Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η νέα εξέλιξη για τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

Εμπειροι διαχειριστές κεφαλαίων ένωσαν τις δυνάμεις τους με ενθουσιώδεις ειδικευμένους επαγγελματίες του blockchain στην αγορά για ένα νέου τύπου ανταλλακτήριο. Κάπως έτσι γεννήθηκε η BITmarkets στις αρχές του 2022.

Η νέα εξέλιξη για τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το σημερινό άρθρο είναι χορηγία από το ανταλλακτήριο BITmarkets.

 

Από την υποστήριξη σε τοπικές γλώσσες έως το δικό της utility token, η ιστορία της BITmarkets μας δείχνει πόσες καινοτομίες μπορούν να υπάρξουν και να παρέχουν αξιόπιστες υπηρεσίες στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Σε μια περίοδο όπου κυριαρχούσε η απαισιοδοξία από την υποχώρηση του Bitcoin από τα υψηλά όλων των εποχών, κάποιοι αναγνώρισαν πως υπάρχουν ευκαιρίες ανάπτυξης του χώρου και αποφάσισαν να τις αξιοποιήσουν.

Έμπειροι διαχειριστές κεφαλαίων, ένωσαν τις δυνάμεις τους με ενθουσιώδεις ειδικευμένους επαγγελματίες του blockchain, αντιλαμβανόμενοι ότι υπήρχε χώρος στην αγορά για ένα νέου τύπου ανταλλακτήριο.

«Απλοποιημένα» κρυπτονομίσματα

Κάπως έτσι γεννήθηκε η BITmarkets στις αρχές του 2022 μια ομάδα αφοσιωμένων επαγγελματιών, κάτω από το σύνθημα «Το crypto έγινε απλό». Με τη δέσμευση να καταστήσει τα κρυπτονομίσματα προσβάσιμα σε όλους, οι άνθρωποι της έθεσαν φιλόδοξους στόχους και δεσμεύτηκαν να τους πετύχουν. «Όχι μόνο προσπαθούμε για μέγιστη διαφάνεια και απλότητα στις συχνά τεχνικά περίπλοκες διαδικασίες, αλλά στοχεύουμε επίσης στη δημιουργία ισχυρότερης σύνδεσης με τους πελάτες μέσω της γλώσσας και ενός καινοτόμου στυλ επικοινωνίας», εξήγησε ο Peter Sumer, Διευθύνων Σύμβουλος της BITmarkets.

Τηρώντας την υπόσχεση, η BITmarkets αναβάθμισε την πλατφόρμα της ώστε να περιλαμβάνει όλες τις γλώσσες των χωρών όπου δραστηριοποιείται, παράλληλα με εξατομικευμένη υποστήριξη σε όλους τους πελάτες. Πάντα στη μητρική τους γλώσσα.

«Έχοντας κατά νου το « Το crypto έγινε απλό και διαθέσιμο σε όλους» και λαμβάνοντας υπόψη τα πολύτιμα σχόλια από τους υπάρχοντες πελάτες μας, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η γλώσσα που χρησιμοποιούμε και το στυλ επικοινωνίας είναι ζωτικής σημασίας, προκειμένου να καταστήσουμε σύνθετες ιδέες κατανοητές σε άλλους», πρόσθεσε ο Peter Sumer.

«Παρά την σε μεγάλο βαθμό αυτοματοποιημένη και αγγλοκρατούμενη φύση του ψηφιακού περιβάλλοντος, παραμένουμε σταθερά δεσμευμένοι στην προσέγγιση της εξατομικευμένης ανθρώπινης αλληλεπίδρασης. Δεσμευόμαστε να παρέχουμε στους πελάτες μας υπηρεσίες σε ένα οικείο περιβάλλον, εξυπηρετώντας τους στις μητρικές τους γλώσσες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε παγκόσμια παρουσία με παραρτήματα σε διάφορα μέρη του κόσμου, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες μας αισθάνονται σαν στο σπίτι τους όπου κι αν βρίσκονται».

Πράγματι, σήμερα η BITmarkets όχι μόνο εξυπηρετεί πελάτες σε πολλές χώρες αλλά και «μιλάει» 15 γλώσσες. Αυτή η στρατηγική «απλοποίησης», η οποία ξεχώρισε την BITmarkets από άλλα ανταλλακτήρια, είχε ως αποτέλεσμα την δυναμική της ανάπτυξη. Ήδη διαθέτει προς διαπραγμάτευση περισσότερα από 150 κρυπτονομίσματα.

Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια

Το φθινόπωρο του 2022, η αγορά των κρυπτονομισμάτων αντιμετώπισε μια τεράστια αναταραχή: την κατάρρευση του FTX, του δεύτερου μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου στον κόσμο, το οποίο παράσυρε μαζί του στην άβυσσο πολλά επιχειρηματικά εγχειρήματα στον χώρο.

Η BITmarkets συνέχισε να αναπτύσσει τη στρατηγική της και άρχισε να δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια, η οποία αποτελεί το Άλφα και το Ωμέγα στην προσπάθεια μαζικής υιοθέτησης των crypto από τον ευρύτερο πληθυσμό.

