι εξασφαλισμένη η βιωσιμότητά της τις επόμενες εβδομάδες ή και μήνες. «Κατά συνέπεια, δεν εκφράζουμε γνώμη ή συμπέρασμα διασφάλισης», ανέφερε η εταιρεία στην έκθεσή της.

Τα περιουσιακά στοιχεία που εξετάστηκαν αφορούσαν μόνο το Bitcoin. Συγκεκριμένα οι spot λογαριασμοί, οι δανειακές υποχρεώσεις και οι λογαριασμοί margin. Επίσης υπολογίστηκαν και τα προσδεμένα token στην τιμή του Bitcoin (wrapped Bitcoin) που βρίσκονται στις αλυσίδες Ethereum, BNB και Binance Smart Chain.

Τη Mazars δήλωσε ότι διόρισε για παρόμοιο έλεγχο και ένα άλλο γνωστό ανταλλακτήριο, το KuCoin.

Όσον αφορά στην τιμή του Bitcoin, το τελευταίο διάστημα κινείται με ακρίβεια… τρένου. Στο 4ωρο διάγραμμα έχουν σχηματιστεί δύο ράγες, που όποτε τις ακουμπάει, γυρίζει προς τα μέσα. Λογικά είτε η προς τα πάνω είτε η προς τα κάτω διάσπαση του σχηματισμού συσσώρευσης θα επιφέρει εκτίναξη της τιμής. Αναμένουμε. Αυτή την ώρα το Bitcoin διαπραγματεύεται στις 17.200 δολάρια.

* Ειδική προσφορά: Για τους αναγνώστες του Εuro2day.gr και μετά τη νέα συνεργασία που πραγματοποιήσαμε με το ανταλλακτήριο Binance, όσοι γράφονται ως νέοι πελάτες, με αυτό το λινκ, μετά την πρώτη τους αγοραπωλησία θα λάβουν μπόνους 50 δολαρίων και άλλα προνόμια.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» από το https://www.media2day.gr/seminars

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v