Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Cathie Wood εκτοξεύει την τιμή του Solana

Γιατί «τρέχει» με υψηλότερες ταχύτητες από τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα το Solana. Η αναφορά της CEO της ΑRK Invest και ο «χρησμός» για το Bitcoin.

Η Cathie Wood εκτοξεύει την τιμή του Solana

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το σημερινό άρθρο είναι χορηγία από το ανταλλακτήριο BITmarkets.

 

Ασταμάτητο φαίνεται να είναι το Solana (SOL). Μπορεί όλη η αγορά των crypto να είναι σε ανοδική τάση, αλλά το Solana «τρέχει» με μεγαλύτερες αποδόσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα από τα κυριότερα κρυπτονομίσματα. Τους τελευταίους μήνες, κάθε υποχώρηση της τιμής του αποτελεί ευκαιρία για τοποθέτηση.

Πράγματι, όπως παρατηρούμε στο 4ωρο διάγραμμα, η τιμή του SOL ξεπέρασε την προηγούμενη τοπική κορυφή των 63,5 δολαρίων και σκαρφάλωσε μέχρι τα 68, μετά τη σύντομη -όπως αποδείχθηκε- υποχώρησή του στα 51 δολάρια. Για να δούμε αν και τώρα θα ακολουθήσει νέα άνοδος, καθώς δείχνει να αναπηδάει στα 58 δολάρια. Σε αυτό το σενάριο, το επόμενο επίπεδο αντίστασης, όπου αναμένεται να δυσκολευτεί να ξεπεράσει, είναι περίπου στα 78 δολάρια. Αν όμως συνεχίσει να υποχωρεί, δεν είναι απίθανο να δοκιμάσει ξανά τη στήριξη των 46 δολαρίων.

Οι αγορές συνηθίζουν να αιφνιδιάζουν. Τα αίτια της διακύμανσης των τιμών δεν είναι εύκολα κατανοητά. Αυτό συμβαίνει επειδή συμβάλλουν διαφορετικοί παράγοντες, από τους οποίους κανένας δεν είναι από μόνος του αρκετά σημαντικός. Συνήθως οι τιμές αυξάνονται (ή υποχωρούν) από κάποια αφορμή, η οποία δεν είναι απαραίτητα κάποια σπουδαία είδηση, ώστε να μπορούμε να την ανιχνεύσουμε.

Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η απάντηση για ποιο ρόλο έκανε ένα ακόμα ράλι το Solana έχει… ονοματεπώνυμο: Cathie Wood. Η επικεφαλής της ARK Invest, σε μια συνέντευξή της στην τηλεόραση του CNBC επαίνεσε το δίκτυο για τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας. 

Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε πως όπως το Ethereum καθιερώθηκε επειδή ήταν πιο γρήγορο και φθηνότερο από το Bitcoin, έτσι και το Solana είναι ταχύτερο και πιο οικονομικό από το Ethereum. Θεωρεί πως παρά τις διακοπές στη λειτουργία του δικτύου του Solana, οι άνθρωποι δεν ενοχλούνται τόσο, καθώς θέτουν την ταχύτητα και το κόστος ως τις κορυφαίες προτεραιότητες.

Η CEO μιας από τις σημαντικότερες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων πιστεύει πως το Ethereum και το Solana αποτελούν σημαντικές προσθήκες στο οικοσύστημα του blockchain και προσθέτουν περισσότερες εφαρμογές από ό,τι το Bitcoin. Πρόκειται για σημαντικούς παίκτες όσον αφορά την υποδομή στο ευρύτερο οικοσύστημα blockchain. Εδώ να τονίσουμε πως η Wood δεν κάνει καμία αναφορά για οποιοδήποτε άλλο δίκτυο της κατηγορίας του Ethereum και του Solana, όπως τα Cardano, BNB, XRP, Polygon, Polkadot κ.λπ.

Η Wood παραμένει εξίσου bullish στο Bitcoin. Ωστόσο αυτό δεν είναι νέο, καθώς το εκθειάζει εδώ και χρόνια. Ένα «Bitcoin 2.0» δεν αποκλείεται να εμφανιστεί κάποτε, αν και, όπως εξήγησε, πολλοί το έχουν προσπαθήσει χωρίς επιτυχία. Ισχυρίστηκε ότι λίγοι παραδοσιακοί επενδυτές έχουν κατανοήσει πλήρως την έννοια του δικτύου του Bitcoin, το οποίο κατά τη γνώμη της έχει φέρει επανάσταση στην έννοια του χρήματος. Είναι το πρώτο παγκόσμιο, ιδιωτικό, νομισματικό σύστημα που βασίζεται σε ψηφιακούς κανόνες, ανάφερε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι τυχαίο που η τιμή του Bitcoin ανέβηκε στην πρόσφατη τραπεζική κρίση από τις 19.000 στις 30.000 δολάρια. Οι επενδυτές εκτίμησαν ότι δεν ενέχει τον κίνδυνο του αντισυμβαλλόμενου, όπως συμβαίνει στις παραδοσιακές τράπεζες. Για πρώτη φορά στην ιστορία υπάρχουν αναμφισβήτητα ιδιοκτησιακά δικαιώματα σε ψηφιακή μορφή, ανάφερε.

Όσο αφορά τις αιτήσεις για τα ETFs του Bitcoin στη spot αγορά, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), η Cathie Wood ανάφερε πως είναι η πρώτη φορά που η SEC απηύθυνε διευκρινιστικές ερωτήσεις σε όσες εταιρείες έχουν καταθέσει αίτηση. Τις προηγούμενες φορές, απλά τις απέρριπτε. Μάλιστα σημείωσε πως όλες οι ερωτήσεις ήταν τεχνικής υφής, που σημαίνει πως είχαν μελετήσει πραγματικά τους φακέλους.

Κάπου εκεί έκανε παρέμβαση ένας από τους παρουσιαστές της εκπομπής και εξέφρασε την απορία του στη Wood, ρωτώντας την πώς ερμηνεύει την άρνηση του Gary Gensler να δώσει το πράσινο φως για τη διαπραγμάτευση των ETFs του Bitcoin, από τη στιγμή που γνωρίζει για αυτό πολύ καλά. Δίδαξε για το Bitcoin στο MIT, ανέφερε. Πώς είναι δυνατόν να μιλάει για χειραγώγηση της αγοράς, από τη στιγμή που αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για αποκεντρωμένο δίκτυο όπου καταγράφονται οι κινήσεις του;

Η εικασία της Wood είναι πως ο Gary Gensler ενδιαφέρεται για τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Άρα η στήριξη του δολαρίου είναι πρωταρχικής σημασίας για αυτόν. Αλλά αυτό είναι απλά μια εικασία. Δεν γνωρίζω στην πραγματικότητα γιατί συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, σημείωσε. Σίγουρα όμως κάτι κρύβεται από πίσω και αυτό δεν είναι η άγνοιά του για τα χαρακτηριστικά του Bitcoin.

Εν τω μεταξύ χθες η SEC παρέτεινε την απόφαση έγκρισης για Bitcoin Spot ETF για την εταιρεία HashDex. Σήμερα αναμένεται η απόφαση της Franklin Templeton, αλλά όλα δείχνουν ότι και εκεί θα έχουμε αναβολή. Συνεπώς, η κρίσιμη ημερομηνία που θα μάθουμε τις προθέσεις της SEC είναι η 10η Ιανουαρίου 2024. Μέχρι τότε, αναμονή και υπομονή… 

 

Το σημερινό άρθρο είναι χορηγία από το ανταλλακτήριο BITmarkets.

 

 Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory 

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v