Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιες ευκαιρίες αναζητά η Fidelity στον ψηφιακό κόσμο

Πώς ερμηνεύονται οι κινήσεις του χρηματοοικονομικού κολοσσού στο σύμπαν του Metaverse. Τα νέα σχέδια, οι προοπτικές και οι πρωτοβουλίες από HSBC και Microsoft.

Ποιες ευκαιρίες αναζητά η Fidelity στον ψηφιακό κόσμο

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας, η αναζήτηση καινοτόμων ιδεών αποτελεί μονόδρομο. Τουλάχιστον για όσους επιθυμούν να σταθούν με φιλοδοξίες στην επιχειρηματική αρένα. Και από ότι φαίνεται, ένας από τους τομείς της τεχνολογικής και οικονομικής καινοτομίας που αναδύεται ανοίγοντας νέες ευκαιρίες για επιχειρήσεις και ιδιώτες, είναι ο χώρος του Metaverse.

Το τελευταίο ηχηρό όνομα που επιχειρεί να διεισδύσει με αξιώσεις σε αυτόν τον ιδιαίτερο ψηφιακό κόσμο είναι ο χρηματοοικονομικός κολοσσός Fidelity Investments.

Η Fidelity δεν είναι καινούργια στον χώρο των crypto. Αντίθετα μάλιστα. Ήταν από τους πρώτους παραδοσιακούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς που διέβλεψε την προοπτική των κρυπτονομισμάτων και του blockchain, εισερχόμενη με ενεργή και οργανωμένη παρουσία.

Όπως ανακοινώθηκε χθες από τον εξουσιοδοτημένο δικηγόρο εμπορικών σημάτων Mike Kondoudis, η Fidelity πριν μια εβδομάδα υπέβαλε αιτήσεις κατοχύρωσης εμπορικών σημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες για μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών Web3. Μια αγορά για NFTs, υπηρεσίες χρηματοοικονομικών επενδύσεων στο metaverse, επενδύσεις στον χώρο των ψηφιακών ακινήτων, trading κρυπτονομισμάτων και αρκετά ακόμα. 

Ενδιαφέρον έχει πως αντίστοιχες αιτήσεις κατοχύρωσης εμπορικών σημάτων, υπέβαλε ελάχιστες ημέρες νωρίτερα -στις 15 Δεκεμβρίου- και η HSBC, ένας άλλος χρηματοοικονομικός κολοσσός! 

Η Fidelity όμως παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς όπως εξηγήσαμε είναι από τους «παλιούς» στον χώρο των crypto. Διαθέτει ειδικό τμήμα από χρόνια. Οτιδήποτε κάνει είναι αποτέλεσμα χρόνων μελέτης, από εξειδικευμένα στελέχη.

Ένας από τους βασικούς τομείς όπου εστιάζει, είναι η προσφορά ενός ευρέως φάσματος επενδυτικών υπηρεσιών εντός των εικονικών κόσμων, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβαίων κεφαλαίων, των συνταξιοδοτικών ταμείων, της διαχείρισης επενδύσεων, του οικονομικού σχεδιασμού και βέβαια των υπηρεσιών πληρωμών. Όπως αναφέρεται στο επίσημο έγγραφο, σχεδιάζει να παρέχει ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι όπου θα αποθηκεύονται και θα διακινούνται ψηφιακά νομίσματα.

Επιπλέον, πρόθεση της είναι να προσφέρει εκπαιδευτικές υπηρεσίες στο metaverse με τη μορφή «διεξαγωγής μαθημάτων, εργαστηρίων, σεμιναρίων και συνεδρίων στον τομέα των επενδύσεων και στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μάρκετινγκ». Αν σας θυμίζουν κάτι αυτά, είναι επειδή τα έχετε διαβάσει στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Euro2day.gr, η Σοφία Μπαντανίδη, αναλύτρια στην ομάδα Future of Finance, αυτή τη φορά όμως για λογαριασμό της Citigroup!

Είναι φανερό λοιπόν, πως παρά την βίαια κατάρρευση της αξίας του οικοσυστήματος των κρυπτονομισμάτων και παρά τα σκάνδαλα και τις χρεοκοπίες που λαμβάνουν χώρα όλη την φετινή χρονιά, οι μεγάλοι θεσμικοί «παίκτες», κάτι διαβλέπουν. Κάτι τους προσελκύει και επιθυμούν να λάβουν έγκαιρα θέση σε αυτή την νέα και δυνητικά τεράστια αναδυόμενη αγορά, η οποία ενδεχομένως τα επόμενα χρόνια να αξίζει δεκάδες τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το νούμερο ακούγεται σήμερα υπερβολικό. Ωστόσο στην πραγματικότητα δεν είναι, αν φυσικά ο κλάδος αναπτυχθεί ανάλογα με τις προσδοκίες. Ο χώρος του blockchain, των cryptos, του Web 3.0, από κάποιους αναλυτές έχει παρομοιαστεί με την ανακάλυψη της Αμερικής. Θα δημιουργηθεί ένα νέο ΑΕΠ, που θα προστεθεί στο παλιό. Δεν πρόκειται για ανακύκλωση, αλλά ένα εντελώς νέο ΑΕΠ. Όπως το παγκόσμιο ΑΕΠ αυξήθηκε σημαντικά, όταν η Αμερική έγινε μέρος του πλανήτη.

Όλα τα παραπάνω ακούγονται υπέροχα και συναρπαστικά, επειδή δεν είναι μόνο οι θεσμικοί του καθαρά επενδυτικού χώρου που δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Facebook, η οποία μάλιστα άλλαξε μέχρι και το όνομα της, και οι Microsoft, Electronic Arts, Ubisoft, Atari, οι οποίες βιάζονται να λάβουν όσο το δυνατόν πιο προνομιακή θέση στην επιχειρηματική μάχη που αναμένεται.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε την Microsoft, η οποία έχει δημιουργήσει μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών για το δικό της Metaverse. Επειδή η περιγραφή με λόγια είναι φτωχή να αποδώσει την νέα εικονική πραγματικότητα σε όσους δεν την έχουν βιώσει, το παρακάτω βίντεο είναι χαρακτηριστικό των δυνατοτήτων που προσφέρει ο νέος μαγικός κόσμος, στον οποίο όπως θα διαπιστώσετε βλέποντας το, αναμένεται να περνάμε όλο και περισσότερες ώρες της ψηφιακής ζωής μας. (https://www.youtube.com/watch?v=xtKn34wYX3k)

 

 

 

* Ειδική προσφορά: Για τους αναγνώστες του Εuro2day.gr και μετά τη νέα συνεργασία που πραγματοποιήσαμε με το ανταλλακτήριο Binance, όσοι γράφονται ως νέοι πελάτες, με αυτό το λινκ https://accounts.binance.com/en/register?ref=39576698, μετά την πρώτη τους αγοραπωλησία θα λάβουν μπόνους 50 δολαρίων και άλλα προνόμια.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» από το https://www.media2day.gr/seminars

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v