Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί εκθειάζει το Bitcoin ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Ρ. Κένεντι

Υπέρμαχος του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος που συσσωρεύει δυνάμεις στα 30.200 δολ., δηλώνει ο εσωκομματικός αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν και ανιψιός του δολοφονημένου προέδρου Τζον Φ. Κένεντι. Η εικόνα της αγοράς.

Γιατί εκθειάζει το Bitcoin ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Ρ. Κένεντι

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος Ρόμπερτ Κένεντι για την προεδρία των ΗΠΑ υπόσχεται ένα τολμηρό σχέδιο για την αμερικανική οικονομία. Εάν εκλεγεί πρόεδρος, θα φροντίσει ότι το δολάριο θα έχει κάλυψη με σκληρά περιουσιακά στοιχεία, όπως χρυσός και Bitcoin, ξεκινώντας από το 1% των ομολόγων.

Όπως εξήγησε, η κάλυψη του νομίσματος και του χρέους των ΗΠΑ με σκληρά νομίσματα θα μπορούσε να βοηθήσει να επαναφέρει τη δύναμη στο δολάριο, να περιορίσει τις πληθωριστικές πιέσεις και να φέρει μια νέα εποχή αμερικανικής οικονομικής σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει πως θα καταργήσει τους φόρους υπεραξίας από τη μετατροπή Bitcoin σε δολάρια.

Δεν αποτέλεσε έκπληξη ότι ο Κένεντι είναι ένθερμος υποστηρικτής της ελευθερίας που προσφέρει το Bitcoin. Τον Μάιο είχε παραβρεθεί στο ετήσιο συνέδριο για το Bitcoin στο Μαϊάμι, δηλώνοντας πως θα υποστήριζε το Bitcoin ως πρόεδρος. Υποστήριξε πως τα κρυπτονομίσματα, με το Bitcoin πρώτο, είναι ένας κινητήριος μοχλός της καινοτομίας. Είναι λάθος για την κυβέρνηση των ΗΠΑ να βάζει εμπόδια στον κλάδο, αναγκάζοντάς τον να μεταφερθεί αλλού.

Ο Κένεντι, 69 ετών, είναι γιος του πρώην Γενικού Εισαγγελέα και ανιψιός του πρώην προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, οι οποίοι δολοφονήθηκαν τη δεκαετία του 1960. Δεν είναι χωρίς κόστος για τον υποψήφιο η υποστήριξή του στο Bitcoin.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC δημοσίευσε πως παρέλειψε να αποκαλύψει ότι η οικογένειά του είχε πρόσφατα επενδύσει σε Βitcoin, σύμφωνα με μια οικονομική δήλωση που κατέθεσε στις 30 Ιουνίου. Στη δωδέκατη σελίδα, ο Κένεντι δήλωσε ότι κατείχε Βitcoin αξίας από 100.001 έως 250.000 δολαρίων, αλλά δεν αναφέρει πότε αγοράστηκαν.

Η κατοχή Βitcoin καταχωρείται σε μια ενότητα της φόρμας που περιλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία που μπορούν επίσης να ανήκουν σε σύζυγο ή σε κάποιο από τα έξι παιδιά του. Τελικά άνθρωποι της εκλογικής καμπάνιας του Κένεντι δήλωσαν ότι οι επενδύσεις δεν ήταν δικές του αλλά της συζύγου του. Ωστόσο αναθεώρησαν λίγο αργότερα, λέγοντας ότι η επένδυση σε Βitcoin είναι πράγματι του Kένεντι.

Παρόλα αυτά, ο Κένεντι συνεχίζει σε κάθε ευκαιρία να εκθειάζει το Βitcoin. Στα τέλη Ιουνίου, δημοσίευσε ένα tweet στο οποίο ισχυριζόταν ότι το Bitcoin δεν είναι μόνο ένας αντίπαλος απέναντι στον ολοκληρωτισμό, αλλά δείχνει τον δρόμο προς ένα μέλλον όπου οι κυβερνητικοί θεσμοί είναι πιο διαφανείς και πιο δημοκρατικοί.

Με τη στάση του υπέρ του Βitcoin, έχει καταφέρει να τον υποστηρίζουν κάποιοι από τους κορυφαίους επιχειρηματίες τεχνολογιών αιχμής, όπως οι Jack Dorsey, David Sacks, Chamath Palihapitiya κ.λπ. Παρόλα αυτά παραμένει πολύ πίσω από τον Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις.

Μια έρευνα τον Ιούνιο έδειξε πως στην κούρσα για την υποψηφιότητα του κόμματος των δημοκρατικών είναι ο Μπάιντεν με 70%, ενώ ο Κένεντι είναι στη δεύτερη θέση με 17%.

Τα νέα από την αγορά

Παρατηρείται μια τεράστια συσσώρευση του Bitcoin κοντά στην τιμή των 30.200 δολαρίων. Η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει ποτέ, ως απόρροια της πλάγιας κίνησης εδώ και ένα μήνα. Όμως όχι μόνο αυτή την περίοδο.

Από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο η τιμή του Bitcoin κινήθηκε γύρω από το εύρος τιμών, όπως και από τον Μάιο μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

Τι σημαίνει αυτό, σύμφωνα με τους μελετητές των διαγραμμάτων; Ότι αναμένεται να ακολουθήσει έντονη και απότομη κίνηση. Είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Είναι σαν το ελατήριο που συμπιέζεται. Από όπου βρει διέξοδο, θα εκτιναχθεί.

Το 2022, η υποχώρηση του Realized Capitalization έφτασε στη δεύτερη βαθύτερη τιμή -18,8%, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Glassnode. Ο δείκτης Realized Capitalization είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους δείκτες, ο οποίος αθροίζει όλα τα νομίσματα σταθμίζοντας την αξία τους την τελευταία φορά που κουνήθηκαν.

Δίνει πληροφορίες για την πραγματική αξία που έχει αποθηκευτεί και μεταφερθεί εντός δικτύου, ενώ παράλληλα αφαιρεί εμμέσως τα νομίσματα που έχουν χαθεί ή έχουν να κινηθούν πολλά χρόνια. Η αναστροφή του Realized Cap σε προηγούμενους κύκλους διήρκεσε μεταξύ 95 και 239 ημερών.

Εντωμεταξύ το οικοσύστημα του Bitcoin όσο πάει γίνεται πιο δυνατό, παρά την πτώση της τιμής του από τον Νοέμβρη του 2021. Το hash rate αυξήθηκε 661% μέσα σε δύο χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία μιας άλλης εταιρείας ερευνών, της CryptoQuant.

 

 

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v