Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιο κοντά στην ανάκτηση των κεφαλαίων τους οι χρήστες του Gemini

Η συμφωνία της χρεοκοπημένης Genesis Global Capital με τους πιστωτές της, τα παγωμένα κεφάλαια και πώς εξασφαλίζει χρηματοδότηση. Η διαδικασία.

Πιο κοντά στην ανάκτηση των κεφαλαίων τους οι χρήστες του Gemini

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Μια τεράστια εκκρεμότητα δείχνει να βαίνει προς ευτυχή κατάληξη στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Οι χρήστες του ανταλλακτηρίου Gemini, οι οποίοι ακολούθησαν το πρόγραμμα Earn που τους έδινε τη δυνατότητα να καταθέσουν τα νομίσματά τους και να λάβουν ετήσιες αποδόσεις μεταξύ 0,45% και 8%, μια υπηρεσία που παρείχε η χρεοκοπημένη Genesis Global Capital, πλέον βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην ανάκτηση των χρημάτων τους.

Με μια συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα μεταξύ του Gemini και της Digital Currency Group (DCG), τη μητρική εταιρεία της Genesis, το Gemini θα συνεισφέρει έως και 100 εκατομμύρια δολάρια στους χρήστες του Earn. Σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου, οι όροι της συμφωνίας περιλαμβάνουν την πώληση της Genesis Global Trading. Επιπλέον, η DCG θα ανταλλάξει τις υποχρεώσεις ύψους 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων προς την Genesis που έληγαν το 2032, σε μετατρέψιμες προνομιούχες μετοχές και θα αναχρηματοδοτήσει τα υπάρχοντα μακροπρόθεσμα δάνεια σε δύο δόσεις, καταβάλλοντας στους πιστωτές συνολικά 500 εκατομμύρια δολάρια.

Οι δικηγόροι της Genesis δήλωσαν ότι επιδιώκουν μια γρήγορη επίλυση των διαφορών με τους πιστωτές και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι η εταιρεία θα βγει από τη διαδικασία του κεφαλαίου 11 μέχρι τα τέλη Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, προβλέπεται οι πιστωτές της Genesis να λάβουν τελικά το 80% των χρημάτων που είχαν καταθέσει.

Θυμίζουμε πως η Genesis είχε προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή των εξαγορών, των αναλήψεων και την έκδοση νέων δανείων, τον Νοέμβριο του 2022, αφήνοντας εκτεθειμένους τους χρήστες του Gemini. Κάτι που οδήγησε τους ιδρυτές του ανταλλακτηρίου, δίδυμους αδελφούς Winklevoss, να καταφύγουν στη δικαιοσύνη, εναντίον του ιδρυτή της DCG Barry Silbert, απαιτώντας την αποπληρωμή του δανείου 900 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Cameron Winklevoss κατηγόρησε ευθέως τον Barry Silbert, καταλογίζοντάς του ότι οι 340.000 χρήστες του ανταλλακτηρίου που είχαν εμπλακεί με το staking έχουν άδικα παγωμένα τα κεφάλαιά τους. Χαρακτηριστικά ανάφερε πως τα χρήματά τους έχουν καταντήσει απλά ψηφιακά νούμερα, ενώ αντίθετα εκείνοι είναι κανονικοί άνθρωποι, με πραγματικές ανάγκες. Και πλέον είναι κουρασμένοι από τις καθυστερήσεις, φοβούνται και τους αξίζει καλύτερη αντιμετώπιση.

Όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερα άρθρα, η περίπτωση της Genesis Trading δεν είναι καθόλου απλή. Η Genesis είναι από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες δανεισμού κρυπτονομισμάτων, η οποία απευθύνεται σε θεσμικούς και ιδιαίτερα εύρωστους ιδιώτες. Η μητρική, η Digital Currency Group, εκτός από την Genesis, έχει υπό την ομπρέλα της μεταξύ άλλων και την Grayscale Investments, είναι η εταιρεία πίσω από το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Το πιο παλιό και πιο μεγάλο fund του Bitcoin που διαπραγματεύεται στη Wall Street, το οποίο έχει στην κατοχή του 633.600 νομίσματα.

Από ό,τι υποστηρίζουν τα αδέλφια Cameron και Tyler Winklevoss, το πρόβλημα των χρηστών του Earn δεν επηρεάζει άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της Gemini. Οι καταθέτες δεν έχουν λόγο να ανησυχούν, καθώς υπάρχει πλήρης κάλυψη στα χρήματα που τους έχουν εμπιστευθεί. Για αυτό δεν έχουν παγώσει τις αναλήψεις. Επιπλέον ισχυρίζονται πως κατέχουν όλες τις νόμιμες άδειες από τις αρχές της Νέας Υόρκης και είναι πλήρως συμμορφωμένοι με τους κανόνες.

* Ειδική προσφορά: Για τους αναγνώστες του Εuro2day.gr και μετά τη νέα συνεργασία που πραγματοποιήσαμε με το ανταλλακτήριο Binance, όσοι γράφονται ως νέοι πελάτες, με αυτό το λινκ https://accounts.binance.com/en/register?ref=39576698, μετά την πρώτη τους αγοραπωλησία θα λάβουν μπόνους 50 δολαρίων και άλλα προνόμια.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» από το https://www.media2day.gr/seminars

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v