Όπως εξηγεί ο Peter Sumer, «στον κλάδο μας, η εμπιστοσύνη είναι το πιο πολύτιμο νόμισμα. Κατανοούμε ότι ο μέσος trader έχει ήδη να αντιμετωπίσει την εγγενή μεταβλητότητα της αγοράς. Δεν χρειάζεται άλλες προκλήσεις, όπως να ανησυχεί για την ασφάλεια των χρημάτων του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εφαρμόσαμε πολλαπλά επίπεδα ασφάλειας στο δικό μας ανταλλακτήριο. Για να το επιτύχουμε, αντλήσαμε έμπνευση από τον παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό τομέα και παραδειγματιστήκαμε από αυτόν όσο αφορά τον τομέα της ασφάλειας».

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι το 99% των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων των πελατών διατηρούνται σε πορτοφόλια που βρίσκονται εκτός σύνδεσης, σε cold storage. Επιπλέον, η BITmarkets προστατεύει με κρυπτογραφία τα προσωπικά δεδομένα που της εμπιστεύονται οι πελάτες της.

Ωστόσο, τα ζητήματα της πρόσβασης και η απόλυτη ασφάλεια μπορεί να είναι απαραίτητο να λυθούν με τον καλύτερο τρόπο, αλλά δεν φτάνουν για να ξεχωρίσουν ένα ανταλλακτήριο σε μια τόσο ανταγωνιστική αγορά. Πώς λοιπόν η BIT markets, παρόλο που ιδρύθηκε μόλις πριν από ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες διεθνώς και να παραμείνει στην κορυφή;

Τα ανταλλακτήρια προσελκύουν τους πελάτες τους μέσα από καινοτόμες υπηρεσίες. Αυτό έκανε και η BITmarkets. Ήταν το πρώτο ανταλλακτήριο που έδωσε τη δυνατότητα άμεσης μετατροπής των χρημάτων από τον καταθετικό λογαριασμό, κατευθείαν για trading με μόχλευση. Αυτή η καινοτομία έχει προσαρμοστεί στους βραχυπρόθεσμούς traders και τους μακροπρόθεσμους επενδυτές, οι οποίοι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιούν μόχλευση, καθώς δίνει έμφαση στην απλοποίηση των διαδικασιών. Και, πράγματι, μπορούν τώρα απλά να παραλείψουν την άβολη διαδικασία μεταφοράς χρημάτων από το spot πορτοφόλι στον margin λογαριασμό τους, εξοικονομώντας χρόνο και μειώνοντας την έκθεσή τους σε αναπόφευκτα ρίσκα.

Εγγενές Token

Κατά τη διάρκεια του 2023 η BITmarkets δημιούργησε ένα δικό της token, το BTMT (Bitmarkets Token). Το token έχει περάσει από τη φάση της πώλησης με ιδιωτική τοποθέτηση, η οποία έληξε τον Ιούνιο. Η διαδικασία δημόσιας πώλησης του BTMT ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου 2023. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες του ανταλλακτηρίου θα έχουν πρόσβαση για να συμμετάσχουν στα projects της BITmarkets και να επωφεληθούν από τις τιμές που προσφέρονται μόνο στους αρχικούς επενδυτές. Οι ανταμοιβές για το staking του BTMT προβλέπεται να εισαχθούν το 2024.

«Εκτός από την έκπτωση που θα προσφέρεται στα τέλη συναλλαγών ή την αποκλειστική πρόσβαση σε ειδικά χαρακτηριστικά της πλατφόρμας μέσα από εξατομικευμένη εξυπηρέτηση VIP πελατών, εστιάσαμε περισσότερο στο πώς να δημιουργήσουμε οικονομική και κοινωνική αξία για τους επενδυτές μας.

Αποφασίσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα ταμείο υπό τις επιταγές του ESG, στο οποίο οι επενδυτές του BTMT έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν σε ποια έργα ή ακόμη και εταιρείες θα πρέπει να επικεντρωθεί η BITmarkets όσον αφορά την υπεύθυνη επένδυση», εξήγησε ο Peter Sumer.

«Οι κάτοχοι BTMT θα μπορούν να συνεργάζονται μέσω οποιωνδήποτε δραστηριοτήτων κοινωνικής δικτύωσης ή δημοκρατικών διαδικασιών που αφορούν τις συνθήκες διακυβέρνησης. Επίσης, θα βοηθήσουμε νέες επιχειρηματικές προσπάθειες να εκδώσουν τα δικά τους tokens, μέσω του πίνακα ελέγχου ICO, κατέχοντας BTMT. Με αυτόν τον τρόπο παρέχεται πλήρη πρόσβαση σε αγορές με βάθος ρευστότητας, ενώ θα επωφελούνται από το συνεχώς αναπτυσσόμενο οικοσύστημα του BTMT», πρόσθεσε.

Τα ειδικά χαρακτηριστικά του BTMT καταδεικνύουν την πρωτοποριακή προσέγγιση της BITmarkets στον χώρο των ανταλλακτηρίων, για ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες. Ο χρόνος μόνο θα δείξει ότι η αφοσιωμένη ομάδα της συνεχίζει να είναι σε θέση να βάζει την τεράστια ενέργειά της στη μετατροπή των τεχνολογικών καινοτομιών σε προϊόντα που επικροτούνται από τους πελάτες.

* Εγγραφή στο ανταλλακτήριο BITmarkets μπορείτε να κάνετε από εδώ

Παρουσίαση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v