Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί το Ethereum βγάζει τώρα τάση στην αγορά των Crypto

Οι αναβαθμίσεις του συστήματος και πώς επηρέασαν την επενδυτική κοινότητα. Το μεγάλο «πορτοφόλι» που ενεργοποιήθηκε αιφνιδιαστικά και τα επόμενα «μέτωπα» στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Γιατί το Ethereum βγάζει τώρα τάση στην αγορά των Crypto

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Αναφέραμε τις προηγούμενες ημέρες πως αυτή την περίοδο την κατεύθυνση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων δίνει το Ethereum, όχι το Bitcoin.

Πράγματι, αν κοιτάξουμε το 4ωρο διάγραμμα, το καθοριστική ζώνη είναι αυτή που σκιαγραφείται από την πορτοκαλί γραμμή. Το επίπεδο τιμών ανάμεσα στα 1.825 και 1.840 δολάρια. Είναι η περιοχή όπου διαχωρίζει την διάθεση των επενδυτών. Οριοθετεί ευκρινώς την ανοδική με την πτωτική τάση.

Αυτή την ώρα η τιμή του Ethereum βρίσκεται στα 1.875 δολάρια. Στην κάτω πλευρά του μωβ τριγωνικού σχηματισμού συσσώρευσης, την οποία αν διασπάσει, υπό την οπτική της τεχνικής ανάλυσης κινδυνεύει να βρεθεί ακόμα και 100 δολάρια πιο κάτω εύκολα.

Το αντίστοιχο επίπεδο τιμών στο Bitcoin είναι κοντά στις 27.500 δολάρια. Όπως βλέπουμε, όμως, βρίσκεται αυτή την ώρα από κάτω. Μόνο την προηγούμενη Δευτέρα και Τρίτη μπόρεσε να σταθεί από πάνω. Η κατεύθυνση του ακολουθεί εκείνη του Ethereum και όχι το αντίθετο που έχουμε συνηθίσει.

Τα νέα δεδομένα στο Ethereum

Για ποιο λόγο το Ethereum έχει λάβει την θέση του οδηγού αυτό το διάστημα; Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως δίνει τον τόνο στα altcoins μόνο. Ο λόγος είναι ότι στο Ethereum έχουμε τις εξελίξεις, με πρώτη από όλες ότι ο αριθμός των Ethereum σε staking τον Μάιο έφτασε σε νέο υψηλό όλων των εποχών. Περίπου 2,5% της συνολικής προσφοράς ή κοντά στα 3 εκατομμύρια νομίσματα.

Η ποσότητα των νομισμάτων που εντάχθηκαν στην κατηγορία των staking τον Μάιο (κάτι σαν την αντίστοιχη προθεσμιακή κατάθεση για στην παραδοσιακή τραπεζική) είναι υπερδιπλάσια από το δεύτερο υψηλότερο ποσό που καταγράφηκε τον Φεβρουάριο του 2022. Ενδιαφέρον έχει πως το 32% όλων των επικυρωτών Ethereum χρησιμοποιούν εφαρμογή Lido.

Η σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος είχε σαν αφορμή, αλλά και αιτία, την αναβάθμιση του Shapella στις 12 Απριλίου. Όπως έχουμε εξηγήσει, από εκείνη την ημερομηνία και μετά, μπορεί να ενεργοποιήσει κάποιος την διαδικασία να απελευθερώσει τα νομίσματα που είχε δεσμευμένα έναντι αμοιβής. Μια μορφή «τόκου», η οποία δίνονταν ως επιβράβευση για την εμπιστοσύνη που δείξανε στο δίκτυο και την συνεισφορά τους ως επικυρωτές.

Πολλοί τότε πίστευαν ότι η αποσύνδεση των Ethereum θα αποτελέσει bearish γεγονός. Διαψεύστηκαν. Εκτιμάται ότι λιγότερο από το 1% όλων των staking Ethereum πωλήθηκε μετά τη Shapella. Μία εβδομάδα μετά την αναβάθμιση, σχεδόν ένα εκατομμύριο νομίσματα αποσύρθηκαν από την αλυσίδα Beacon. Ωστόσο, ήδη από τις αρχές Μαΐου, ο αριθμός των προς staking Ethereum ξεπέρασε τον αριθμό των αναλήψεων. Σχεδόν το 18% όλων των staking πραγματοποιήθηκε τον Μάιο.

