Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θα καταθέσει στην αμερικανική Βουλή ο «κρυπτόμενος» Sam Bankman-Fried

Αναμένεται σε ακρόαση για την κατάρρευση της αυτοκρατορίας κρυπτονομισμάτων FTX. Πρώτη φορά θα μιλήσει ενόρκως, σπεύδοντας όμως να διευκρινίσει ότι «δεν θα μπορέσει να πει όσα θα ήθελε».

Θα καταθέσει στην αμερικανική Βουλή ο «κρυπτόμενος» Sam Bankman-Fried

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Δέχτηκε να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της αμερικανικής Βουλής το κρυπτο-στέλεχος της FTX Sam Bankman-Fried, αφού, όπως μεταδίδει το CNBC, η βουλευτής Maxine Waters ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει κλήτευση.

Σε μια λεκτική διαμάχη, μάλιστα, με τον Changpeng Zhao, τον επονομαζόμενο «CZ», ιδρυτή της Binance, ο Bankman-Fried υποστήριξε ότι «θα κερδίσει».

Η κατάρρευση της FTX, που άφησε εκατομμύρια πιστωτές χωρίς τα κεφάλαιά τους, θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες εταιρικές χρεοκοπίες όλων των εποχών.

Ο ιδρυτής της συμφώνησε να καταθέσει την Τρίτη ενώπιον της Επιτροπής σε ακρόαση σχετικά με την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, όπως έγραψε σε σειρά tweets σήμερα Παρασκευή.

Υπήρξαν αντικρουόμενες απόψεις στην Ουάσιγκτον για το εάν οι βουλευτές θα έπρεπε να κλητεύσουν τον Bankman-Fried και ο ίδιος είπε ότι θα καταθέσει οικειοθελώς, καθώς η επιτροπή «ακόμα το θεωρεί χρήσιμο». Δεν έγινε σαφές εάν θα εμφανιστεί στο Καπιτώλιο αυτοπροσώπως ή θα μείνει στις Μπαχάμες, όπου «κρύβεται» από τον περασμένο μήνα, όταν η εταιρεία του κήρυξε πτώχευση.

 

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX, ο ατιμασμένος πρώην «λατρεμένος» της κρυπτο-βιομηχανίας με το παρωνύμιο SBF, υπήρξε λαλίστατος στα μέσα όσον αφορά την κατάρρευση της αυτοκρατορίας κρυπτονομισμάτων του, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το κοινό θα τον ακούσει ενόρκως.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν έχει ακόμα πρόσβαση σε πολλά από τα δεδομένα του, επαγγελματικά ή προσωπικά, επομένως θα υπάρξει «όριο» στο τι μπορεί να πει.

«Δεν θα βοηθήσω όσο θα ήθελα. Αλλά, καθώς η επιτροπή εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα ήταν χρήσιμο, είμαι πρόθυμος να καταθέσω στις 13 του μήνα», δήλωσε στην ανάρτησή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v