Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρέσινγκ… ανώτατου επιπέδου από BlackRock για το Bitcoin ETF

Τα επιχειρήματα του CEO του ομίλου Larry Fink υπέρ του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος. Η συσχέτιση με τον χρυσό και η μεταβλητότητα.

Πρέσινγκ… ανώτατου επιπέδου από BlackRock για το Bitcoin ETF

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Χρησιμοποίησε το πιο βαρύ χαρτί της η BlackRock, όσον αφορά την επιδίωξή της να λάβει άδεια για το νέου τύπου Bitcoin ETF, το οποίο θα βασίζεται στη spot αγορά και όχι στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures). Ποιο; Τον ίδιο τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, τον Larry Fink.

Όπως ανέφερε ο Fink στη χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή Fox Bussines, ο ρόλος των κρυπτονομισμάτων είναι η ψηφιοποίηση του χρυσού. Ας είμαστε σαφείς. Το Bitcoin δεν βασίζεται σε κανένα νόμισμα και έτσι μπορεί να αντιπροσωπεύει ένα πλεονέκτημα που οι άνθρωποι μπορούν να παίξουν ως εναλλακτική λύση. Αντί να επενδύετε σε χρυσό ως προστασία ενάντια στις πληθωριστικές πιέσεις, κατά των δυσκολιών μιας μεμονωμένης χώρας ή της υποτίμησης του νομίσματος. Το Bitcoin είναι ένα διεθνές περιουσιακό στοιχείο, το οποίο θα μπορούσε να εκδημοκρατίσει τη χρηματοδότηση!

Ομολογούμε πως παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις με έκπληξη, καθώς τα λόγια του θυμίζουν μαξιμαλιστές του Bitcoin! Ο Larry Fink δεν έχει μόνο το ειδικό βάρος του επικεφαλής του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο. Κάποιοι ισχυρίζονται πως πρόκειται για τον πιο ισχυρό άντρα στις ΗΠΑ. Εκείνον που κινεί τα οικονομικά νήματα, ανεξάρτητα από το ποιος είναι πρόεδρος ή κεντρικός τραπεζίτης. Όσο και αν οι πολιτικοί εναλλάσσονται στην εξουσία, ο μόνος που μένει σταθερά δίπλα στον νικητή είναι ο Larry Fink.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ανώτατο στέλεχος της BlackRock παρομοιάζει το Bitcoin με ψηφιακό χρυσό. Τον Νοέμβριο του 2020 ο Rick Rieder, επικεφαλής του τμήματος σταθερού εισοδήματος, του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, ισχυρίστηκε ότι το Βitcoin θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον χρυσό. Όπως ανέφερε, η ψηφιακή μορφή του το καθιστά άμεσα μεταφερόμενο και πιο λειτουργικό από το μέταλλο.

Άραγε τι θα γίνει αν τοποθετήσει η BlackRock μόλις το 0,1% από τα σχεδόν 10 τρισεκατομμύρια δολάρια που έχει υπό διαχείριση στο Bitcoin;

Το Bitcoin ως ιδέα γεννήθηκε πριν από μόλις 14 χρόνια. Οι μόνοι που αρχικά ασχολήθηκαν και επιχείρησαν να την υλοποιήσουν, ήταν κάτι περιθωριακοί κρυπτογράφοι. Και δείτε πού έχει καταλήξει. Μερικοί από τους πιο αξιοσέβαστους θεσμικούς επενδυτές, οι οποίοι διαχειρίζονται τεράστιες δεξαμενές πλούτου, αρχίζουν να το αντιμετωπίζουν ως ένα περιουσιακό στοιχείο εφάμιλλο, αν όχι καλύτερο, του χρυσού. Της μοναδικής νομισματικής μορφής που απολαμβάνει καθολικής εκτίμησης για χιλιάδες χρόνια.

Ναι, αλλά η μεταβλητότητα δεν αποτελεί πρόβλημα; Όχι, για πολλούς δεν είναι ενοχλητική, ειδικά αν ο χρονικός ορίζοντας είναι η 4ετία. Θεωρούν πως καλύτερα είναι να επιτυγχάνεις σημαντικές αποδόσεις από ένα ευμετάβλητο αλλά πολύ ελπιδοφόρο περιουσιακό στοιχείο, παρά πολύ μικρότερες από ένα λιγότερο ευμετάβλητο.

Η BlackRock δεν είναι απλά ένας θεσμικός επενδυτής. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται δημόσιοι συνταξιοδοτικοί οργανισμοί, ασφαλιστικές εταιρείες, κρατικά ταμεία, άλλοι θεσμικοί επενδυτές και τράπεζες, εισηγμένες εταιρείες.

Το Bitcoin έχει αρχίσει να αναγνωρίζεται και να νομιμοποιείται στη συνείδηση του κόσμου. Δεν είναι πια στο περιθώριο. Δημιουργήθηκαν ETFs του Bitcoin σε πολλές χώρες, μεγάλες τράπεζες οργάνωσαν ολόκληρα τμήματα για να προσφέρουν κρυπτονομίσματα στους πελάτες τους, εισηγμένες το ενέταξαν στους ισολογισμούς τους. Μέχρι και χώρες βρέθηκαν για να το υιοθετήσουν ως επίσημο νόμισμα. Κι έπεται συνέχεια όπως φαίνεται…

Αν περιμένατε πως η Wall Street θα έμενε εκτός crypto, απλά ξεχάστε το. Δεν πρόκειται να συμβεί. Έχουν αρχίσει να ενημερώνονται για τις ιδιότητές του, να εκτιμάνε τη σπανιότητά του, την προοπτική του. Για αυτό άλλοι το αγοράζουν ως μακροχρόνια επένδυση, άλλοι για trading, άλλοι διαβλέπουν ευκαιρίες όσον αφορά τις υπηρεσίες θεματοφυλακής. Με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, όλοι έχουν αρχίσει να εμπλέκονται.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v