Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαθήματα ασφαλούς πλοήγησης στους ψηφιακούς διαύλους

Τα μαθήματα στο Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας, μετά την εισαγωγική ενότητα, θα συνεχιστούν με θέμα τη διασφάλιση της ιδιωτικότητας στην περιήγηση στο διαδίκτυο και την προστασία των ψηφιακών δεδομένων.

Μαθήματα ασφαλούς πλοήγησης στους ψηφιακούς διαύλους

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως «κάθε έξι με οκτώ γενιές, ο κόσμος αλλάζει σε καθοριστικό βαθμό. Αυτό που θα συμβεί τα επόμενα 2-3 χρόνια θα καθορίσει το πώς θα μοιάζουν οι επόμενες 4-5 δεκαετίες. Περισσότερες αλλαγές πρόκειται να συμβούν τα επόμενα 5 χρόνια από ό,τι συνέβησαν τα τελευταία 50 χρόνια».

Οι εποχές αλλάζουν. Ο κόσμος ψηφιοποιείται. Η Uber είναι η μεγαλύτερη εταιρεία taxi στον κόσμο, αλλά δεν θα διαθέτει ούτε ένα taxi. Ο πιο δημοφιλής ειδησεογραφικός οργανισμός στον κόσμο, με εκατοντάδες εκατομμύρια αναγνώστες, είναι το Χ (πρώην Twitter). Κι όμως δεν διαθέτει ούτε ένα δημοσιογράφο.

Δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες έχει το Fecebook, το TikTok, το YouTube. Όλε αυτές οι πλατφόρμες δεν διαθέτουν ούτε έναν υπάλληλο που να παράγει περιεχόμενο. Οι ίδιοι οι χρήστες - καταναλωτές το δημιουργούν από μόνοι τους.

Ποιος είναι ο ρόλος τους; Αποθηκεύουν και β, δηλαδή ηλεκτρόνια. Δεν παράγουν τίποτα απτό. Παρ' όλα αυτά κερδίζουν δισεκατομμύρια και διαθέτουν τεράστια πολιτική ισχύ.

Και το πιο ωραίο; Είμαστε ακόμα νωρίς ως ανθρώπινο είδος στην πορεία προς την ψηφιοποίηση. Μπροστά μας βρίσκονται τεράστιες ευκαιρίες, προκλήσεις, παγίδες. Δημιουργείται ένα παράλληλο οικοσύστημα, που αν βρεθείς στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή, σου δίνεται η δυνατότητα να βγεις περισσότερο κερδισμένος απ’ όσο είχες φανταστεί.

Μόνο που επειδή όλα αυτά είναι καινούργια, έχουν ένα τεράστιο «τυφλό» σημείο: την παραπληροφόρηση. Έχουν εξαπατηθεί χιλιάδες από επιτήδειους που εκμεταλλεύονται την άγνοιά του κόσμου.

Ποιοι είναι οι κύριοι πυλώνες του ψηφιακού μετασχηματισμού; Το Blockchain και η Τεχνητή Νοημοσύνη, οι δυνάμεις θα ορίσουν τις μελλοντικές εξελίξεις στην οικονομία. Πρόκειται για τα θέματα που πραγματεύεται η στήλη BLOCKCHAIN & CRYPTO στο euro2day.gr, αλλά και το Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας (indifi.gr), το μοναδικό με αναγνωρισμένο από το κράτος πτυχίο CryptoSpecialist.

Τα μαθήματα στο Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας, μετά την εισαγωγική ενότητα, θα συνεχιστούν με θέμα τη διασφάλιση της ιδιωτικότητας στην περιήγηση στο διαδίκτυο και την προστασία των ψηφιακών δεδομένων.

