Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bitcoin: Η προσωρινή εξαφάνιση του iBTC και τα ερωτήματα

Η BlackRock στο επίκεντρο καθώς φουντώνουν οι προσδοκίες για έγκριση από τη SEC ενός Bitcoin ETF που θα βασίζεται στη spot αγορά. Τι είναι το iBTC που προκάλεσε... αναταραχή.

Bitcoin: Η προσωρινή εξαφάνιση του iBTC και τα ερωτήματα

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η άνοδος αυτών των ημερών στην αγορά των κρυπτονομισμάτων οφείλεται στο ότι πλησιάζει η στιγμή της έγκρισης από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) του Bitcoin ETF που να βασίζεται στη spot αγορά.

Από πού πηγάζει η αισιοδοξία ότι θα εγκριθούν οι αιτήσεις τώρα, μετά από 33 συνεχόμενες απορρίψεις; Στο ότι αίτηση αυτή τη φορά έχουν υποβάλει οκτώ εταιρείες. Ανάμεσά τους βρίσκονται τα πιο ηχηρά ονόματα στη Wall Street, οι μεγαλύτεροι και πιο σεβάσμιοι επενδυτικοί οίκοι. Το πιο βαρύ όνομα ανάμεσά τους είναι αναμφίβολα η BlackRock. Όχι μόνο επειδή διαθέτει τα περισσότερα τρισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση στον κόσμο, αλλά και επειδή έχει τις πιο στενές προσβάσεις στην αμερικανική κυβέρνηση και τη Fed.

Καθώς θεωρείται απίθανο, αν όχι αδύνατο, να λάβει κάποιος άλλος έγκριση και όχι η BlackRock, τα βλέμματα όλων στρέφονται εκεί. Κάποια στιγμή, το Bitcoin ETF της BlackRock με το σύμβολο iBTC εμφανίστηκε στη λίστα του Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC). Τι είναι το DTCC; Μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες διακανονισμού και εκκαθάρισης για χρηματιστήρια όπως του NASDAQ και θεωρείται το τελευταίο βήμα πριν την ένταξη ενός τίτλου για δημόσια διαπραγμάτευση.

Τότε, όλοι αντιλήφθηκαν πως η έγκριση έχει έρθει πιο κοντά από ποτέ. Ωστόσο χθες, όπως εμφανίστηκε έτσι και εξαφανίστηκε! Αφαιρέθηκε από τη λίστα, φουντώνοντας τις φήμες στο Χ (πρώην Twitter) μεταξύ των μελών της κρυπτοκοινότητας, οι οποίοι επιχειρούσαν να ερμηνεύσουν το γεγονός.

Για παράδειγμα ο αναλυτής του Bloomberg James Seyffart υπέθεσε πως η SEC πραγματοποίησε μια κλήση στην BlackRock, υπονοώντας πως επέβαλε τη θέλησή της για μη αποδοχή του αιτήματος. Ωστόσο ένας άλλος αναλυτής του Bloomberg, ο Eric Balchunas, θεωρεί πως κανονικά θα έπρεπε να το εμφανίσουν μέχρι λίγες μέρες πριν την έγκριση. Ισχυρίστηκε πως ήταν έκπληξη που βρέθηκε εκεί τόσο νωρίς.

Επίσημα η Depository Trust and Clearing Corporation δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Η BlackRock απάντησε, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, αιτιολογώντας την άρνησή της στο γεγονός ότι δεσμεύεται από τον νόμο, καθώς βρίσκεται ακόμα εντός της περιόδου υποβολής της αίτησης στη SEC.

Τελικά το σύμβολο iBTC, για το iShares Bitcoin ETF της BlackRock, εμφανίστηκε ξανά στον ιστότοπο της DTCC, καθησυχάζοντας τις ανησυχίες. Άρα λοιπόν, τέλος καλό, όλα καλά; Λογικά ναι, αλλά με το Bitcoin ποτέ δεν ξέρεις πότε θα εμφανιστεί ξαφνικά η επόμενη έκπληξη…

Όπως είναι φυσικό, η εναλλαγή συναισθημάτων προκάλεσε αναστάτωση και στην αγορά. Η τιμή του Bitcoin υποχώρησε από τις 35.260 δολάρια και έφτασε μέχρι τις 33.200, για να σταθεροποιηθεί κοντά στις 34.000 δολάρια, όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή, όπως βλέπουμε στο παρακάτω ωριαίο διάγραμμα.


Πώς θα γίνεις ο επόμενος πιστοποιημένος Crypto Specialist

Το Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας σε συνεργασία με το Euro2day.gr για δεύτερο χρόνο προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο καλύπτει κάθε πτυχή (εκτός από τον προγραμματισμό) του πιο συναρπαστικού οικονομικού και τεχνολογικού τομέα της εποχής μας.

Όσοι το παρακολουθήσουν θα αποκτήσουν ένα αναγνωρισμένο από το κράτος πτυχίο και τον τίτλο του πιστοποιημένου CryptoSpecialist. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος (18 Οκτωβρίου - 5 Ιουλίου). Τα μαθήματα διεξάγονται από 30 καταξιωμένους εισηγητές και είναι 3ωρα, 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες.  

Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει 5 θεματικές ενότητες:

Εισαγωγή στο Bitcoin, το blockchain και την Τεχνητή Νοημοσύνη (42 ώρες). Διασφάλιση Ιδιωτικότητας Και Προστασία Ψηφιακών Δεδομένων (46 ώρες). Το ψηφιακό μάρκετινγκ του μέλλοντος, NFTs και Metaverse (38 ώρες). Ξεκλειδώστε τον κόσμο των altcoins! (60 ώρες). Ολοκληρωμένος Επενδυτικός Οδηγός για Κρυπτονομίσματα (60 ώρες).

Μη χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Μάθετε από τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου της κρυπτοοικονομίας. Επενδύστε στο μέλλον, αξιοποιήστε σε μια ανατρεπτική τεχνολογία αιχμής. Την εξέλιξη του ίδιου του χρήματος. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.indifi.gr.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v