Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σάρωσαν τα NFTs του Ντόναλντ Τραμπ

Στην δευτερογενή αγορά είναι πλέον η συλλογή με το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών. Ορισμένα κομμάτια ήδη αλλάζουν χέρια σε τιμές δεκάδων χιλιάδων δολαρίων.

Σάρωσαν τα NFTs του Ντόναλντ Τραμπ

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ανάρπαστα έγιναν τα 45.000 NFTs που έβγαλε ο πρώην Πρόεδρος Donald Trump. Οι ψηφιακές κάρτες, όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος, πουλήθηκαν όλες σε ένα μόλις 24ωρο.

Όσοι βιάστηκαν να τον κρίνουν αυστηρά, έως να τον κοροϊδέψουν για αυτή του την ενέργεια, επειδή εκτός των άλλων τα διέθεσε σε κακή χρονική στιγμή, με την προσοχή να βρίσκεται στο σκάνδαλο της FTX, είδαν τις εκτιμήσεις τους να διαψεύδονται πανηγυρικά.

Στην δευτερογενή αγορά, στο OpenSea, είναι πλέον η συλλογή με το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τους «βαριεστημένους πιθήκους» (Board Cape Yacht Club). Το πιο φτηνό NFT του Τραμπ βρίσκεται προς πώληση στην διπλή τιμή απ’ ότι αποκτήθηκε αρχικά. Θυμίζουμε πως η τιμή πώλησης ήταν 99 δολάρια. Ορισμένα κομμάτια ήδη αλλάζουν χέρια σε τιμές δεκάδων χιλιάδων δολαρίων.

Τι το μοναδικό είχαν αυτά τα ψηφιακά αντικείμενα που προκάλεσαν αγοραστική φρενίτιδα; Ήταν σε περιορισμένα αντίτυπα, από 2 μέχρι 20 το καθένα, και τον απεικόνιζαν σε διάφορες μορφές. Υπερήρωας, αστροναύτης, καουμπόης, και άλλες ιδιότητες! Επιπλέον, ο κάτοχος κάποιου Trump-NFT, αποκτά το δικαίωμα να μπει σε μια διαδικασία κλήρωσης, μέσω της οποίας μπορεί να κερδίσει μια συνάντηση προσωπικά με τον ίδιο τον πρώην Πρόεδρο.

Αυτό δεν σημαίνει πως έσπευσαν να αγοράσουν τα NFTs μόνο οι υποστηρικτές ή θαυμαστές του Trump. Κάποιοι αντιλήφθηκαν πως αποτελεί κερδοσκοπική ευκαιρία και έσπευσαν να επωφεληθούν.

Μήπως όμως την πάτησε ο Trump, επειδή μπορούσε να βάλει υψηλότερα την αρχική τιμή και τελικά εισέπραξε λιγότερα από όσο πραγματικά μπορούσε; Ίσως, αν και για αυτό δεν είμαστε καθόλου σίγουροι. Βλέπετε έχει προβλέψει πως σε κάθε αγοραπωλησία οποιουδήποτε NFT της συλλογής του που γίνεται από εδώ και πέρα, θα λαμβάνει έξτρα αμοιβή 10%. Αυτή η αμοιβή αφορά τα δικαιώματα του δημιουργού.

Με άλλα λόγια, μπορεί να έλαβε 99 δολάρια στην αρχή, αλλά αν ένα NFT πουληθεί 1.000 δολάρια, τότε θα εισπράξει άλλα 100! Αν αργότερα ξαναπουληθεί 2.000 δολάρια, τότε θα εισπράξει άλλα 200. Αυτή η διαδικασία γίνεται αυτόματα και προβλέπεται για όλα τα NFTs.

Ωστόσο υπήρξαν και αρκετά παράπονα. Πέρα από κάποια τεχνικά προβλήματα, οι αγοραστές άρχισαν να διαμαρτύρονται για τους όρους στα… ψιλά γράμματα. Η υπόσχεση για ένα «δείπνο με το Trump», ήταν στην πραγματικότητα ένα δείπνο - έρανος. Το Zoom με το Trump, αφορούσε μια ομαδική κλήση. Αν και ούτε αυτό είναι σίγουρο. Σε μια υποσημείωση στους όρους και τις προϋποθέσεις, αναφέρεται πως υπόκεινται σε επικύρωση και επαλήθευση επιλεξιμότητας.

* Ειδική προσφορά: Για τους αναγνώστες του Εuro2day.gr και μετά τη νέα συνεργασία που πραγματοποιήσαμε με το ανταλλακτήριο Binance, όσοι γράφονται ως νέοι πελάτες, με αυτό το λινκ, μετά την πρώτη τους αγοραπωλησία θα λάβουν μπόνους 50 δολαρίων και άλλα προνόμια.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» από το https://www.media2day.gr/seminars

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v