Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η επόμενη ημέρα στην Binance μετά την παραίτηση του CZ

Τι σημαίνει η διαδοχή του CEO από τον πρώην επικεφαλής περιφερειακών αγορών Richard Teng, με εμπειρία στα χρηματοοικονομικά. «Έκανα λάθη. Η Binance δεν είναι πλέον μωρό. Καιρός να περπατήσει», δήλωσε ο Changpeng Zhao.

Η επόμενη ημέρα στην Binance μετά την παραίτηση του CZ

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Πλήρως επιβεβαιώθηκε το χθεσινό έκτακτο δημοσίευμα του euro2day.gr. Σε μια κίνηση που εξέπληξε πολλούς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao (CZ) όπως ανάφερε σε ένα tweet χθες το βράδυ ώρα Ελλάδας, παραιτήθηκε από τη θέση του. Όπως ισχυρίστηκε, δεν ήταν εύκολο συναισθηματικά, αλλά ήταν το σωστό.

«Έκανα λάθη και πρέπει να αναλάβω την ευθύνη. Αυτό είναι το καλύτερο για την κοινότητά μας, για την Binance και για μένα. Η Binance δεν είναι πλέον μωρό. Είναι καιρός να την αφήσω να περπατήσει και να τρέξει. Είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να υπερέχει χάρη στον βαθύ πάγκο που διαθέτει».

Κατόπιν, ο CZ ανακοίνωσε ότι θα τον διαδεχθεί ο πρώην επικεφαλής περιφερειακών αγορών Richard Teng. Ο Teng διαθέτει ηγετικά προσόντα, σύμφωνα με τον CZ, και εμπειρία πάνω από τρεις δεκαετίες στον χρηματοοικονομικό κλάδο. «Θα καθοδηγήσει την εταιρεία στην επόμενη περίοδο ανάπτυξής της. Θα διασφαλίσει ότι θα περάσει στην επόμενη φάση της ασφάλειας, της διαφάνειας, της συμμόρφωσης και της ανάπτυξής μας».

Πριν από την ένταξή του στην Binance, ο Richard Teng ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Ρυθμιστικής Αρχής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Άμπου Ντάμπι, επικεφαλής στην αντίστοιχη θέση του χρηματιστηρίου της Σιγκαπούρης και Διευθυντής Εταιρικών Οικονομικών στη Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης.

Όσον αφορά τα προσωπικά μελλοντικά του σχέδια, ο CZ ανάφερε πως ήρθε η ώρα επιτέλους να κάνει πραγματικές διακοπές, καθώς είχε να βρεθεί με κλειστό το κινητό 6,5 χρόνια, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε.

Κατόπιν, σκοπεύει να αποκτήσει μειοψηφικά μερίδια από startups σε τομείς του blockchain/Web3/DeFi, της τεχνητής νοημοσύνης και της βιοτεχνολογίας. Δεν πρόκειται ξανά να βρεθεί στη θέση του CEO, αλλά θα μπορούσε να προσφέρει ως σύμβουλος ή μέντορας, ιδιωτικά. «Αν μη τι άλλο, μπορώ τουλάχιστον να τους πω τι πρέπει να μην κάνουν», πρόσθεσε.

Κλείνοντας την παρέμβασή του, επισήμανε με έμφαση πως η Binance ουδέποτε υπεξαίρεσε χρήματα από τους πελάτες της και ουδέποτε συμμετείχε σε οποιαδήποτε χειραγώγηση της αγοράς. Τα κεφάλαια των πελατών είναι απολύτως ασφαλή, ισχυρίστηκε.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση που έκανε στο X (πρώην Twitter) ο Richard Teng, τα θεμελιώδη της Binance είναι ισχυρά. Εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο σε όγκο, χωρίς χρέη. Τα έξοδα, όπως αναφέρει, είναι μέτρια και παρά τις χαμηλές χρεώσεις στους πελάτες τους, διαθέτουν ισχυρά έσοδα και κέρδη. 

Η κεφαλαιακή επάρκεια της Binance είναι τόσο ισχυρή, ώστε δεν θα χρειαστεί να ρευστοποιήσει καθόλου τα κρυπτονομίσματα που έχει στην κατοχή της, προκειμένου να πληρώσει το πρόστιμο των 4,3 δισ. δολ. Το πρόστιμο-μαμούθ συμφωνήθηκε μετά από διακανονισμό με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (Commodity Futures Trading Commission) και το Υπουργείο Οικονομικών. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) δεν συμμετέχει, διαφωνώντας με τον διακανονισμό.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen σε συνέντευξη τύπου δήλωσε ότι εάν τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων θέλουν να λειτουργήσουν στις ΗΠΑ, πρέπει να λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες. Εάν όχι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα αναλάβει δράση.

Η συμφωνία θα σημάνει το τέλος της διαμάχης των αμερικανικών διωκτικών αρχών με την Binance. Αυτό σημαίνει πως το ανταλλακτήριο θα συνεχίσει να λειτουργεί, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας του. Ένας από τους όρους του διακανονισμού, είναι πως η Binance θα πρέπει να διορίσει έναν ανεξάρτητο επόπτη συμμόρφωσης για τρία χρόνια. Η δουλειά του θα είναι να δίνει αναφορά στις αρχές όσο αφορά τις προσπάθειές της Binance για συμμόρφωση στους κανονισμούς.

Για τον CZ δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι καλός ο διακανονισμός, αλλά σίγουρα ευνοεί τον χώρο των crypto, καθώς μια τεράστια εκκρεμότητα δείχνει να λαμβάνει τέλος. Αν τυχόν τα πράγματα έφταναν στο απροχώρητο με την Binance και οδηγούνταν στην κατάληξη που είχε για παράδειγμα το FTX, τότε η ζημιά θα ήταν τεράστια. Ανάλογη με το μέγεθος που είχε φτάσει να κατέχει η Binance στην αγορά.

Κάποιοι υποψιάζονται πως πίσω από τη δράση των αμερικανικών αρχών κρύβεται η BlackRock. Αυτό δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς με σιγουριά. Αν όντως ισχύει, ίσως να μην το μάθουμε ποτέ. Αυτό όμως που φαίνεται, είναι να απομακρύνεται άλλο ένα εμπόδιο όσον αφορά την έγκριση του Bitcoin ETF από τη SEC. Το επιχείρημα ότι χειραγωγείται η τιμή του Bitcoin και μάλιστα από… Κινέζους δεν έχει πλέον καμία τύχη να σταθεί.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory 

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v