Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κινηματογραφική σύλληψη του Do Kwon της Terraform

Η περιπετειώδης καταδίωξη του καταζητούμενου από τις αρχές Ν. Κορέας και Σιγκαπούρης, τα πλαστά έγγραφα ταυτοποίησης και οι μπίζνες-crypto στη Σερβία, ένα χρόνο από την κατάρρευση του Terra Luna.

Η κινηματογραφική σύλληψη του Do Kwon της Terraform

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Τα κόλπα του James Bond θέλησε να αντιγράψει ο καταζητούμενος από την Ιντερπόλ Do Kwon, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Terraform Labs. Όπως ο γνωστός κινηματογραφικός ήρωας στην ταινία «Casino Royale», διέμενε σε ένα μαγευτικό παραθαλάσσιο θέρετρο στο Μαυροβούνιο. Κι όχι μόνο αυτό. Χρησιμοποιούσε πλαστά έγγραφα. Από διαβατήρια της Κόστα Ρίκα και του Βελγίου, μέχρι άδεια οδήγησης από τη Χαβάη.

Μόνο που ο Νοτιοκορεάτης Kwon δεν διέθετε τις δεξιότητες του Βρετανού κατασκόπου. Όπως ανακοίνωσε χθες ο Filip Adzic, υπουργός Εσωτερικών του Μαυροβουνίου, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Ποντγκόριτσα για την κατοχή πλαστών εγγράφων.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσαν ότι το άτομο που κρατείται κατά πάσα βεβαιότητα είναι ο 31χρονος Do Kwon. Ανακοίνωσαν πως υπάρχει απόλυτη ταύτιση ημερομηνίας γέννησης, εθνικότητας και φωτογραφικών στοιχείων. Για την οριστική ταυτοποίηση, η αστυνομία ανέμενε έλεγχο δακτυλικών αποτυπωμάτων από τις αρχές του Μαυροβουνίου. Λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε η ταυτότητά του. Μαζί του φέρεται να έχει συλληφθεί και ο πρώην βοηθός του, Han Mo.

Ο Do Kwon καταζητούνταν από τις αρχές της Νότιας Κορέας και της Σιγκαπούρης (έδρα της Terraform Labs) για τον ρόλο του στην κατάρρευση του οικοσυστήματος Terra Luna, αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, τον περασμένο Μάιο. Τον Φεβρουάριο και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ προσέφυγε εναντίον του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, με την κατηγορία της συνωμοσίας για εξαπάτηση, απάτη επί εμπορευμάτων, απάτη επί τίτλων και συνωμοσία για χειραγώγηση της αγοράς.

Τον περασμένο Οκτώβριο, οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας ακύρωσαν το διαβατήριο του Kwon, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τα τέλη του 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει, κρυβόταν από τότε στη Σερβία. Τα ίχνη του βρέθηκαν από τον Δεκέμβριο, όταν το CoinGape Media ανέφερε ότι ο Do Kwon αντάλλαξε Bitcoin που προέρχονταν από το πορτοφόλι του Luna Foundation Guard αξίας 190.000 δολαρίων, με μετρητά στη Σερβία.

Τον Φεβρουάριο, εισαγγελείς από την Σεούλ επισκέφθηκαν τη Σερβία, όπου ζήτησαν την αρωγή των τοπικών αρχών για την εξεύρεση του καταζητούμενου. Οι εικασίες αποδεικνύεται πως είχαν βάση, καθώς η Σερβία συνορεύει με το Μαυροβούνιο.

Ίσως να έχει επιλεγεί από τον Kwon η βαλκανική χώρα επειδή έγινε ανεξάρτητη μόλις το 2006. Συνεπώς έχει υπογράψει λίγες συμφωνίες έκδοσης με άλλα έθνη. Επίσης η Νότια Κορέα δεν διαθέτει πρεσβεία στο Μαυροβούνιο. Ωστόσο, μια συμφωνία έκδοσης απλώς διευκολύνει τη διαδικασία και δεν αποτελεί προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί.

Ενδιαφέρον έχει ότι ο Do Kwon και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Chai Corp, Han Chang-joon, είχαν ιδρύσει μια επιχείρηση με αντικείμενο τα κρυπτονομίσματα στη Σερβία, όπως αποκάλυψε η Σερβική Ποινική Εισαγγελία Υψηλής Τεχνολογίας και η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία των ΗΠΑ.

Η σύλληψη πραγματοποιείται σχεδόν ένα χρόνο από την κατάρρευση του Terra. Όταν έχασε 40 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε ελάχιστες ημέρες. Ένα κομβικό σημείο που συνέβαλε στην αποτυχία πολλών εταιρειών και hedge funds που είχαν επενδύσει πάνω στο Luna και τα stablecoins του οικοσυστήματος. Το γεγονότα αυτά οδήγησαν την τιμή του Bitcoin από τις 40.000 δολάρια στις 25.000 σε μόλις μία εβδομάδα.

Σεμινάρια και βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Για τον νέο κύκλο σεμιναρίων που οργανώνει το euro2day.gr, μπορείτε να ενημερωθείτε από εδώ https://shop.media2day.gr/seminars/1/prodcategory

Ξεκινήσαμε τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, με το «Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα». Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v