Όλο και περισσότεροι προτιμούν να λαμβάνουν ετήσια αμοιβή κοντά στο 5,5% σε Ethereum, παρά να τα κρατάνε στους λογαριασμούς ταμιευτηρίου στις παραδοσιακές τράπεζες, οι οποίες προσφέρουν μηδενικό επιτόκιο για δολάρια ή ευρώ.

Τι ακολουθεί για το Ethereum;

Η επόμενη σημαντική αναβάθμιση του Ethereum αναμένεται να είναι το EIP-4844, γνωστό και ως proto-dank sharding. Το fork που θα ακολουθήσει αναμένεται να πραγματοποιηθεί γύρω στις αρχές του 2024. Οι ειδικοί του χώρου αναμένουν ότι το EIP-4844 θα μειώσει το κόστος που σχετίζεται με τις συναλλαγές στο Layer 2 του Ethereum.

Η αναβάθμιση θα αντικαταστήσει τα «calldata» που είναι εντάσεως χώρου μπλοκ και συνδέονται επί του παρόντος με δεδομένα συναλλαγών με «Blobs». Σε αντίθεση με τα calldata, τα Blobs δεν ανταγωνίζονται τις συναλλαγές Ethereum για τη χρήση τελών συναλλαγής, μειώνοντας σημαντικά τον χώρο σε κάθε μπλοκ που απαιτείται για την επεξεργασία των συναλλαγών στο L2.

Μόλις τεθεί σε ισχύ η αναβάθμιση, το δίκτυο Ethereum θα αρχίσει να διαγράφει δεδομένα συναλλαγών που είναι παλαιότερα των 30 ημερών. Την ευθύνη αποθήκευσης των παλαιότερων δεδομένων αναμένεται να αναλάβει το Etherscan.

«Ο σκοπός του πρωτοκόλλου συναίνεσης του Ethereum δεν είναι να εγγυηθεί την αποθήκευση όλων των ιστορικών δεδομένων για πάντα», όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει ο Vitalik Buterin, ιδρυτής του Ethereum. «Περισσότερο, ο σκοπός είναι να παρέχουμε έναν εξαιρετικά ασφαλή πίνακα ανακοινώσεων σε πραγματικό χρόνο και να αφήνουμε χώρο σε άλλα αποκεντρωμένα πρωτόκολλα για μακροπρόθεσμη αποθήκευση», συνέχισε.

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό

Ένα ανενεργό πορτοφόλι με Ethereum από το 2015 κινήθηκε ξαφνικά μετά από οκτώ χρόνια αδράνειας, μεταφέροντας συνολικά 8.000 Ether. Το πορτοφόλι έλαβε τα νομίσματα αυτά κατά το ICO του Ethereum και παρέμεινε ανενεργό μέχρι τις 27 Μαΐου. Εκείνη την ημέρα, ο κάτοχός του ξεκίνησε με μια δοκιμαστική μεταφορά ενός Ether σε ένα νέο πορτοφόλι. Ένα λεπτό αργότερα, μετέφερε τα υπόλοιπα 7.999 νομίσματα στη νέα διεύθυνση.

Το συνολικό ποσό με βάση τις σημερινές τιμές του Ethereum είναι περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια και το αρχικό ποσό επένδυσης ήταν περίπου 2.500 δολάρια!

Σεμινάρια και βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory 

Ο νέος κύκλος σεμιναρίων που οργανώνει το euro2day.gr περιλαμβάνει τα εξής:

Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα

https://shop.media2day.gr/seminars/trading/3/prodcategory

Εισαγωγή στο Bitcoin και στα cryptos

https://shop.media2day.gr/seminars/crypto/4/prodcategory

Προστασία κινητού και υπολογιστή για όλους

https://shop.media2day.gr/seminars/cybersecurity/5/prodcategory

Κρυπτονομίσματα & Cyber Security

https://shop.media2day.gr/seminars/cryptosecurity/6/prodcategory

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v