Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πού οφείλεται η μεγάλη απόσυρση Bitcoin από την Binance

Σε ιστορικό υψηλό αίφνης οι εκροές Bitcoin από το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο. Οι δύο συναλλαγές που θορύβησαν την κοινότητα crypto και η εξήγηση.

Πού οφείλεται η μεγάλη απόσυρση Bitcoin από την Binance

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Αναστάτωση στη διεθνή κοινότητα του crypto - twitter προκάλεσε η απόσυρση Bitcoin αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το ανταλλακτήριο Binance. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης on-chain δεδομένων CryptoQuant, πρόκειται για δύο συναλλαγές 117.000 και 40.000 νομισμάτων αντίστοιχα. Οι μεταφορές σε διαφορετικές διευθύνσεις οδήγησαν σε νέο ιστορικό υψηλό τις εκροές Bitcoin, για το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο, βάσει τζίρου, όπως φανερώνει η μοβ κάθετη γραμμή στο παρακάτω διάγραμμα.

Ωστόσο, όπως εξήγησε ο επικεφαλής της ομάδας ανάλυσης της CryptoQuant, Julio Moreno, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Τα Bitcoin στάλθηκαν σε δύο πρόσφατα δημιουργημένες διευθύνσεις, οι οποίες ανήκουν στην Binance. Μάλιστα παρουσίασε το αποδεικτικό στο Twitter

Οι μεταφορές πραγματοποιήθηκαν για λόγους ασφάλειας. Αν εξαιρέσεις αυτές τις δύο εσωτερικές μετακινήσεις, οι υπόλοιπες αποσύρσεις ήταν 10.000 νομίσματα. Ένα συνηθισμένο νούμερο ημερήσιας μεταβολής.

Η υπόθεση ότι η τεράστια μετακίνηση νομισμάτων δεν υπήρξε από «φάλαινες», δηλαδή οντότητες που κατέχουν μεγάλο αριθμό Bitcoin, επιβεβαιώνεται και από το νόμισμα της Binance, το BNB. Μπορεί τεχνικά το 4ωρο διάγραμμα να μη δείχνει ιδιαίτερα ευοίωνο, καθώς διέσπασε προς τα κάτω τον τριγωνικό σχηματισμό συσσώρευσης, όμως δεν διαφοροποιείται από την πορεία της υπόλοιπης αγοράς των crypto.

Υπό κανονικές συνθήκες, θα ήταν μια θετική ένδειξη η απόσυρση των Bitcoin από τα ανταλλακτήρια προς προσωπικά πορτοφόλια, καθώς δείχνει την απροθυμία των κατόχων τους να τα ρευστοποιήσουν στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο οι καιροί είναι περίεργοι. Με την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των ανταλλακτηρίων να έχει προσεγγίσει νέα υψηλά μετά την κατάρρευση της FTX, πολλοί προτίμησαν να φυλάνε τα νομίσματά τους εκτός πλατφορμών.

Πράγματι, όπως βλέπουμε στο διάγραμμα της CryptoQuant, η προηγούμενη μεγάλη ακίδα που φανερώνει μεγάλες ποσότητες απόσυρσης ήταν στην επίμαχη περίοδο.

 Οι κάτοχοι Bitcoin εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι πρόκειται για ένα «γυμνό» περιουσιακό στοιχείο, το οποίο για την φύλαξη του δεν απαιτεί υπηρεσίες θεματοφυλακής από τρίτους.

Όπως ακριβώς γίνεται με το χρυσό, μόνο που είναι σε ψηφιακή μορφή, όχι φυσική. Μεταφέρεται ανεμπόδιστα οπουδήποτε και οποτεδήποτε στον κόσμο. Δεν περιορίζεται από κυρώσεις, capital controls, bank run ή οποιοδήποτε άλλο μειονέκτημα έχει ο παραδοσιακός τραπεζικός κλάδος.

Σεμινάρια και βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

https://shop.media2day.gr/seminars/1/prodcategory
Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

Ο νέος κύκλος σεμιναρίων που οργανώνει το euro2day.gr περιλαμβάνει τα εξής:

Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα
https://shop.media2day.gr/seminars/trading/3/prodcategory

Εισαγωγή στο Bitcoin και στα cryptos
https://shop.media2day.gr/seminars/crypto/4/prodcategory

Προστασία κινητού και υπολογιστή για όλους
https://shop.media2day.gr/seminars/cybersecurity/5/prodcategory

Κρυπτονομίσματα & Cyber Security
https://shop.media2day.gr/seminars/cryptosecurity/6/prodcategory

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v