Ξαφνική βουτιά έως 8% για το Bitcoin

Η τιμή του κρυπτονομίσματος έπεσε για λίγο στα 25.409 δολάρια πριν ανακάμψει εν μέρει. Δημοσίευμα της WSJ για τις κινήσεις του Ελον Μασκ.

Ξαφνική βουτιά έως 8% για το Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το Bitcoin υποχώρησε σχεδόν κατά 8% κατά τη διάρκεια μιας μόλις ώρας που σε μεγάλο βαθμό έσβησε τα περισσότερα από τα κέρδη που είχε σημειώσει το κρυπτονόμισμα από τον Ιούνιο.

Η τιμή του έπεσε για λίγο στα 25.409 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία από το CoinMarketCap, πριν ανακάμψει εν μέρει. Η κίνηση είχε ως αποτέλεσμα να γίνονται συναλλαγές 15% κάτω από το υψηλό των 31.814 δολαρίων που καταγράφηκε προ ολίγων εβδομάδων. 

Το sell-off, γράφουν οι Financial Τimes συνέπεσε με μια αναφορά στη Wall Street Journal ότι η SpaceX του Ελον Μασκ είχε μειώσει την αξία των διαθεσίμων bitcoin κατά 373 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι traders ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων παρακολουθούν στενά τον Μασκ από το 2021, όταν η Tesla φλέρταρε για λίγο με την αποδοχή πληρωμών σε κρυπτονομίσματα. Το Bitcoin εκτινάχθηκε 15% μέσα σε μια μέρα όταν ο ίδιος ανακοίνωσε τα σχέδια τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους. Η Tesla επένδυσε επίσης 1,5 δισ. δολάρια στα crypto.

Το κρυπτονόμισμα, όμως, κατέγραψε απότομη πτώση όταν ο Μασκ εγκατέλειψε τα σχέδια τρεις μήνες αργότερα. Έκτοτε, η αξία των συμμετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας παρουσιάζει διακυμάνσεις. Η Tesla πέρυσι κατέγραψε ζημίες απομείωσης ύψους 204 εκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζονται με τα bitcoin που κατέχει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v