Πότε είναι η πιο κερδοφόρα περίοδος στα κρυπτονομίσματα

Η επονομαζόμενη altcoin season, τα κρυπτονομίσματα που εκτινάσσονται και τα λάθη των επίδοξων κερδοσκόπων. Νέο crypto-κινητό τηλέφωνο από το Solana.

Πότε είναι η πιο κερδοφόρα περίοδος στα κρυπτονομίσματα

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Είναι γεγονός πως επενδυτικά, η πιο κερδοφόρα περίοδος στην αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι η λεγόμενη altcoin season. Πρόκειται για τη φάση όπου ανθίζουν τα μικρότερα, ελπιδοφόρα projects, τα οποία προσφέρουν αστρονομικές αποδόσεις. Αρκεί να βρεθείς στο σωστό σημείο, την κατάλληλη στιγμή.

Για παράδειγμα υπήρξε περίοδος που κυριάρχησαν οι DeFi, πριν ακόμα ξεκινήσει το ράλι του 2021.

Αργότερα, όσοι είχαν ποντάρει στη δημοφιλία των meme coins, όπως τα Doge, Shiba Inu και λοιπά… ζώα, είδαν την αξία του χαρτοφυλακίου τους να εκτινάσσεται. Πρόσφατα η προσοχή στράφηκε στα κρυπτονομίσματα που συνδέονταν με την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι μεγάλες αποδόσεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων πράγματι είναι μια ρεαλιστική υπόθεση, όχι όμως εύκολη. Κερδισμένοι ήταν όσοι διαισθάνθηκαν έγκαιρα τις κατηγορίες που «έτρεξαν», αλλά και ρευστοποίησαν έγκαιρα.

Ωστόσο δεν χρειάζεται μόνο τύχη, η οποία είναι σίγουρα καλοδεχούμενη. Χρειάζεται να διαθέτεις γνώσεις (σ.σ. Αυτό είναι το αντικείμενο της νέας ενότητας «Ξεκλειδώστε Τον Κόσμο Των Altcoins!» από το Institute of DigitalFinance, με τη συνεργασία του Euro2day.gr). 

Πολλοί σαγηνεύονται από τις προοπτικές του γρήγορου και εύκολου κέρδους και τοποθετούν τα χρήματά τους σε κρυπτονομίσματα που μέχρι χθες δεν γνώριζαν την ύπαρξή τους. Τεράστιο λάθος. Όσοι βασίζονται σε πληροφορίες του γνωστού τους ή από κάποιον που άκουσαν στο YouTube και το Twitter είναι οι μελλοντικοί χαμένοι. Έχουν χάσει τα χρήματά τους, απλά δεν το ξέρουν ακόμα. Είναι σαν να τους ξεδιπλώνει κάποιος επιχειρήματα, γιατί θα πρέπει να ποντάρουν στο 19 κόκκινο στη ρουλέτα.

Οι επίδοξοι κερδοσκόποι στον χώρο των crypto θα πρέπει πρώτα να αντιληφθούν τη μεγάλη εικόνα. Να αναγνωρίσουν και να εκτιμήσουν τις ξεχωριστές ιδιότητες κατ' αρχάς του Bitcoin και κατά δεύτερον του Ethereum. Να αποκτήσουν τη νοοτροπία και να κατανοήσουν τη φιλοσοφία της αποκεντρωμένη οικονομίας. Η υπόσχεση ενός πιο δίκαιου και πιο αποδοτικού κόσμου, που φέρνει η τεχνολογία των έξυπνων συμβολαίων, του Web 3.0.

Την υπόσχεση, όχι τη βεβαιότητα.

Η πρόσφατη, επιτυχημένη αναβάθμιση του Ethereum έστρεψε την προσοχή στο να δημιουργηθεί οικοσύστημα των smart contracts και τις δυνατότητές του. Όπως αναφέρουν ειδικοί του κλάδου, το Ethereum φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε μια πλατφόρμα όπου θα λειτουργεί ένα βελτιωμένο Internet. Ένα δίκτυο που θα μεταφέρει και αξίες, όχι απλά πληροφορίες.

Πόσο μπορεί να αξίζει ένα λειτουργικό σύστημα που βελτιώνει το Internet; Σκεφτείτε για λίγο το σημερινό. Πόσο μπορεί να κοστολογείται; Πιθανότατα σε τρισεκατομμύρια, όχι δισεκατομμύρια.

Η επόμενη φάση του Internet

Στην πρώτη φάση του Web, την περίοδο 1990-2004, είχαμε στατικές ιστοσελίδες χωρίς αλληλεπίδραση. Απλά παρουσίαζαν πληροφορίες με τη μορφή κειμένου και εικόνας. Δεν μπορούσες να κάνεις login και η επικοινωνία περιοριζόταν στο e-mail, καθώς από εκεί υπήρχε μόνο δυνατότητα απάντησης.

