Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες έρευνες στη Binance από τις αρχές των ΗΠΑ

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο ερευνάται για το εάν χρησιμοποιήθηκε για πιθανή παραβίαση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Τι υποστηρίζει.

Νέες έρευνες στη Binance από τις αρχές των ΗΠΑ

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διερευνά εάν η Binance Holdings χρησιμοποιήθηκε παράνομα για να επιτρέψει σε Ρώσους να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις και να μεταφέρουν χρήματα μέσω του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η έρευνα, η οποία δεν έχει αναφερθεί προηγουμένως, κινείται σε παράλληλη τροχιά με μια υπάρχουσα έρευνα από το ποινικό τμήμα, σύμφωνα με τις πηγές. 

Η Binance βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για προηγούμενες καταγγελίες ότι το ανταλλακτήριο χρησιμοποιήθηκε για την αποφυγή κυρώσεων κατά του Ιράν πριν τεθούν σε εφαρμογή ισχυροί έλεγχοι συμμόρφωσης.

Η Binance ανέφερε σε δήλωσή ότι η εταιρεία συμμορφώνεται πλήρως με όλες τις αμερικανικές και διεθνείς οικονομικές κυρώσεις. «Το 2021, η Binance ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για την πλήρη αναθεώρηση της δομής της εταιρικής διακυβέρνησής της, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας έμπειρων στελεχών για να αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας της Binance παγκοσμίως», ανέφερε η δήλωση.

Τα πρωτόκολλα «γνώρισε τον πελάτη σου» της εταιρείας ανταγωνίζονται όλα τα πρωτόκολλα του παραδοσιακού τραπεζικού συστήματος και κάθε πελάτης πρέπει να περάσει από ελέγχους, οι οποίοι περιλαμβάνουν τη χώρα διαμονής και τους ελέγχους προσωπικής ταυτοποίησης, δήλωσε η Binance.

«Η πολιτική μας επιβάλλει μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής σε διπλές εγγραφές, ανώνυμες ταυτότητες και σκοτεινές πηγές χρημάτων», πρόσθεσε η Binance.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Binance παλεύει ήδη με πολλαπλές ποινικές και ρυθμιστικές έρευνες. Μία από τις πιο σημαντικές ενέργειες των ΗΠΑ για την καταστολή της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων ήρθε τον Μάρτιο, όταν η ρυθμιστική αρχή παραγώγων της Ουάσιγκτον ισχυρίστηκε ότι η Binance παραβίασε τους κανόνες της για χρόνια.

Οποιαδήποτε ενέργεια κατά της Binance θα αντηχούσε σε όλη τη βιομηχανία κρυπτογράφησης σημειώνει το Bloomberg. Μετά την κατάρρευση πέρυσι της αυτοκρατορίας FTX του Sam Bankman-Fried, η Binance ενίσχυσε την κυριαρχία της ως το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto και αντιπροσώπευε το 53% όλων των spot συναλλαγών τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία του ερευνητή CCData. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v