Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αν το Pepe είναι το νέο Doge, ποιο θα είναι το νέο Shiba Inu;

Ο κόσμος των meme tokens έχει διχάσει τους φίλους των crypto. Κάποιοι πιστεύουν πως το αυξημένο ενδιαφέρον εμβαθύνει το οικοσύστημα Bitcoin και Ethereum, άλλοι θεωρούν ότι υπονομεύει την αξιοπιστία του κλάδου.

Αν το Pepe είναι το νέο Doge, ποιο θα είναι το νέο Shiba Inu;

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων προκαλεί αμηχανία στους εξωτερικούς παρατηρητές. Συχνά όμως παραμένει ανεξήγητος και για όσους βρίσκονται στον χώρο από χρόνια. Είναι τεράστιος, πολύπλοκος και κυρίως, συνεχώς εξελισσόμενος. Απόδειξη για αυτό είναι η εμφάνιση και η δημοφιλία των meme coins. Αναδεικνύονται ως ένα από τα συστατικά της αγοράς, τα οποία όσο και αν φαίνεται περίεργο έχουν καταλάβει πρωταγωνιστική θέση τα τελευταία χρόνια.

Η άγρια ομορφιά του κόσμου των meme tokens έχει διχάσει τους φίλους των crypto. Κάποιοι πιστεύουν πως ευνοούν την υιοθέτηση και την ανάπτυξη του κλάδου. Είναι φτηνά (με λίγα ευρώ μπορείς να πάρεις εκατομμύρια tokens) και έχουν τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Κεντρίζουν την περιέργεια των αρχαρίων και η συχνά χιουμοριστική φύση τους τα καθιστά ευχάριστα, ενθαρρύνοντας την εξερεύνηση του ευρύτερου οικοσυστήματος.

Συνεπώς, προσελκύουν ένα νέο κύμα ενδιαφερόμενων, διευρύνοντας τη βάση των ανθρώπων που τελικά εμβαθύνουν στον κόσμο του Bitcoin, του Ethereum και άλλων πραγματικά χρήσιμων εφαρμογών. Παράπλευρη ωφέλεια, η εισροή νέων επενδυτών, με αποτέλεσμα η αγορά να ανθίζει.

Άλλοι θεωρούν ότι το φαινόμενο των meme coins υπονομεύει την αξιοπιστία του κλάδου, απειλώντας ενδεχομένως ακόμα και τη νομιμότητά του. Πρόκειται για tokens χωρίς καμία αξία και χρησιμότητα, παρά μόνο για τζόγο. Η δημοφιλία τους προκαλεί κερδοσκοπικές φούσκες -ιδανικές για χειραγώγηση της αγοράς. Αναπόφευκτα χάνονται χρήματα, κάτι που καταλήγει να απομακρύνει τους πληγωμένους επίδοξους κερδοσκόπους, καθώς τους μένει μια πικρή γεύση από τον χώρο. Επιπλέον, η προσοχή που δίνεται από τα ΜΜΕ κάνει κακό, επειδή αποθαρρύνει και απομακρύνει θεσμικούς και γενικά σοβαρούς επενδυτές.

Οδηγίες για την επόμενη σεζόν των meme coins

Αν το Pepe είναι το νέο Doge, τότε ποιο θα είναι το επόμενο Shiba Inu; Μήπως το Milady (LADYS) που έβαλε ο Ελον Μασκ στο Twitter; Μασκ είναι αυτός. Όλα είναι πιθανά...

Στον πυρήνα τους, η δύναμη των meme coins οφείλεται στο ότι κανείς δεν λέει όχι σε απόκτηση επιπλέον χρημάτων, εύκολα και γρήγορα. Πράγματι, ωραία θα ήταν να είχαμε καταλάβει τι γίνεται με το Pepe και να είχαμε αποκτήσει έγκαιρα κάμποσα νομίσματα. Ιδανικά λίγο πριν εκτοξευθεί η τιμή του. Κάποιοι το κατάφεραν. Όπως ένας που αγόρασε Pepe αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων, κυριολεκτικά λίγα λεπτά πριν την εισαγωγή του στο Binance.

Τύχη; Πιθανόν. Ικανότητα; Ίσως. Εσωτερική πληροφόρηση; Ποιος να το αποκλείσει; Όπου και να οφείλεται η επιτυχία, ένα είναι το σίγουρο. Αξίζει να τον παρακολουθείς. Να μάθεις πού επενδύει τα χρήματά του, γιατί ίσως γνωρίζει το επόμενο… διαστημόπλοιο που θα εκτοξευτεί στη στρατόσφαιρα.