Η επόμενη φάση του Web 2.0 περιλαμβάνει τα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα. Βελτίωσε την εμπειρία και τις δυνατότητες, καθώς όσοι δέχονταν παθητικά πληροφορίες, εκτός από καταναλωτές, μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα και παραγωγοί περιεχομένου σε πλατφόρμες όπως τα Facebook, YouTube και Twitter.

Οι χρήστες μπορούσαν να δημιουργήσουν τους δικούς τους λογαριασμούς σε διάφορες εφαρμογές, πράγμα που σημαίνει ότι είχαν τις δικές τους μοναδικές ταυτότητες στον on line κόσμο. Αυτό άνοιξε τεράστιες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις, οι οποίες απογείωσαν τη χρήση του Internet και άλλαξαν τον κόσμο για πάντα.

Πλέον ανατέλλει το Web 3.0. Μια φάση που λίγοι ακόμη καταλαβαίνουν, αλλά αν εξελιχθεί όπως αναμένεται, θα μεταμορφώσει μέχρι και τον τρόπο που λειτουργεί η οικονομία. Ποιος είναι ο πυρήνας της φιλοσοφίας του Web 3.0; Η αποκέντρωση. Με την προσθήκη της blockchain τεχνολογίας, θα υπάρξουν εφαρμογές ανοικτού κώδικα, όπου ο έλεγχος θα μεταφερθεί στους χρήστες. Ο χρήστης θα είναι ο ίδιος ιδιοκτήτης του περιεχομένου που δημιουργεί, όχι η πλατφόρμα.

Επίσης εκτός από την αλλαγή ιδιοκτησίας των δεδομένων, θα υπάρξει αναβάθμιση του επιπέδου συνδεσιμότητας, καθώς θα υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Οι προοπτικές ανάπτυξης είναι πράγματι τεράστιες. Ασύλληπτες.

Το κινητό Saga από το Solana

Ένα παράδειγμα είναι το νέο Web 3.0 smartphone που έφτιαξαν από τη Solana Labs. Το Saga, όπως ονομάζεται, με πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οποιοδήποτε τηλέφωνο με λειτουργικό σύστημα Android, αλλά και… πολλά ακόμα

Το Saga είναι χτισμένο γύρω από το Seed Vault, που προστατεύει τις λέξεις-password του πορτοφολιού σας με ασφάλεια, καθώς η πρόσβαση γίνεται με βιομετρική υπογραφή. Κατόπιν προσφέρει με εύχρηστο τρόπο αποκεντρωμένες εφαρμογές (dapps). Χρησιμοποιώντας το πορτοφόλι μπορείτε να διεξάγετε συναλλαγές στο δίκτυο του Solana με ένα άγγιγμα του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και περιστασιακή εισαγωγή PIN.

Όχι μόνο μπορείς να κάνεις συναλλαγές ή trading με κρυπτονομίσματα εύκολα και άμεσα, αλλά και να τραβήξεις μια φωτογραφία, μετατρέποντάς την σε NFT. Ακόμα μπορείς να παίξεις blockchain παιχνίδια.

Έχουμε δηλαδή μια πρώτη απόπειρα δημιουργίας ενός αποκεντρωμένου οικοσυστήματος κινητής τηλεφωνίας που παρακάμπτει κολοσσούς όπως η Apple και η Google. Πού βρίσκεται το σημαντικό; Ότι παρακάμπτει κατά συνέπεια το μερίδιο των αμοιβών που ζητάνε οι εταιρείες από τους δημιουργούς εφαρμογών.

Σε αυτή την πρώιμη φάση, το κινητό δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Όπως παραδέχτηκε ο συνιδρυτής του Solana, Anatoly Yakovenko, είναι περισσότερο ένα παιχνίδι για προγραμματιστές. Θα ήταν πολύ χαρούμενος αν πουληθούν κάποιες δεκάδες χιλιάδες κομμάτια τον πρώτο χρόνο. Η τιμή του είναι ακόμα τσουχτερή (1.000 δολάρια) και δεν είναι και τόσο εύχρηστο. Ακόμα.

Ωστόσο δεν παύει να είναι πολλά υποσχόμενη προσπάθεια, της οποίας κανείς δεν γνωρίζει την εξέλιξη και την αποδοχή τα επόμενα χρόνια. Εκεί βρίσκεται εξάλλου και το μεγάλο επενδυτικό στοίχημα.

Σεμινάρια και βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Για τον νέο κύκλο σεμιναρίων που οργανώνει το euro2day.gr, μπορείτε να ενημερωθείτε από εδώ https://shop.media2day.gr/seminars/1/prodcategory

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v