Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρυπτονομίσματα: Σύλληψη Ρώσου για «μαύρες» συναλλαγές $700 εκατ.

Οι αρχές των ΗΠΑ συνέλαβαν στο Μαϊάμι τον μεγαλομέτοχο του ανταλλακτηρίου Bitzlato που εδρεύει στην Κίνα. Εντόπισαν συναλλαγές σε dark markets. Το μήνυμα στην αγορά των crypto.

Κρυπτονομίσματα: Σύλληψη Ρώσου για «μαύρες» συναλλαγές $700 εκατ.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ένας Ρώσος υπήκοος που ίδρυσε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων το οποίο έγινε καταφύγιο για έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες συνελήφθη, δήλωσαν σήμερα ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι.

Ο Anatoly Legkodymov, ο οποίος ζει στην Κίνα, συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στο Μαϊάμι και θα δικαστεί με την κατηγορία της ότι έκανε μεταφορές χρημάτων χωρίς άδεια, μεταδίδει η Washington Post.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων του Legkodymov, Bitzlato Ltd., με έδρα την Κίνα, του οποίου είναι μέτοχος πλειοψηφίας, δεν εφάρμοσε τις απαιτούμενες διασφαλίσεις κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και απαιτούσε ελάχιστα στοιχεία αναγνώρισης από τους χρήστες του, επιτρέποντας τους ακόμα και να χρησιμοποιούν «αχυρανθρώπους».

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είπε ότι η Bitzlato, είτε άμεσα είτε μέσω των μεσαζόντων της, πραγματοποίησε περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια σε ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων με χρήστες του Hydra Market, μιας σκοτεινής αγοράς για ναρκωτικά, πλαστές ταυτότητες και άλλα παράνομα προϊόντα.

«Οι σημερινές ενέργειες στέλνουν το σαφές μήνυμα: είτε παραβιάζετε τους νόμους μας από την Κίνα ή την Ευρώπη - είτε κάνετε κατάχρηση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος από ένα τροπικό νησί - να περιμένετε να λογοδοτήσετε για τα εγκλήματά σας μέσα σε μια αίθουσα δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας Λίζα Μονακό, μια έμμεση αναφορά στη σύλληψη τον περασμένο μήνα στις Μπαχάμες του Sam Bankman-Fried, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του FTX.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Legkodymov επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών μετά την καταδίκη. Ο Legkodymov, 40 ετών, βρισκόταν υπό κράτηση την Τετάρτη και δεν ήταν σαφές εάν είχε δικηγόρο που θα μπορούσε να σχολιάσει εκ μέρους του.

Το Δίκτυο Καταπολέμησης του Οικονομικού Εγκλήματος του Υπουργείου Οικονομικών και οι γαλλικές αρχές αναμένονταν να ανακοινώσουν τις δικές τους ενέργειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v