Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποχωρεί από τη ρωσική αγορά η Binance

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto στον κόσμο πουλά στη νεοπαγή CommEX τις επιχειρήσεις του στη Ρωσία, υπό την πίεση σειράς ελέγχων από αμερικανικές αρχές για παράκαμψη των κυρώσεων.

Αποχωρεί από τη ρωσική αγορά η Binance

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Binance αποχωρεί από τη Ρωσία, πουλώντας τις δραστηριότητές της στο ανταλλακτήριο CommEX, που ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία του χθες, Τρίτη.

«Κοιτάζοντας στο μέλλον, καταλαβαίνουμε ότι η λειτουργία στη Ρωσία δεν είναι συμβατή με τη στρατηγική συμμόρφωσης της Binance», έγραψε σήμερα ο Noah Perlman, επικεφαλής συμμόρφωσης της Binance, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας.

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο έχει τεθεί υπό έρευνα από πλευράς Υπουργείου Δικαιοσύνης ΗΠΑ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν χρησιμοποιήθηκε παράνομα για την παράκαμψη κυρώσεων και τη διακίνηση χρημάτων από Ρώσους. Η έρευνα συμπεριλαμβάνει την εξέταση του αν η Binance ή στελέχη της παραβίασαν κυρώσεις που σχετίζονται με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Δύο στελέχη υπεύθυνα για τις ρωσικές επιχειρήσεις δήλωσαν αυτό τον μήνα ότι εγκατέλειψαν την Binance, πέραν σειράς αποχωρήσεων ανώτερων στελεχών που έχουν προηγηθεί.

Η Binance και ο ιδρυτής της Changpeng “CZ” Zhao αποτέλεσαν αντικείμενο εντατικού ρυθμιστικού ελέγχου κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και την Επιτροπή Συναλλαγών Εμπορευμάτων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (CFTC) να καταθέτουν αγωγές εναντίον τους. Το ανταλλακτήριο αναφέρει ότι διαθέτει περισσότερους από 150 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες παγκοσμίως, αν και το μερίδιο αγοράς του έχει συρρικνωθεί από τον Μάρτιο, όταν μηνύθηκε από τη CFTC.

 Οι πληρωμές σε κρυπτονομίσματα καθώς και ανταλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων απαγορεύονται στη ρωσική επικράτεια. Ωστόσο, οι Ρώσοι πολίτες και οι εταιρείες μπορούν ελεύθερα να χρησιμοποιούν υπεράκτιες πλατφόρμες crypto ως μέσο διακανονισμού για μεταφορές κεφαλαίων από και προς το εξωτερικό.

Η μητρική εταιρεία CommEX Holding εδρεύει στις Σεϋχέλλες. Τόσο η Binance όσο και η CommEX χρησιμοποιούν τη νομοθεσία του Χονγκ Κονγκ. Η CommEX απαγορεύεται να προσφέρει υπηρεσίες στις ΗΠΑ, στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε άλλες χώρες και εδάφη, όπως η Σιγκαπούρη, το Ιράν, η Κούβα, η Συρία, η Βόρεια Κορέα και η Κριμαία, σύμφωνα με τους όρους παροχής υπηρεσιών.

«Ούτε η Binance ούτε τα στελέχη της έχουν μετοχές ή μερίδιο κερδών στην CommEX», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Binance Simon Matthews στο Bloomberg.

Η Binance δεν θα «διατηρήσει καμία επιλογή αγοράς μετοχών στη ρωσική επιχείρηση», κατέληξε η εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v