Μήπως αυτός που έβαλε την κατάλληλη στιγμή τα 2 εκατομμύρια δολάρια στο Pepe γνωρίζει το επόμενο Pepe; Ωστόσο πού να τον βρεις να τον ρωτήσεις; Πώς θα μάθεις το όνομα, τη διεύθυνση, το τηλέφωνό του; Και πες ότι τα βρήκες. Πες, επίσης, ότι τον πείθεις να σου εκμυστηρευτεί τις επόμενες κινήσεις του. Πώς θα ξέρεις ότι θα σου πει την αλήθεια ή θα σε παραπλανήσει; Ή αν θα ανακτήσεις την πληροφορία όταν θα είναι πολύ αργά;

Στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά ο νομοθέτης, θέλοντας να ενισχύσει τη διαφάνεια, επιβάλλει στις εταιρείες επενδύσεων και στα διάφορα funds να δημοσιοποιούν τις κινήσεις τους το αργότερο 45 ημέρες μετά το κλείσιμο του τριμήνου.

Αυτό το μέτρο ίσως βοηθούσε στην εποχή που νομοθετήθηκε. Όταν η ενημέρωση για τις τιμές των μετοχών πραγματοποιούνταν… με την κορδέλα. Στην εποχή της πληροφορίας και της άμεσης ενημέρωσης είναι δώρον άδωρον. Την ώρα που θα μάθεις πότε αγόρασε την τάδε μετοχή ο Μπάφετ, αυτός μπορεί ήδη να την έχει πουλήσει.

Αυτά τα προβλήματα είναι λυμένα στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων και μάλιστα χωρίς να απαιτείται καμία επέμβαση κανενός νομοθέτη. Όχι βέβαια με τον συμβατικό τρόπο που μόλις περιγράψαμε. Όπως έχουμε εξηγήσει, υπάρχει μια ιδιότυπη διαφάνεια στον χώρο του blockchain. Μπορεί να μάθεις σε πραγματικό χρόνο, άμεσα, τι κινήσεις πραγματοποίησε κάθε διεύθυνση. Πόσα νομίσματα μετακίνησε και πότε. Ο οποιοσδήποτε έχει άμεση και δωρεάν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες. Με τον πιο αξιόπιστο τρόπο.

Για παράδειγμα μπορεί να μη γνωρίζουμε την ταυτότητα εκείνου (ή εκείνης ή της ομάδας) που αγόρασε Pepe αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά όλοι μπορούν να γνωρίζουν πως ο κάτοχος της συγκεκριμένης διεύθυνσης πραγματοποίησε αυτή τη συναλλαγή μέσα από το δίκτυο του Ethereum. Γιατί; Επειδή πρόκειται για δημόσια δεδομένα, στα οποία έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε. Δωρεάν. Αρκεί να διαθέτει έναν οποιονδήποτε υπολογιστή, ρεύμα και σύνδεση στο Internet.

Τι μάθαμε λοιπόν για τη συγκεκριμένη διεύθυνση; Ότι τα χρήματα που κέρδισε από το Pepe, τα επένδυσε σε ένα άλλο project. Μια DeFi εφαρμογή, τη RenQ Finance (RENQ) και μάλιστα στο στάδιο της προπώλησης. Αυτό σημαίνει πως αν τον μιμηθούμε και εμείς θα κερδίσουμε πολλά χρήματα; Αν πράγματι του βγει η έμπνευση και αυτή τη φορά, σίγουρα. Αν όμως. Ένα τεράστιο ΑΝ.

Ποιους άλλους μπορούμε να ακολουθήσουμε; Είπαμε, δεν παρακολουθούμε άτομα. Παρακολουθούμε διευθύνσεις. Ο παρακάτω πίνακας μας δείχνει τις διευθύνσεις που κέρδισαν τα περισσότερα χρήματα από το Pepe. Πολλαπλασίασαν τα χρήματά τους και βρέθηκαν πολύ γρήγορα με εκατομμύρια δολάρια. Ίσως να αποτελέσουν τον κρίσιμο οδηγό για την επόμενη meme season.

 

 

Σεμινάρια και βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

https://shop.media2day.gr/seminars/1/prodcategory
Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

Ο νέος κύκλος σεμιναρίων που οργανώνει το euro2day.gr περιλαμβάνει τα εξής:

Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα
https://shop.media2day.gr/seminars/trading/3/prodcategory

Εισαγωγή στο Bitcoin και στα cryptos
https://shop.media2day.gr/seminars/crypto/4/prodcategory

Προστασία κινητού και υπολογιστή για όλους
https://shop.media2day.gr/seminars/cybersecurity/5/prodcategory

Κρυπτονομίσματα & Cyber Security
https://shop.media2day.gr/seminars/cryptosecurity/6/prodcategory

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v