Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eπικεφαλής κοινοπραξίας για την εξυγίανση των crypto η Binance

Νέα συλλογική προσπάθεια για να ξαναχτιστεί και ξανακερδηθεί η εμπιστοσύνη στον κλάδο κρυπτονομισμάτων, που δέχτηκε ισχυρό πλήγμα πέρυσι από την κατάρρευση αξιών και εταιρειών και φυσικά από το σκάνδαλο FTX.

Eπικεφαλής κοινοπραξίας για την εξυγίανση των crypto η Binance

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο βάσει όγκου συναλλαγών, επιδιώκει τη συγκρότηση κοινοπραξίας εταιρειών crypto με σκοπό την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον κλάδο, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση νέων κανονισμών, σύμφωνα με πηγή του Coindesk.

Στο εγχείρημα έχουν ήδη ενταχθεί αρκετές εταιρείες κρυπτονομισμάτων και ανάλυσης blockchain, χωρίς να κατονομάζονται. Το Binance αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η παγκόσμια βιομηχανία crypto βρίσκεται σε δύσκολη θέση και προετοιμάζεται για σκληρότερους κανονισμούς μετά το περσινό Βατερλό αξιών και εταιρειών. Το Binance δεν είναι το πρώτο ανταλλακτήριο που υποστηρίζει έναν οργανισμό αυτορρύθμισης. Το Gemini του Winklevoss υποστηρίζει μια αντίστοιχη προσπάθεια από το 2019.

Η κοινοπραξία δεν θα διοικείται από την Binance, είπε η πηγή, αλλά «με όσο το δυνατόν πιο αποκεντρωμένο τρόπο προκειμένου να διασφαλιστεί η ευθυγράμμιση με την κοινότητα».

Στόχος είναι να επιτευχθεί συνεργασία με ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο, ώστε να επιδοθούν τα διαπιστευτήρια της βιομηχανίας αναφορικά με την καταπολέμηση εγκληματικών στοιχείων. Αιτία για τη σύσταση της ομάδας προφανώς αποτέλεσε η καταστροφική συγκέντρωση εξουσίας από πλευράς του πρώην αφεντικού της FTX Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ.

«Η ομάδα επιθυμεί να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ασφαλείας, που θα επισημαίνει τις ανεπάρκειες και τις προβληματικές συμπεριφορές στον κλάδο, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω μετάδοσή τους», πρόσθεσε η πηγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v