Fidelity: Γιατί το Bitcoin πρέπει να βρίσκεται σε κάθε χαρτοφυλάκιο

Πού πλεονεκτεί το δημοφιλές κρυπτονόμισμα τόσο έναντι του χρυσού όσο και έναντι των κρατικών νομισμάτων. Τι αναφέρει ο επενδυτικός κολοσσός στον νέο «οδηγό» για το Bitcoin.

Fidelity: Γιατί το Bitcoin πρέπει να βρίσκεται σε κάθε χαρτοφυλάκιο

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Όποιος προέρχεται από τον χώρο των παραδοσιακών χρηματαγορών, ασφαλώς γνωρίζει τι σημαίνει Fidelity. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους  διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, με 77 χρόνια ιστορία. Διαχειρίζεται 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως μέσα από ένα μπουκέτο αμοιβαίων κεφαλαίων, διαθέτοντας 43 εκατομμύρια πελάτες.    

Η Fidelity, πρώτη από όλους τους επενδυτικούς κολοσσούς, είχε τη διορατικότητα να πιστέψει την προοπτική των κρυπτονομισμάτων και να εισχωρήσει στον χώρο. Εκτός από την αίτηση για ETF του Bitcoin στη spot αγορά που έχει υποβάλει στη SEC μαζί με την BlackRock και άλλους μεγάλους παίκτες της Wall Street, έχει λανσάρει σε συνεργασία με τις Charles Schwab και Citadel ένα νέο ανταλλακτήριο, στο οποίο θα διαπραγματεύονται τα Bitcoin, Ethereum, Litecoin και Bitcoin Cash.

Σε μια έκθεση που δημοσίευσε πρόσφατα με τον τίτλο «Bitcoin Πρώτη Επανεξέταση», τη δεύτερη μεγάλη μετά τον Ιανουάριο του 2022, εκθειάζει το Bitcoin και το ξεχωρίζει. Συγκεκριμένα από τον δεύτερο τίτλο τονίζεταιQ «Γιατί οι επενδυτές πρέπει να εξετάσουν το Bitcoin ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία». 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά μέσα στην έκθεση, το Bitcoin συνδυάζει τη σπανιότητα και την ανθεκτικότητα του χρυσού με την ευκολία χρήσης, αποθήκευσης και μεταφοράς των fiat (κρατικών) νομισμάτων. Στο σημείο μάλιστα που πλεονεκτεί έναντι και του χρυσού αλλά και των fiat είναι στην ευκολία επαλήθευσης. Πλαστά χαρτονομίσματα και χρυσά νομίσματα είναι πολύ εύκολο να διακινηθούν. Πλαστά Bitcoin, όμως, ποτέ.

Το μοναδικό αδύναμο χαρακτηριστικό του είναι η ιστορία. Ενώ ο χρυσός χρησιμοποιείται για χιλιάδες χρόνια, το Bitcoin εφευρέθηκε και εμφανίστηκε μόλις το 2009. 

Οι ερευνητές αναφέρονται και στον ενάρετο κύκλο του Bitcoin. Όσο περισσότερο γνωστό γίνεται τόσο αυξάνονται οι χρήστες του. Η μεγαλύτερη ζήτηση οδηγεί σε υψηλότερες τιμές, συνεπώς σε περισσότερους miners, καθώς ως επιχειρηματική δραστηριότητα γίνεται πιο επικερδής. Αυτό αυξάνει την ασφάλεια του δικτύου, καθιστώντας το πιο ελκυστικό, με αποτέλεσμα να προσελκύει περισσότερο το ενδιαφέρον.

Κάθε λεπτό, ώρα, μέρα και έτος που επιβιώνει το Bitcoin αυξάνει τις πιθανότητές του να συνεχίσει στο μέλλον. Κι όλα αυτά, παρόλο που έχει αντιμετωπίσει άπειρα προβλήματα, τα οποία θα είχαν «σκοτώσει» οποιοδήποτε άλλο, αναφέρουν οι ερευνητές της Fibelity.  

Δημιουργήθηκε από ανώνυμο άτομο του οποίου το πραγματικό κίνητρο παραμένει άγνωστο, πολλά από τα πρώτα νομίσματα κατασχέθηκαν από το FBI, υπήρξαν πολλαπλές παραβιάσεις και χρεοκοπίες ανταλλακτηρίων, χρησιμοποιούνταν στο λεγόμενο dark web για παράνομες αγορές, έχει βιώσει έναν «εμφύλιο πόλεμο» όσον αφορά τον βασικό κώδικα, η τιμή του υπόκειται σε πολύ μεγάλες διακυμάνσεις υποχωρώντας αρκετές φορές πάνω από 80%, είναι απαγορευμένο σε πολλές χώρες, έχει χαρακτηριστεί ως απάτη και ponzi, παραμένει ένας από τους κύριους τρόπους πληρωμής για ransomware επιθέσεις, έχει υποστεί διασπάσεις και έχει αντιγραφεί από ανταγωνιστές χιλιάδες φορές.