Το πρόβλημα μας αφορά όλους. Όλοι επιθυμούμε να πλοηγούμαστε άφοβα, με ασφάλεια και ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο. Εμείς και τα παιδιά μας. Ωστόσο κινδυνεύουμε από διαδικτυακές απάτες και παραπλανητικές επιθέσεις phishing, από hackers που στοχεύουν τα προσωπικά μας δεδομένα, ευαίσθητους κωδικούς πρόσβασης κ.λπ. Δεν είναι τυχαίο πως αυξάνονται οι κλοπές προσωπικών δεδομένων συνεχώς.

Επίσης, εξηγούμε πώς να χρησιμοποιείτε και να εκμεταλλευθείτε το Lightning Network ως τρόπο πληρωμής. Τι αναφέρει η νομοθεσία της Ε.Ε. για τα κρυπτονομίσματα (MiCA) και τις σύγχρονες προκλήσεις ρύθμισης. Πώς να διασφαλίζουμε την ανωνυμία περνώντας κάτω από το τραπεζικό και κυβερνητικό ραντάρ. Τι είναι τα Ordinals και πώς φτιάχνεις NFTs από το δίκτυο του Bitcoin. Πώς θα μοιάζει ο κόσμος, αν το Bitcoin αποκτήσει ευρεία αναγνώριση και υιοθεσία -και πολλά άλλα.

Από φέτος πραγματοποιούνται μαθήματα Τεχνητής Νοημοσύνης. Από το γενικότερο εισαγωγικό πλαίσιο, μέχρι την εκμάθηση εφαρμογών που αυξάνουν σημαντικά την παραγωγικότητά μας. Ο σκοπός είναι εκτός από την ενημέρωση για αυτόν τον συναρπαστικό κλάδο, να ωφεληθούμε στην πράξη. Να αποκτήσουμε καθοριστικό συγκριτικό πλεονέκτημα τόσο στην αγορά εργασίας ως εργαζόμενοι όσο και σε επίπεδο επιχειρήσεων έναντι του ανταγωνισμού. Χωρίς να γνωρίζουμε ή να χρειάζεται να γνωρίζουμε το παραμικρό από προγραμματισμό.

Για παράδειγμα, το ChatGPT έχει πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες. Ωστόσο σχεδόν κανείς δεν το χρησιμοποιεί σωστά, έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί στο μάξιμουμ τις τεράστιες δυνατότητές του. Στο Indifi.gr καλύπτουμε αυτό το κενό στη γνώση. Όπως επίσης μαθαίνουμε να κάνουμε επεξεργασία εικόνας και βίντεο με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Και κατόπιν να τα προβάλουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι εγγραφές είναι ανοικτές ακόμα και τώρα, είτε για μεμονωμένες ενότητες είτε για ολόκληρο το ακαδημαϊκό έτος. Πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών θα βρείτε εδώ.

Πώς θα γίνεις ο επόμενος πιστοποιημένος Crypto Specialist

Το Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας σε συνεργασία με το Euro2day.gr, για δεύτερο χρόνο, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο καλύπτει κάθε πτυχή (εκτός από τον προγραμματισμό) του πιο συναρπαστικού οικονομικού και τεχνολογικού τομέα της εποχής μας.

Τα μαθήματα διεξάγονται από 30 καταξιωμένους εισηγητές και είναι 3ωρα, 3 φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες.

Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει πέντε θεματικές ενότητες:

Εισαγωγή στο Bitcoin, το blockchain και την Τεχνητή Νοημοσύνη (46 ώρες). Διασφάλιση Ιδιωτικότητας Και Προστασία Ψηφιακών Δεδομένων (46 ώρες). Το ψηφιακό μάρκετινγκ του μέλλοντος, NFTs και Metaverse (38 ώρες). Ξεκλειδώστε τον κόσμο των altcoins! (60 ώρες). Ολοκληρωμένος Επενδυτικός Οδηγός για Κρυπτονομίσματα (60 ώρες).

Μη χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Μάθετε από τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου της κρυπτοοικονομίας. Επενδύστε στο μέλλον, αξιοποιήστε σε μια ανατρεπτική τεχνολογία αιχμής. Την εξέλιξη του ίδιου του χρήματος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.indifi.gr.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v