Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πάρτι συνεχίζεται στα crypto, άλμα 30% για το Bitcoin

Το Bitcoin έφτασε πλέον τις 35.000 δολάρια, ένα επίπεδο τιμών που είχε να εμφανιστεί από τον Μάιο του 2022. Οι λόγοι της ανόδου.

Το πάρτι συνεχίζεται στα crypto, άλμα 30% για το Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Σημαντική άνοδο καταγράφει το τελευταίο 24ωρο η αγορά των crypto. Πρωταγωνιστής -ποιος άλλος;- το Bitcoin. Το κοντέρ της ημερήσιας απόδοσης στο μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα δείχνει +15% αυτή την ώρα. Σημειώνοντας μέσα σε μια εβδομάδα άνοδο 30%, το Bitcoin έφτασε πλέον τις 35.000 δολάρια. Ένα επίπεδο τιμών που είχε να εμφανιστεί από τον Μάιο του 2022, όπως παρατηρούμε στο παρακάτω ημερήσιο διάγραμμα.

Αξίζει να επισημανθεί πως τις δύο προηγούμενες φορές που το Bitcoin ξεπέρασε τις 35.000 δολάρια η τιμή του ελάχιστους μήνες αργότερα σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό. Την πρώτη φορά τις 65.000 δολάρια τον Απρίλιο του 2021 και τη δεύτερη τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, τις 69.000 δολάρια

Η δεσπόζουσα θέση (dominance) του Bitcoin ενισχύεται. Το ποσοστό της κεφαλαιοποίησής του σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά βρίσκεται αυτή την ώρα στο 54%. Αυτό σημαίνει πως μόνο του το Bitcoin έχει μεγαλύτερη αξία από όσο όλα μαζί αθροιστικά τα υπόλοιπα δεκάδες χιλιάδες κρυπτονομίσματα. Ακολουθεί σε αξία το Ethereum, με 17,6% της συνολικής κεφαλαιοποίησης.

Για ποιο λόγο ανέβηκε κατακόρυφα ο ενθουσιασμός; Για τα μαγικά τρία γράμματα: ETF. Όπως αναφέραμε τις τελευταίες ημέρες, όλες οι ενδείξεις φανερώνουν δύο πράγματα. Το πρώτο είναι πως η έγκριση από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) του Bitcoin ETF που να βασίζεται στη spot αγορά γίνεται όλο και πιο πιθανή. Το δεύτερο είναι πως η είδηση δεν έχει προεξοφληθεί. Άρα είχε μεγάλο περιθώριο ανόδου. 

Οι λόγοι της ανόδου

Το Bitcoin βρίσκεται μπροστά σε μια εξαιρετικά ευνοϊκή, μια μοναδική συγκυρία. Μια τριάδα γεγονότων που εμφανίζονται σχεδόν ταυτόχρονα και είναι ικανά να προκαλέσουν το μεγαλύτερο bull run στην ιστορία: 

α) Η έγκριση του συγκεκριμένου τύπου Bitcoin ETF, που να βασίζεται στη spot αγορά, θα αναγκάσει ολόκληρο τον παραδοσιακό τραπεζικό κλάδο, προκειμένου να πουλήσουν μερίδια, να διαφημίσει τα πλεονεκτήματα του Bitcoin στο ευρύ κοινό. Να αποενοχοποιηθεί στα μάτια και του τελευταίου σκεπτικιστή. Όμως τα μερίδια που θα πουλιούνται, θα πρέπει να καλύπτονται από πραγματικά Bitcoin. Όχι futures. Θα αυξηθεί κατακόρυφα η ζήτηση για Bitcoin, με ό,τι και αν συνεπάγεται αυτό στην τιμή του.

β) Το επερχόμενο halving. Από τον Απρίλιο και μετά, το Bitcoin γίνεται το πιο hard asset του πλανήτη. Το πιο σπάνιο «εμπόρευμα» που έχει υπάρξει ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία. Ενδεικτικά, σε σχέση με την υφιστάμενη ποσότητα, ο ρυθμός «εξόρυξης» θα είναι ο μισός του χρυσού. Ο μισός! 

