Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η παρέμβαση Πάουελ «πόνεσε» το Bitcoin

Τα κρυπτονομίσματα δεν μένουν στο απυρόβλητο. Το ζήτημα δεν αφορά πλέον στην ταχύτητα αύξησης επιτοκίων αλλά για πόσο καιρό η Fed θα παραμείνει στην πολιτική περιορισμού της ρευστότητας, ζυγίζοντας τον πληθωρισμό.

Η παρέμβαση Πάουελ «πόνεσε» το Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Πιστός στις εξαγγελίες του ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ, συνέχισε την πολιτική ανόδου των επιτοκίων της Fed αλλά με μικρότερο ρυθμό. Πράγματι, χθες ανακοίνωσε αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης, συνεχίζοντας τη ρητορική περί αναγκαιότητας της νομισματικής σύσφιξης. Αυτό ήταν και το σημείο όπου στάθηκαν οι επενδυτές, δείχνοντας την απογοήτευσή τους, σπρώχνοντας τους αμερικανικούς μετοχικούς δείκτες προς τα κάτω. Έλπιζαν ότι τα πρόσφατα στοιχεία περί του δείκτη τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) θα «μαλακώσουν» την οπτική του συμβουλίου της Fed.

Η πιο σημαντική απόφαση δεν αφορά πλέον στην ταχύτητα, δήλωσε ο Πάουελ, αλλά για πόσο καιρό η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα παραμείνει στην πολιτική περιορισμού της ρευστότητας, έως ότου ο πληθωρισμός μειωθεί σημαντικά. Κατά την κρίση μας, συνέχισε, θα συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Σήμερα δεν βρισκόμαστε στο επιθυμητό σημείο.

Το Bitcoin, όπως και όλες σχεδόν οι χρηματιστηριακές αξίες που διαπραγματεύονταν την ώρα των δηλώσεων Πάουελ, παρουσίασε έντονη μεταβλητότητα. Ωστόσο το αξιοπερίεργο είναι πως συνέχισε να κινείται μέσα στις… γραμμές του τρένου, που είχαμε οριοθετήσει τις προηγούμενες ημέρες στο 4ωρο διάγραμμα.

Συνήθως ο σχηματισμός συσσώρευσης που μοιάζει με ανοδικό παραλληλόγραμμο καταλήγει σε υποχώρηση, όταν διασπαστεί η κάτω γραμμή πτωτικά. Οι traders θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή, αν προσεγγίσει η τιμή στις 17.400 δολάρια (πορτοκαλί γραμμή) που φαίνεται να υπάρχει επίπεδο στήριξης. Αντίθετα, με τυχόν ανοδική διάσπαση της πάνω μοβ γραμμής, επιβεβαιώνεται η bull τάση και ίσως ακολουθήσει short squeeze.

Στο Ethereum η εικόνα δείχνει πιο αισιόδοξη. Κάθε πυθμένας εδώ και μια εβδομάδα βρίσκεται υψηλότερα από τον προηγούμενο, κάτι που δηλώνει πως υπάρχει σημαντική βάση στήριξης. Για την ώρα τουλάχιστον, περισσότερη δύναμη δείχνουν να έχουν οι αγοραστές.

Ενδιαφέρον έχει να ρίξουμε μια ματιά και στο BNB το token της Binance. Σε σχέση με το Bitcoin, από την κορυφή του περσινού Νοεμβρίου βρίσκεται 50% υψηλότερα, ενώ είχε φτάσει σχετικά πρόσφατα μέχρι και στη διπλή απόδοση! Μάλιστα από τον Ιούνιο και μετά, ο ρυθμός απόδοσης ήταν ακόμα πιο έντονος, όπως φαίνεται από την κλίση της μπλε γραμμής τάσης.

Ωστόσο, τις τελευταίες δύο εβδομάδες περίπου, το BNB σε σχέση με το Bitcoin έχει χάσει 22%. Κάτι που μας φανερώνει ότι έχει αρχίσει να κλυδωνίζεται η αξιοπιστία του στα μάτια των επενδυτών. Θα συνεχιστεί η πτώση το επόμενο διάστημα; Δεν είναι καθόλου απίθανο καθώς έχει παραβιαστεί το κρίσιμο σημείο: Η ανοδική γραμμή τάσης, όπως παρατηρούμε στο ημερήσιο διάγραμμα.

Επιπλέον, δηλώσεις όπως αυτές του Kevin O’Leary, στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ότι ευθύνεται ο CZ και η Binance για την κατάρρευση της FTX, δεν βοηθούν. Βέβαια η αξιοπιστία του O’Leary δεν βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της αυτό το διάστημα. Από ό,τι αποκαλύφθηκε, είχε λάβει 15 εκατομμύρια δολάρια για να γίνει ο «πρεσβευτής» της FTX και πλέον έχει έρθει και ο ίδιος αντιμέτωπος με μηνύσεις από εξαπατημένους καταθέτες.

Για το σκάνδαλο της FTX δεν ευθύνεται κανείς άλλος από τον Sam Bankman-Fried και την ηγετική ομάδα των στελεχών του ομίλου. Έκλεψαν χρήματα εξαπατώντας το κοινό και τους πελάτες τους, τους έπιασαν και αναμένεται να τους επιβληθεί υποδειγματική τιμωρία. Τέλος της ιστορίας.

* Ειδική προσφορά: Για τους αναγνώστες του Εuro2day.gr και μετά τη νέα συνεργασία που πραγματοποιήσαμε με το ανταλλακτήριο Binance, όσοι γράφονται ως νέοι πελάτες, με αυτό το λινκ https://accounts.binance.com/en/register?ref=39576698, μετά την πρώτη τους αγοραπωλησία θα λάβουν μπόνους 50 δολαρίων και άλλα προνόμια.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» από το https://www.media2day.gr/seminars

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v