Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολική επαναφορά για το Bitcoin

Ισχυρή ανοδική κίνηση για το δημοφιλές κρυπτονόμισμα, στον απόηχο των εξελίξεων με τις προβληματικές τράπεζες. Εσβησε τις απώλειες η αγορά crypto, επανερχόμενη πάνω από το 1 τρισ. δολάρια.

Ολική επαναφορά για το Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Αλλαγή σκηνικού στην αγορά των crypto. Από την κατήφεια και τον φόβο των προηγούμενων ημερών, λόγω των πρόσφατων τραπεζικών χρεοκοπιών της Silvergate Capital (SI) στην αρχή και της Silicon Valley Bank (SVB) αργότερα, περάσαμε στη μεγάλη ανατροπή.

Το Bitcoin όχι μόνο επανήλθε πάνω από τις 20.000 δολάρια, αλλά ξεπέρασε με άνεση τις 22.000, όπως παρατηρούμε στο ωριαίο διάγραμμα. Σε μια αντεπίθεση που διήρκησε το Σαββατοκύριακο και εντάθηκε χθες το απόγευμα, έσβησε πολύ σύντομα τις πρόσφατες απώλειες. Η αντίσταση στις 21.600 κράτησε ελάχιστες ώρες. Αυτή που αποδείχτηκε ανθεκτική ήταν στο επίπεδο των 22.600 δολαρίων.

Ανάλογη εικόνα εμφανίζουν και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων από τα 875 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε βυθιστεί την Παρασκευή, με ένα απότομο ξέσπασμα, ειδικά από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, έφτασε και ξεπέρασε και πάλι το κομβικό σημείο του ενός τρισεκατομμυρίου.

Τι έγινε και άλλαξε τόσο πολύ το κλίμα; Η διαβεβαίωση των αμερικανικών αρχών πως οι καταθέσεις της Silicon Valley Bank είναι ασφαλείς. Σε μια κοινή ανακοίνωση της Fed, του υπουργείου Οικονομικών και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγγύησης Καταθέσεων, γνωστοποίησαν τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος δανεισμού της Fed με κεφάλαια από το υπουργείο Οικονομικών. Διευκρίνισαν μάλιστα ότι τα χρήματα που θα δαπανηθούν δεν πρόκειται να επιβαρύνουν τους φορολογούμενους!

Το πώς θα γίνει αυτό… το θαύμα, να αναπαράγεται πλούτος από το πουθενά, θα το μάθουμε τις επόμενες ημέρες.

Όπως και να έχει, αυτό είναι μια… λεπτομέρεια που δεν απασχολεί ιδιαίτερα, έως καθόλου, τους επενδυτές. Τα futures των αμερικανικών δεικτών, και όχι μόνο, άρχισαν να σκαρφαλώνουν. Όχι σαν τα crypto βέβαια. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε ο δισεκατομμυριούχος fund manager Paul Tudor Jones, ότι το Bitcoin είναι το πιο γρήγορο άλογο στην κούρσα.

Λεπτομέρειες της απόφασης των αμερικανικών αρχών και τις παρασκηνιακές κινήσεις που προηγήθηκαν, θα τις διαβάσετε αναλυτικά στο euro2day.gr. Από τη δική μας στήλη θα θέλαμε να προσθέσουμε δύο ακόμα στοιχεία.

Το πρώτο είναι πως μια άλλη τράπεζα, φιλική προς τον χώρο των κρυπτονομισμάτων, η Signature Bank, θα περιέλθει υπό τον έλεγχο του δημοσίου. Συνεπώς το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στη Silicon Valley Bank. Οι αρχές επεμβαίνουν προκειμένου να σβήσουν έγκαιρα τη φωτιά όσο είναι μικρή, προκειμένου να μην εξαπλωθεί παντού, προλαβαίνοντας ένα πιθανό τραπεζικό χάος.

Το δεύτερο είναι πως το κρυπτονόμισμα σταθερής ισοτιμίας USDC, το δεύτερο σε μέγεθος stablecoin βάσει κεφαλαιοποίησης, ανέκτησε και πάλι την ισοτιμία ένα προς ένα. Η ανησυχία που είχε αρχίσει να διαχέεται ακόμα και για την επιβίωσή του, υποχώρησε. Θυμίζουμε πως η ισοτιμία είχε φτάσει μέχρι και το 0,87, επειδή σημαντικό μέρος των καταθέσεών του βρίσκονταν σε προβληματικές τράπεζες, δημιουργώντας ένα μικρό πανικό! 

Σεμινάρια και βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Για τον νέο κύκλο σεμιναρίων που οργανώνει το euro2day.gr μπορείτε να ενημερωθείτε από εδώ https://shop.media2day.gr/seminars/1/prodcategory

Ξεκινάμε τη Δευτέρα 13 Μαρτίου με το «Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα». Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v