Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωτήσαμε το ChatGPT να προβλέψει την τιμή του Bitcoin...

Τι απάντησε το πιο διάσημο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για τη δυνατότητα εκπόνησης... χρησμών, μέσα από το πεδίο των «δυνάμεων της προσφοράς και της ζήτησης».

Ρωτήσαμε το ChatGPT να προβλέψει την τιμή του Bitcoin...

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Θα σας κρατήσουμε λίγο σε αγωνία. Πριν απαντήσουμε ποια είναι η τιμή που προέβλεψε η εφαρμογή ChatGPT που θα φτάσει το Bitcoin το 2023, θα πρέπει να εξηγήσουμε τι είναι το ChatGPT, για εκείνους (υποθέτουμε όχι πολλούς) που δεν το έχουν ακούσει.

Πρόκειται για μια καινοτόμα εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης, όπου συνομιλεί on-line με τους ανθρώπους και απαντάει στις ερωτήσεις τους. Σαν άνθρωπος. Ένα πρόγραμμα που τροφοδοτείται από τεράστιο αριθμό δεδομένων και με μια σειρά από προηγμένες υπολογιστικές τεχνικές, αξιολογεί και συνδυάζει τα διαθέσιμα στοιχεία, δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα που του θέτονται. Από τα στελέχη της Σίλικον Βάλεϊ θεωρείται αυτή τη στιγμή η αιχμή του δόρατος στη βιομηχανία της ανεπτυγμένης τεχνολογίας.

Μετά από αυτόν τον «βασανιστικό» πρόλογο, ας έρθουμε… στο ψητό. Τι απάντησε το πιο διάσημο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για την τιμή του Bitcoin;

Κατ' αρχάς ξεκίνησε παραδεχόμενο πως δεν έχει τη δυνατότητα να προβλέπει μελλοντικά γεγονότα με ακρίβεια. Άρα είναι αδύνατο να προβλέψει την τιμή οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου, επειδή αυτή καθορίζεται από τις δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης. Ωστόσο αυτές οι δυνάμεις εξαρτώνται από το επενδυτικό περιβάλλον, τις νομοθετικές εξελίξεις, τα τεχνολογικά επιτεύγματα και τις οικονομικές συνθήκες.

Πρόσθεσε πως ειδικά η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθής, απρόβλεπτη και μπορούν να υπάρξουν ακραίες διακυμάνσεις των τιμών. Συνεπώς είναι αδύνατο να προβλεφθεί η ακριβής τιμή του Bitcoin στο μέλλον. Κατόπιν, το ChatGPT προχώρησε σε κάτι που θυμίζει αποποίηση ευθυνών. Ότι πρέπει να επενδύουμε με σύνεση, μετά από έρευνα, γνωρίζοντας τους κινδύνους. Υπενθύμισε πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι σχετικά καινούργια και υψηλού ρίσκου.

Από όσο έχουμε παρακολουθήσει, το ChatGPT αποφεύγει να κάνει προβλέψεις για οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο. Πολύ πιθανό είναι να υπάρχει αυτός ο περιορισμός από τον κατασκευαστή.

Η επόμενη ερώτηση που απευθύναμε, ήταν πώς βλέπει το μέλλον του Bitcoin γενικότερα. Σε αυτό το ερώτημα η απάντηση ήταν περισσότερο συγκεκριμένη. Από ό,τι ισχυρίζεται, η πορεία της τιμή του βασίζεται στην αποκεντρωμένη φύση του, στον περιορισμένο αριθμό νομισμάτων και στην αυξανόμενη αποδοχή που θα υπάρξει ως νόμιμο περιουσιακό στοιχείο ή νόμισμα.

Το ChatGPT ήταν πλήρως ενημερωμένο για το ότι το Bitcoin δεν εκδίδεται από κάποια κεντρική αρχή και λειτουργεί ανεξάρτητα από κυβερνητικά ή τραπεζικά ιδρύματα, όπως τα παραδοσιακά νομίσματα. Κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να είναι πιο ανθεκτικό στους περιορισμούς ή τις παρεμβάσεις. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε συνδυασμό με τη σπανιότητα μπορεί να οδηγήσει την τιμή προς τα πάνω, ανέφερε.

Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να ανεβάσει την τιμή είναι η αποδοχή του ως νόμιμου μέσου συναλλαγής ή asset. Όσο περισσότεροι ιδιώτες, ιδρύματα και επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για το Bitcoin, τόσο πιθανότερη είναι η άνοδος της τιμής του. Κατόπιν διευκρίνισε ότι η blockchain τεχνολογία πίσω από το Bitcoin έχει τη δυνατότητα να αποδειχθεί επαναστατική για ένα μεγάλο εύρος κλάδων και οικονομικών δραστηριοτήτων, εκτός του χρηματοπιστωτικού τομέα. Οι νέες εφαρμογές και οι προοπτικές ανάπτυξης που θα προκύψουν, μπορεί να οδηγήσουν προς τα πάνω την αξία του Bitcoin.

Εμείς που δεν είμαστε τόσο έξυπνοι όσο το ChatGPT, θα συμφωνήσουμε μαζί του. Όντως είναι μια νέα αγορά που παρουσιάζει υψηλές διακυμάνσεις. Μια νέα τεχνολογία με επαναστατικές δυνατότητες. Ωστόσο επίσης ενέχει σημαντικούς κινδύνους, ειδικά για όποιον προσεγγίζει αυτόν τον νέο χώρο επιδερμικά. Χωρίς να έχει καταβάλει τη δέουσα προσοχή και χωρίς επιμόρφωση.

* Ειδική προσφορά: Για τους αναγνώστες του Εuro2day.gr και μετά τη νέα συνεργασία που πραγματοποιήσαμε με το ανταλλακτήριο Binance, όσοι γράφονται ως νέοι πελάτες, με αυτό το λινκ https://accounts.binance.com/en/register?ref=39576698, μετά την πρώτη τους αγοραπωλησία θα λάβουν μπόνους 50 δολαρίων και άλλα προνόμια.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» από το https://www.media2day.gr/seminars

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v