Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικαστική… σφαλιάρα για SEC στην κόντρα με Ripple

Ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της εταιρείας, ότι το XRP δεν αποτελεί χρεόγραφο. Εκτίναξη για την τιμή του κρυπτονομίσματος.

Δικαστική… σφαλιάρα για SEC στην κόντρα με Ripple

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Τεράστια δικαστική ήττα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) από τη Ripple Labs. Το ομοσπονδιακό δικαστήριο στη νότια επαρχία της Νέας Υόρκης υπό τη δικαστή Analisa Torres αποφάνθηκε υπέρ της εταιρείας, σε μια υπόθεση που εκκρεμούσε από το 2020.

Σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στις 13 Ιουλίου, η Torres έχει εκδώσει απόφαση υπέρ της Ripple Labs, καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό της SEC ότι το κρυπτονόμισμα XRP αποτελεί χρεόγραφο. Η αγωγή της SEC επιδίωκε να υποχρεώσει τη Ripple να σταματήσει να διαθέτει το XRP, καθώς θεωρούσε ότι ήταν χρεόγραφο.

Η απόφαση αναμένεται να αποτελέσει σταθμό στον χώρο των crypto, καθώς φαίνεται πως ναυαγούν τα σχέδια της SEC να χαρακτηρίσει ως χρεόγραφα τη συντριπτική πλειοψηφία των κρυπτονομισμάτων. Άρα, να διατίθενται στο επενδυτικό κοινό και να διαπραγματεύονται με βάση τους ισχύοντες νόμους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης το XRP εκτινάχθηκε. Από τα 47 σεντς του δολαρίου έφτασε τα 64, όπως παρατηρούμε στο 4ωρο διάγραμμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v