Η κυριαρχία του Βitcoin, δηλαδή το ποσοστό της κεφαλαιοποίησής του σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά των κρυπτονομισμάτων, έχει υποχωρήσει στο 50% περίπου. Αυτό όμως δεν οφείλεται στη συρρίκνωση του μεγέθους του, αλλά στο ότι το οικοσύστημα των crypto μεγεθύνεται.

Η μελέτη συγκρίνει την υπολογιστική δύναμη που διαθέτει το δίκτυο του Bitcoin σε σχέση με ανταγωνιστικά νομίσματα, η οποία είναι συντριπτικά μεγαλύτερη. Στην περίπτωση ενός αποκεντρωμένου δικτύου όπως το Bitcoin, το κύριο μέλημα είναι να αντιμετωπίσει μια επίθεση κατά την οποία ένα άτομο ή οντότητα θα ελέγχει περισσότερο από το ήμισυ της υπολογιστικής ισχύος του δικτύου.

Εάν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, ο εισβολέας θα μπορούσε να ελέγξει το δίκτυο, επιχειρώντας π.χ. να διενεργήσει  ψεύτικες συναλλαγές. Ως αποτέλεσμα θα χαθεί η εμπιστοσύνη και θα καταρρεύσει. Ωστόσο καθώς για αυτό τον σκοπό απαιτείται όλο και περισσότερη υπολογιστική ισχύς, με περισσότερους κόμβους και miners να βρίσκονται στην κατοχή περισσότερων ιδιωτών και οντοτήτων, κατανεμημένα σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, καθίσταται όλο και πιο δύσκολο και πιο ακριβό σε κάποιον να επιτεθεί.

Το Bitcoin είναι μακράν το πιο ασφαλές ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, όταν συγκρίνεται η υπολογιστική ισχύς που εξασφαλίζει το δίκτυο σε σύγκριση με άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που χρησιμοποιούν τον ίδιο μηχανισμό συναίνεσης.

Συμπερασματικά, η έρευνα διαπιστώνει πως το Bitcoin έχει θέση σε κάθε χαρτοφυλάκιο, καθώς είναι πολύ πιθανό ένας επενδυτής να επωφεληθεί από τη διαφοροποίηση που προσφέρει. Η αξία του βρίσκεται τόσο στο ότι πρόκειται για το πιο σπάνιο νομισματικό περιουσιακό στοιχείο σε αυτή την αναδυόμενη κατηγορία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, όσο και στις δυνατότητες έκθεσης στην καινοτομία και στον πειραματισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη εντός του οικοσυστήματος των crypto.

Πώς θα γίνεις ο επόμενος πιστοποιημένος Crypto Specialist

Το Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας σε συνεργασία με το Euro2day.gr, για δεύτερο χρόνο, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο καλύπτει κάθε πτυχή (εκτός από τον προγραμματισμό) του πιο συναρπαστικού οικονομικού και τεχνολογικού τομέα της εποχής μας.

Όσοι το παρακολουθήσουν θα αποκτήσουν ένα αναγνωρισμένο από το κράτος πτυχίο και τον τίτλο του πιστοποιημένου CryptoSpecialist. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος (18 Οκτωβρίου - 5 Ιουλίου). Τα μαθήματα διεξάγονται από 30 καταξιωμένους εισηγητές και είναι 3ωρα, 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες. 

Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει 5 θεματικές ενότητες:

Εισαγωγή στο Bitcoin, το blockchain και την Τεχνητή Νοημοσύνη (42 ώρες). Διασφάλιση Ιδιωτικότητας Και Προστασία Ψηφιακών Δεδομένων (46 ώρες). Το ψηφιακό μάρκετινγκ του μέλλοντος, NFTs και Metaverse (38 ώρες). Ξεκλειδώστε τον κόσμο των altcoins! (60 ώρες). Ολοκληρωμένος Επενδυτικός Οδηγός για Κρυπτονομίσματα (60 ώρες).

Μη χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Μάθετε από τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου της κρυπτοοικονομίας. Επενδύστε στο μέλλον, αξιοποιήστε σε μια ανατρεπτική τεχνολογία αιχμής. Την εξέλιξη του ίδιου του χρήματος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.indifi.gr.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v