Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα έκδοση του ChatGPT για εταιρείες λανσάρει η OpenAI

Ποια προβλήματα προσπαθεί να υπερκεράσει ο τεχνολογικός κολοσσός, λανσάροντας το ChatGPT Enterprise. Ποιες δυνατότητες προσφέρει, πώς κινείται ο ανταγωνισμός.

Νέα έκδοση του ChatGPT για εταιρείες λανσάρει η OpenAI

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Σε νέα φάση περνάει το ChatGPT, προσφέροντας μια τρίτη εναλλακτική μορφή συνεργασίας με το κοινό.

Η πρώτη είναι η πιο απλή και δωρεάν εφαρμογή, όπου δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ζητήσει πληροφορίες και να συζητήσει σαν να μιλάει σε κάποιον άνθρωπο. Η δεύτερη παρέχεται με μια μηνιαία συνδρομή 20 δολαρίων συν ΦΠΑ. Είναι η πιο εξελιγμένη έκδοση, το GPT-4, όπου προσφέρει ό,τι και η πρώτη, μόνο που γίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα απόκρισης και συνδέεται με άλλες εφαρμογές, όπως της δημιουργίας εικόνας.

Η τρίτη έκδοση, την οποία η OpenAI εμφάνισε μόλις χθες, αποσκοπεί να διευρύνει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες και είναι προσανατολισμένη στις επιχειρήσεις. Το ChatGPT Enterprise, όπως το ονομάζουν, προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, προστασία των εταιρικών δεδομένων, απεριόριστη πρόσβαση και υψηλότερες ταχύτητες στο GPT-4, προηγμένες δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων, επεκταμένα παράθυρα πλαισίου για την επεξεργασία μακρύτερων κειμένων, επιλογές προσαρμογής στην εμφάνιση, χαρακτηριστικά διαχείρισης ομαδικών λογαριασμών και πολλά άλλα. Όπως ανέφερε η εταιρεία, ήδη έχουν τους πρώτους τους πελάτες, όπως η PwC και η Estee Lauder.

Με την κυκλοφορία του ChatGPT Enterprise, η OpenAI φιλοδοξεί να διευρύνει τους χρήστες της και να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο πρόβλημα. Πολλοί εργοδότες απαγόρευαν στους υπαλλήλους τους τη χρήση του ChatGPT στον χώρο εργασίας, επικαλούμενοι ζητήματα ιδιωτικότητας. Με αυτή την εξειδικευμένη και εξελιγμένη υπηρεσία, στοχεύει στην κάλυψη αναγκών των επιχειρήσεων, καθιστώντας τες πιο δημιουργικές και παραγωγικές.

Μάλιστα σχεδιάζει να ενσωματώσει όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις τις επόμενες εβδομάδες, όπως αναφέρει στο Χ (πρώην Twitter), υποσχόμενη συνεχή εξέλιξη με βάση τα σχόλια των πελατών. 

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματά του βρίσκουμε παράθυρο πλαισίου χωρητικότητας 32.000 tokens. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επεξεργαστεί περισσότερο κείμενο. Τα tokens είναι κομμάτια μιας λέξης. 32.000 tokens είναι ισοδύναμα με περίπου 24.000 λέξεις. Αυτή τη στιγμή, το GPT-4 φθάνει τα 8.000 tokens για τους χρήστες του ChatGPT Plus. Επίσης, δεν υπάρχουν περιορισμοί χρήσης πλέον. Οι πελάτες της επιχειρηματικής έκδοσης θα έχουν πρόσβαση σε απεριόριστες ερωτήσεις με το GPT-4 σε μεγαλύτερη ταχύτητα.

Καθώς όλη η επεξεργασία δεδομένων του ChatGPT λαμβάνει χώρα στους διακομιστές της OpenAI, το ChatGPT Enterprise έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις υψηλές ανάγκες ασφαλείας των επιχειρηματικών πελατών, για αυτό χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο των δεδομένων.

Επιπλέον, η OpenAI διαβεβαιώνει ότι τα εταιρικά δεδομένα δεν θα χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των μοντέλων της. Στις δωρεάν και Plus εκδόσεις του ChatGPT, η OpenAI χρησιμοποιεί τα δεδομένα των συζητήσεων για να «ταΐσει» το μοντέλο, εκτός αν η ιστορία της συνομιλίας είναι απενεργοποιημένη.

