Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποια κρυπτονομίσματα με τεχνητή νοημοσύνη ξεχωρίζουν

Ποια είναι τα crypto με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ). Πώς μπορεί να εξελιχθεί η συνεργασία μεταξύ Web 3.0 εφαρμογών και AI, με δεδομένη τη διαφορετική φύση των τεχνολογιών AI και blockchain.

Ποια κρυπτονομίσματα με τεχνητή νοημοσύνη ξεχωρίζουν

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ενώ οι επενδυτές των μετοχών μένουν επιφυλακτικοί παρακολουθώντας τις συζητήσεις για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ (σ.σ. τα πρακτικά από την πιο πρόσφατη συνάντηση των μελών του συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι τα μέλη της είναι διχασμένα σχετικά με την αύξηση ή όχι των επιτοκίων), χθες το βράδυ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq εκτινάχθηκε!

Για ποιο λόγο; Επειδή ανέβηκε κατακόρυφα το ενδιαφέρον προς την εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών Nvidia, της οποίας η κεφαλαιοποίηση πλησίασε το 1 τρισ. δολ.

Ποιο είναι το «μυστικό» που εκτόξευσε την κεφαλαιοποίηση της Nvidia; Σχεδόν όλη η AI (τεχνητή νοημοσύνη) βασίζεται στα τσιπ της Nvidia, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει εκπληκτικά αποτελέσματα τριμήνου. Και η AI έχει δείξει πως δεν είναι μια περαστική μόδα. Για την ακρίβεια, όποιος έχει ασχοληθεί μαζί της συνειδητοποιεί πως περισσότερο πιθανό είναι όχι μόνο να αναπτυχθεί εκθετικά, αλλά και να αλλάξει τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε.

Ο χρηματιστηριακός αντίκτυπος της επίδρασης της AI δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεάσει και μια άλλη τεχνολογία αιχμής, αυτή των κρυπτονομισμάτων. Πράγματι, πολλά από τα νομίσματα που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη σημείωσαν σημαντικά κέρδη χθες, παρόλο που τα Bitcoin και Ethereum δεν έδειξαν ανάλογη δυναμική.

Κινήθηκαν ελαφρά ανοδικά, όπως παρατηρούμε στο παρακάτω 4ωρο διάγραμμα του Bitcoin, παρακινούμενα από την πορεία του Nasdaq.

Ο κλάδος των AI κρυπτονομισμάτων

Πριν αναλύσουμε κάποια από τα κρυπτονομίσματα που σχετίζονται με την AI, πρώτα θα πρέπει να διευκρινίσουμε δύο θεμελιώδεις αρχές.

  1. Η μία είναι ότι ο χώρος των κρυπτονομισμάτων από τη φύση του προσελκύει εκτός από φωτισμένα μυαλά, πολλούς απατεώνες. Συνεπώς δεν είναι απλά πιθανό. Είναι βέβαιο πως θα βρεθούν επιτήδειοι που θα θέλουν να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Μάλιστα, για να είμαστε ρεαλιστές, αναμένεται εκθετική αύξηση των ύποπτων εφαρμογών που μοναδικό τους επιχειρηματικό σχέδιο θα είναι να ροκανίσουν χρήματα από τους αφελείς και να εξαφανιστούν.
  2. Η δεύτερη είναι πως πρόκειται για έναν εντελώς καινούργιο χώρο. Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να ήρθε για να μείνει και να αναπτυχθεί, αλλά κάθε επένδυση σε αυτήν είναι παρακινδυνευμένη. Πόσο μάλλον αν συνδυάζεται με μια ακόμα πολλά υποσχόμενη αλλά μη ώριμη τεχνολογία, όπως του blockchain. Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει ακόμα πραγματικές περιπτώσεις χρήσης. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως δεν πρόκειται να εμφανιστούν και να μας καταπλήξουν.

Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να προβλέψουμε την εξέλιξη της συνεργασίας μεταξύ των Web 3.0 εφαρμογών και της τεχνητής νοημοσύνης. Πόσο μάλλον ποιες από αυτές θα μεγαλουργήσουν. Επίσης, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας τη διαφορετική φύση των τεχνολογιών της τεχνητής νοημοσύνης και του blockchain. Ο χώρος του Web 3.0 είναι αποκεντρωμένος, χωρίς ιεραρχία. Αντίθετα η AI βασίζεται στην αυθεντία.

Ο κύριος ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι να εφευρίσκει νέα πράγματα ή να δημιουργεί νέες ιδέες, αλλά να αντλεί δεδομένα από την υπάρχουσα εμπειρία και να την κάνει πιο προσιτή. Να προσφέρει πιο εύκολη πρόσβαση και πιο οικονομική, για όλους.

Τα νομίσματα

Τα κρυπτονομίσματα στον χώρο της ΑΙ με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση είναι τα εξής:

  • SingularityNET (AGIX). Κεφαλαιοποίηση: 312 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι ένα δίκτυο blockchain που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει, να μοιραστεί και να εκμεταλλευτεί υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης. Διαθέτει μια εσωτερική αγορά, όπου οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν και να πληρώσουν για υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης, με το εγγενές νόμισμα, το AGIX.

Οι προγραμματιστές μπορούν να κερδίσουν χρήματα παρέχοντας λύσεις και μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης. Αντίστοιχα, άλλοι προγραμματιστές μπορούν να αγοράσουν τέτοιου είδους υπηρεσίες που θα τους ωφελήσουν στις δικές τους εφαρμογές.

  • Fetch.ai (FET). Κεφαλαιοποίηση: 230 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης που αξιοποιεί την τεχνολογία blockchain. Ασχολείται με την αυτοματοποίηση επιχειρηματικών διαδικασιών, όπως την επεξεργασία δεδομένων. Για παράδειγμα, ασχολείται με την κατασκευή υποδομής για «έξυπνες, αυτόνομες υπηρεσίες» στην αλυσίδα εφοδιασμού, τα ταξίδια και άλλους τομείς. Το νόμισμα FET χρησιμοποιείται για την πληρωμή συναλλαγών στο δίκτυο.

  • Ocean Protocol (Ocean). Κεφαλαιοποίηση: 135 εκατομμύρια ευρώ.

Το Ocean Protocol είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται στο δίκτυο του Ethereum και επιτρέπει σε επιχειρήσεις και άτομα να ανταλλάσσουν και να εκμεταλλεύονται επεξεργασμένα δεδομένα. Εξυπηρετεί ερευνητές και νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), χωρίς να απαιτείται να αποχωριστούν τα δεδομένα από τους κατόχους τους.

  • Numeraire (NMR). Κεφαλαιοποίηση: 95 εκατομμύρια ευρώ.

Το Numerai είναι ένα ανεξάρτητο δίκτυο τεχνητής νοημοσύνης που λειτουργεί ως hedge fund. Χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση, πραγματοποιεί επενδύσεις σε μετοχές. Ως νόμισμα πληρωμής για τις υπηρεσίες του χρησιμοποιείται το Numerai.

Σεμινάρια και βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

https://shop.media2day.gr/seminars/1/prodcategory
Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

Ο νέος κύκλος σεμιναρίων που οργανώνει το euro2day.gr περιλαμβάνει τα εξής:

Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα
https://shop.media2day.gr/seminars/trading/3/prodcategory

Εισαγωγή στο Bitcoin και στα cryptos
https://shop.media2day.gr/seminars/crypto/4/prodcategory

Προστασία κινητού και υπολογιστή για όλους
https://shop.media2day.gr/seminars/cybersecurity/5/prodcategory

Κρυπτονομίσματα & Cyber Security
https://shop.media2day.gr/seminars/cryptosecurity/6/prodcategory

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v