Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τις $41.000 το Bitcoin, κέρδη 152% το 2023

Εκτινάχθηκε η τιμή του κρυπτονομίσματος, παρασύροντας σε άνοδο και άλλα tokens. Προσδοκίες δημιουργούν τα επερχόμενα ETFs αλλά και η στάση της Fed.

Πάνω από τις $41.000 το Bitcoin, κέρδη 152% το 2023

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το σημερινό άρθρο είναι χορηγία από το ανταλλακτήριο BITmarkets.

 

Παρά τα αστρονομικά κέρδη φέτος (πάνω από 150% άνοδος μέχρι τώρα το 2023), από ότι φαίνεται το επόμενο έτος θα είναι το πιο σημαντικό την ιστορία του Bitcoin. Ίσως και το καλύτερο. Μια δικαίωση για όσους πίστεψαν τις προοπτικές του. Για όσους εκτίμησαν πως η ανατρεπτική δυναμική του θα είναι ασταμάτητη.

Όπως παρατηρούμε στο παρακάτω 4ωρο διάγραμμα, οι ασυγκράτητοι επενδυτές βιάστηκαν να τοποθετηθούν ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, σπρώχνοντας την τιμή του Bitcoin σε επίπεδα που είχαμε να συναντήσουμε από τον Απρίλιο του 2022! Ξεπέρασε με φόρα τις 40.000 δολάρια και αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στις 41.600, με τα κέρδη φέτος να φτάνουν το 152%.

Η βιασύνη τους είναι τόσο μεγάλη, που διέσπασαν ανοδικά τη μοβ γραμμή τάσης, η οποία είχε ήδη ανοδική κλίση. Μια σαφής ένδειξη πως το κλίμα είναι εξαιρετικά αισιόδοξο. Κι όχι μόνο αυτό. Βλέπουμε πως κάθε υποχώρηση όχι μόνο είναι προσωρινή αλλά σταματάει υψηλότερα από τον προηγούμενο.

Η ενθαρρυντική εικόνα δεν υπάρχει μόνο στο Bitcoin. Η αισιοδοξία έχει διαχυθεί σε όλη την αγορά των crypto. Ενδεικτικά, παρόμοιο διάγραμμα παρατηρούμε και στο Ethereum, που οδεύει προς τις 2.300 δολάρια. Κάθε πυθμένας είναι σε υψηλότερη τιμή από τον επόμενο.

Οι λόγοι της ανόδου

Για ποιο λόγο είναι ασταμάτητη η αγορά των crypto; Όχι λόγο, λόγους. Όπως έχουμε αναφέρει, μέσα στην επόμενη χρονιά θα υπάρξει μια μοναδικά ευνοϊκή συγκυρία. Κατ' αρχάς, οδεύει διεθνώς προς το τελικό στάδιο ο κύκλος των πολιτικών νομισματικής σύσφιξης. Σύμφωνα με το Reuters, τον Νοέμβριο, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, ο αριθμός της μείωσης των επιτοκίων ξεπέρασε τις αυξήσεις.

Οι 6 από τις 10 κυριότερες κεντρικές τράπεζες πραγματοποίησαν τον Νοέμβριο συνεδριάσεις για τον καθορισμό των επιτοκίων. Από αυτές μόνο η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης. Οι υπόλοιπες -Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία, Νέα Ζηλανδία, Σουηδία, Νορβηγία- τα άφησαν αμετάβλητα. Αν μάλιστα στραφούμε προς τις αναδυόμενες αγορές, τότε θα διαπιστώσουμε πως είναι ένα βήμα μπροστά. Έχουν εισέλθει στη φάση της νομισματικής χαλάρωσης.

Δεύτερον, τον Απρίλιο θα συμβεί το φαινόμενο του halving. Το Bitcoin θα γίνει το πιο hard asset του πλανήτη. Πιο σπάνιο ακόμα και από τον χρυσό. Η παραγόμενη καθημερινά ποσότητα νέων νομισμάτων θα πέσει στο μισό. Από τα 900 νομίσματα την ημέρα, στα 450. Σε σχέση με την υφιστάμενη ποσότητα, ο ρυθμός «εξόρυξης» θα είναι ο μισός του χρυσού.

Το χαρακτηριστικό αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο επειδή το Bitcoin θα στεφθεί με τον τίτλο του πιο σπάνιου περιουσιακού στοιχείου που έχει υπάρξει ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία. Αυτό δεν είναι κάτι κρυφό, το γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με τα crypto και το έχουν μελετήσει.

Το ξεχωριστό είναι -και εδώ ερχόμαστε στον τρίτο βασικό λόγο- πως σε λίγο καιρό θα το μάθουν και θα το συνειδητοποιήσουν μαζικά πολλοί περισσότεροι σε όλο τον κόσμο. Από πού; Από τους μέχρι πρόσφατα εχθρούς του Bitcoin. Το παραδοσιακό τραπεζικό κατεστημένο.

Όπως δείχνουν όλες οι ενδείξεις, θα υπάρξει επιτέλους τον Ιανουάριο η έγκριση του Bitcoin ETF που να στηρίζεται στη spot αγορά από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Συνεπώς για να πουλήσουν τα μερίδιά τους η BlackRock, η Fidelity και οι υπόλοιποι κολοσσοί διαχειριστές κεφαλαίων, θα διαφημίζουν τα πλεονεκτήματα του Bitcoin, με πρώτο από όλα αυτό που είναι το πιο εύκολα κατανοητό: τη σπανιότητα.

Ο Paul Tudor Jones, o δισεκατομμυριούχος γκουρού και από τους πιο διάσημους διαχειριστές κεφαλαίων στη Wall Street, είχε αναφέρει πως το Bitcoin είναι πιο «γρήγορο άλογο στην κούρσα». Μένει να δούμε αν όντως για άλλη μια φορά επιβεβαιωθεί στην πράξη και εκμεταλλευτεί πρώτο την αυξημένη ρευστότητα στο σύστημα από πλευράς κεντρικών τραπεζών, εκμεταλλευόμενο τη μοναδικά ευνοϊκή συγκυρία.

 

Το σημερινό άρθρο είναι χορηγία από το ανταλλακτήριο BITmarkets.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v