Σύμφωνα με τον Andrej Karpathy, στέλεχος της OpenAI, πρώην διευθυντής του τμήματος AI της Tesla, το ChatGPT Enterprise θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τις επιχειρήσεις, αν τα στελέχη τους εκμεταλλευτούν κατάλληλα τις δυνατότητές του. Μέσα από την ταχεία εξερεύνηση απαντήσεων σε πολύπλοκα επιχειρηματικά ερωτήματα, μπορεί να γίνει ένα αναγκαίο εργαλείο λογισμικού, απαραίτητο για να καλύψει τις επιχειρησιακές ανάγκες. Όπως εξηγεί στο Χ, «η αύξηση της παραγωγικότητας θα είναι τόσο μεγάλη που οι οργανισμοί θα πρέπει να το σκέφτονται ως ένα βασικό εργαλείο εργασίας». 

Με το ChatGPT Enterprise, η OpenAI καλύπτει άλλη μια ανησυχία των επιχειρήσεων. Τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το GPT-4 συχνά δημιουργούν σύγχυση επειδή επινοούν πράγματα ή συμπεραίνουν λάθος. Αυτό περιορίζει τη χρησιμότητά τους ως αξιόπιστης πηγής πληροφόρησης και αποφάσεων. Ωστόσο σε αυτή την εφαρμογή οι δυνατότητες του μοντέλου επικεντρώνονται στην ανάλυση, εξήγηση, περίληψη και μετάφραση. Ενθαρρύνει τους χρήστες να προσθέσουν τα δικά τους δεδομένα για να επεξεργαστεί το GPT-4, αντί να βασίζονται στα δεδομένα από το ίδιο το μοντέλο.

Η κυκλοφορία του ChatGPT Enterprise είναι άλλο ένα όπλο στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ο ανταγωνισμός έχει ανάψει για τα καλά μεταξύ των OpenAI, Microsoft, Google, αλλά και άλλων εταιρειών όπως η Anthropic, η οποία ιδρύθηκε από πρώην στελέχη της OpenAI και κυκλοφόρησε από τον Ιούλιο ένα νέο σύστημα συνομιλίας Τεχνητής Νοημοσύνης, το Claude 2.

Η Microsoft ήδη προσφέρει παρόμοια χαρακτηριστικά στο Bing Chat Enterprise, το οποίο βασίζεται στο GPT-4 και άλλες τεχνολογίες που έχουν αδειοδοτηθεί από την OpenAI. Το Bing Chat Enterprise περιλαμβάνεται στην τιμή του Microsoft 365 για το Business Standard (12,50 δολάρια τον μήνα ανά χρήστη) και στα Premium Plans (22 δολάρια τον μήνα ανά χρήστη). Στα άμεσα σχέδια της Microsoft είναι να προσφέρεται αυτόνομα με 5 δολάρια μηνιαίο κόστος.

Η OpenAI δεν έχει ανακοινώσει ακόμα δημοσίως πόσο θα κοστίζει το ChatGPT Enterprise. Όπως αναφέρουν, θα εξαρτηθεί από τη χρήση κάθε εταιρείας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την OpenAI για περισσότερες πληροφορίες.

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε πως στο Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας, το οποίο σε συνεργασία με το Euro2day.gr προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών και πτυχίο CryptoSpecialist αναγνωρισμένο από το κράτος, θα υπάρξουν από φέτος μαθήματα αξιοποίησης εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης.

Πώς θα γίνεις ο επόμενος πιστοποιημένος Crypto Specialist

Το Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας, σε συνεργασία με το Euro2day.gr, για δεύτερο χρόνο προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο καλύπτει κάθε πτυχή (εκτός από τον προγραμματισμό) του πιο συναρπαστικού οικονομικού και τεχνολογικού τομέα της εποχής μας.

Όσοι το παρακολουθήσουν θα αποκτήσουν ένα αναγνωρισμένο από το κράτος πτυχίο και τον τίτλο του πιστοποιημένου CryptoSpecialist. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος (18 Οκτωβρίου - 5 Ιουλίου). Τα μαθήματα διεξάγονται από 30 καταξιωμένους εισηγητές, έχουν τρίωρη διάρκεια, 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες.

Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει 5 θεματικές ενότητες:

Εισαγωγή στο Bitcoin, το blockchain και την Τεχνητή Νοημοσύνη (42 ώρες). Διασφάλιση Ιδιωτικότητας και Προστασία Ψηφιακών Δεδομένων (46 ώρες). Το ψηφιακό μάρκετινγκ του μέλλοντος, NFTs και Metaverse (38 ώρες). Ξεκλειδώστε τον κόσμο των altcoins! (60 ώρες). Ολοκληρωμένος Επενδυτικός Οδηγός για Κρυπτονομίσματα (60 ώρες)

Μη χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Μάθετε από τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου της κρυπτοοικονομίας. Επενδύστε στο μέλλον, αξιοποιήστε σε μια ανατρεπτική τεχνολογία αιχμής. Την εξέλιξη του ίδιου του χρήματος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.indifi.gr.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v