Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόσο ανησυχεί η φυγή κεφαλαίων από την Binance

Η απόσυρση χρημάτων με εστίαση στα stablecoins και οι εκτιμήσεις του διευθύνοντος συμβούλου CZ. Η μεγάλη μάχη στον χώρο των ανταλλακτηρίων.

Πόσο ανησυχεί η φυγή κεφαλαίων από την Binance

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο, βάσει όγκου συναλλαγών, η Binance, έχει έρθει αντιμέτωπο με ένα κύμα μαζικών αναλήψεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το DefiLlama, το τελευταίο 24ωρο υπήρξε καθαρή εκροή 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το υψηλότερο ποσό αναλήψεων σε μία ημέρα από τον Ιούνιο.

Τα τρέχοντα συνολικά περιουσιακά στοιχεία της Binance αξίζουν περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια. Σχεδόν τα μισά από αυτά βρίσκονται σε stablecoins. Συγκεκριμένα, το 25,8% είναι σε BUSD και το 20,5% σε Tether. Ακολουθούν 15% σε Bitcoin, 10,3% σε ΒΝΒ, 10,2% σε Ethereum και 18,2% τα υπόλοιπα.

Οι ροές κεφαλαίων που απομακρύνθηκαν αφορούν κυρίως stablecoins. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το συνολικό ποσό που εγκατέλειψε το ανταλλακτήριο ήταν σχεδόν 9 δισεκατομμύρια, αλλά υπήρξαν 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισερχόμενα κεφάλαια. Από εκεί προκύπτει ότι η καθαρή απόσυρση χρημάτων ήταν 3,7 δισεκατομμύρια. Το ακριβές ποσό δεν έγινε γνωστό, επειδή τα στοιχεία αφορούν τις κινήσεις των tokens που βασίζονται στο δίκτυο του Ethereum, της Binance και του Bitcoin.

Ο Changpeng Zhao ή CZ, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, θεωρεί πως δεν υπήρξε κάτι ασυνήθιστο. Όπως ανέφερε στο Twitter, έχει ξανασυμβεί. Κάποιες μέρες έχουμε καθαρές αναλήψεις και κάποιες άλλες έχουμε καθαρές καταθέσεις. Είναι η καθημερινότητά μας στη δουλειά (business as usual), εξήγησε. Πιστεύω πραγματικά ότι είναι καλή ιδέα να υπάρχουν τεστ αντοχής στις αναλήψεις σε όλα τα ανταλλακτήρια σε περιοδική βάση. Μπορεί αυτή η διαδικασία να έχει κάποιο οικονομικό κόστος, όμως διατηρεί τον κλάδο υγιή. Τα ανταλλακτήρια ως επιχειρηματικό μοντέλο είναι κάτι απλό, κατέληξε.

Γεγονός είναι πως αρκετοί άνθρωποι και επιχειρήσεις έχουν ξεχωρίσει στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, αλλά από το 2018 και μετά, αναμφίβολα ένας είναι που έχει αποσπαστεί από τους υπόλοιπους. Ο CZ και η Binance. Από μόλις 7,82% μερίδιο αγοράς στα Bitcoin που βρίσκονται σε κυκλοφορία, σήμερα έχει ανέλθει στο 27,50%. Κι όλα αυτά παρά τη μεγάλη τάση που παρατηρείται τελευταία, να εγκαταλείπουν οι κάτοχοι Bitcoin τα ανταλλακτήρια και να στρέφονται προς τα ιδιωτικά πορτοφόλια.

Αυτή τη ρευστή περίοδο είναι δύσκολο να υπάρξει εκτίμηση για το ποιο ανταλλακτήριο θα βγει νικητής, αλλά αν κάποιο φαίνεται να παίρνει το προβάδισμα είναι η Binance. Εμφανίζεται να αυξάνει τη δύναμή του σε έναν αποδεκατισμένο κλάδο. Ήδη ελέγχει περίπου το 60% του όγκου στις συναλλαγές, τόσο σε spot όσο και στα παράγωγα. Επιπλέον, το token BNB της Binance εξακολουθεί να είναι ένα από τα νομίσματα με τις καλύτερες αποδόσεις φέτος.

Ωστόσο, η πορεία της τιμής του BNB είναι ένδειξη της ισχύος της επιχείρησης ή πρόκειται για χτίσμα πάνω στην άμμο; Η πρόσφατη ιστορία μάς απέδειξε ότι καμία εταιρεία δεν είναι ασφαλής σε αυτόν τον κλάδο αυτή τη στιγμή. Μάλιστα, λόγω μεγέθους, οι περισσότεροι εστιάζουν στις πρακτικές της Binance, τη φερεγγυότητα, την αξία του BNB και τη συνολική κατάσταση της επιχείρησής τους τις τελευταίες εβδομάδες.

Η τιμή του token BNB είναι κοντά στα υψηλά όλων των εποχών με βάση το Bitcoin. Έχει ανέβει 828% έναντι του «βασιλιά» τις τελευταίες 785 ημερολογιακές ημέρες. Άραγε πραγματικά αξίζει το 14% της κεφαλαιοποίησης του Bitcoin που θα υπάρξει ποτέ; To BNB δεν αποτελεί ίδια κεφάλαια στην εταιρεία Binance. Είναι απλά ένα token που η αξία του βασίζεται στην εμπιστοσύνη του κοινού και τη ζήτηση, λόγω της χρησιμότητάς του στις δραστηριότητες που σχετίζονται με το ανταλλακτήριο.

Από την άλλη, οι κάτοχοι Bitcoin φαίνεται να εμπιστεύονται την Binance. Από το καλοκαίρι και μετά, όπου υπήρξε μεγάλη εκροή Bitcoin από την FTX, στην Binance όχι μόνο δεν παρατηρήθηκε παρόμοια πορεία αλλά αντίθετα ενισχύθηκε.

Όπως και να έχει, σαφή απάντηση για τη φερεγγυότητα ενός ανταλλακτηρίου δεν μπορεί να έχει κανείς. Ούτε και έχει σημασία εξάλλου. Ό,τι και να γίνει, δεν υπάρχει κανείς λόγος να έχει κάποιος τα κρυπτονομίσματά του εκεί και όχι στα προσωπικά πορτοφόλια. Τουλάχιστον όσοι ενδιαφέρονται για μακροχρόνια διακράτηση και όχι για trading.

Δεν είναι μόνο θέμα ασφάλειας, αλλά συνάδει και με τη φιλοσοφία που πρεσβεύει το Bitcoin. Εκεί βρίσκεται ακριβώς και η δύναμη των κρυπτονομισμάτων. Ότι δεν απαιτείται θεματοφυλακή, ούτε να εμπιστευτείς κάποιο τρίτο μέρος, όπως ένα τραπεζικό ίδρυμα, για να διαφυλαχθεί ο πλούτος σου.

* Ειδική προσφορά: Για τους αναγνώστες του Εuro2day.gr και μετά τη νέα συνεργασία που πραγματοποιήσαμε με το ανταλλακτήριο Binance, όσοι γράφονται ως νέοι πελάτες, με αυτό το λινκ, μετά την πρώτη τους αγοραπωλησία θα λάβουν μπόνους 50 δολαρίων και άλλα προνόμια.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» από το https://www.media2day.gr/seminars

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v