γ) Εκτός απροόπτου, όπως κάποια μεγάλης έκτασης γεωπολιτική αναστάτωση που μπορεί να ανακατέψει την τράπουλα, κάποια στιγμή το δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα αρχίσουν να υποχωρούν τα επιτόκια από τη Fed. Συνεπώς θα ανοίξουν, έστω και δειλά, οι κάνουλες της ρευστότητας. Πρόκειται για το κρίσιμο σημείο, τη βασική μεταβλητή που παραδοσιακά ανεβάζει την τιμή του Bitcoin.   

Η εικόνα της αγοράς

Για να γυρίσουμε όμως στο σήμερα. Ποιοι την πλήρωσαν στην τελευταία άνοδο; Οι συνήθεις ύποπτοι. Όσοι κατείχαν short θέση με μόχλευση. Το τελευταίο 24ωρο σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια αναγκαστικά ρευστοποιήθηκαν, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης CoinGlass. Τα χρήματα που «κάηκαν» αποτέλεσαν την καύσιμη ύλη για… την εκτόξευση. 

Αν και μένουν αρκετές ημέρες ακόμα, όλα δείχνουν πως ο Οκτώβριος θα κλείσει με θετικό πρόσημο. Συνεχίζεται δηλαδή η παράδοση, που θέλει την τελευταία δεκαετία να είναι ο μήνας με τις περισσότερες θετικές αποδόσεις. Για αυτό του έχουν δώσει το παρατσούκλι «Uptober».

Στο πάρτι συμμετέχουν, αλλά με πιο χαμηλούς ρυθμούς, και τα υπόλοιπα από τα κυριότερα κρυπτονομίσματα. Το Ethereum ανεβαίνει 9% το τελευταίο 24ωρο και τα BNB, Cardano, Solana ακολουθούν με 7%. Ως αποτέλεσμα έχουμε τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των crypto να σκαρφαλώνει στο 1,25 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Ο χώρος των crypto, έστω και με σκαμπανεβάσματα, συνεχίζει να έχει ανοδική πορεία. Να μετατρέπεται σε έναν σημαντικό παίκτη στην παγκόσμια οικονομική σκακιέρα. Απόδειξη για αυτό είναι τα 120 δισεκατομμύρια που βρίσκονται σε stablecoins, δηλαδή σε κρυπτονομίσματα με κλειδωμένη ισοτιμία με το δολάριο. Πλέον είναι ο 16ος μεγαλύτερος κάτοχος αμερικανικών ομολόγων. 

Πώς θα γίνεις ο επόμενος πιστοποιημένος Crypto Specialist
Το Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας σε συνεργασία με το Euro2day.gr, για δεύτερο χρόνο προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο καλύπτει κάθε πτυχή (εκτός από τον προγραμματισμό) του πιο συναρπαστικού οικονομικού και τεχνολογικού τομέα της εποχής μας.

Όσοι το παρακολουθήσουν θα αποκτήσουν ένα αναγνωρισμένο από το κράτος πτυχίο και τον τίτλο του πιστοποιημένου CryptoSpecialist. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος (18 Οκτωβρίου - 5 Ιουλίου). Τα μαθήματα διεξάγονται από 30 καταξιωμένους εισηγητές και είναι 3ωρα, 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες.  

Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει 5 θεματικές ενότητες:

Εισαγωγή στο Bitcoin, το blockchain και την Τεχνητή Νοημοσύνη (42 ώρες). Διασφάλιση Ιδιωτικότητας Και Προστασία Ψηφιακών Δεδομένων (46 ώρες). Το ψηφιακό μάρκετινγκ του μέλλοντος, NFTs και Metaverse (38 ώρες). Ξεκλειδώστε τον κόσμο των altcoins! (60 ώρες). Ολοκληρωμένος Επενδυτικός Οδηγός για Κρυπτονομίσματα (60 ώρες).

Μη χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Μάθετε από τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου της κρυπτοοικονομίας. Επενδύστε στο μέλλον, αξιοποιήστε σε μια ανατρεπτική τεχνολογία αιχμής. Την εξέλιξη του ίδιου του χρήματος. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.indifi.gr.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v