Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το χριστουγεννιάτικο δώρο του Solana

Γιατί το SOL πρωταγωνιστεί στην αγορά crypto το τελευταίο διάστημα. Οι επιδόσεις, το κρίσιμο ψυχολογικό όριο και οι προοπτικές. Οι τελευταίες εξελίξεις και το νέο ρεκόρ για Bitcoin.

Το χριστουγεννιάτικο δώρο του Solana

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ο πρωταγωνιστής στην αγορά των crypto το τελευταίο διάστημα δεν είναι οι συνήθεις ύποπτοι Bitcoin και Ethereum ή έστω κάποιο από τα meme coins, αλλά το δίκτυο του Solana.

Το SOL, το εγγενές νόμισμα του οικοσυστήματος, έφτασε τα 125 δολάρια, ένα επίπεδο τιμών που είχε να φανεί από τον Απρίλιο του 2022.

Το Solana πλέον έφτασε στην τέταρτη θέση από πλευράς κεφαλαιοποίησης, ξεπερνώντας τα BNB και XRP.

Πλέον από πάνω του βρίσκονται μόνο τα Bitcoin, Ethereum και Tether. Όπως βλέπουμε στο παρακάτω 4ωρο διάγραμμα, το SOL παρέμεινε πάνω από το ψυχολογικό όριο των 100 δολαρίων, από τότε που ξεπέρασε αυτό το ορόσημο το Σάββατο.

Η δημοφιλία του Solana αποτυπώνεται στον όγκο συναλλαγών, ο οποίος έφτασε τα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την CoinGecko. Τον διπλάσιο όγκο από εκείνον του BNB της Binance. Η χρηματιστηριακή πορεία του κρυπτονομίσματος είναι όντως εντυπωσιακή, αν σκεφτούμε πως είχε δεχτεί ένα τεράστιο πλήγμα από την πτώχευση της FTX τον Νοέμβριο του 2022.

Η ανάκαμψη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κοινότητα, η οποία παρέμεινε πιστή στις δυνατότητες του οικοσυστήματος. Πράγματι, όλο αυτό το διάστημα της απαξίωσης της τιμής του νομίσματος, συνέχισαν απτόητοι να εργάζονται, δημιουργώντας νέες εφαρμογές, ενδυναμώνοντάς τες, με αποτέλεσμα την προσέλκυση νέων χρηστών και την αύξηση των ενεργών διευθύνσεων στο δίκτυο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το meme coin με το όνομα BONK, το οποίο μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο από την εμφάνισή του κατάφερε να σκαρφαλώσει στα κορυφαία 100 κρυπτονομίσματα από πλευράς κεφαλαιοποίησης και να ενταχθεί στη λίστα διαπραγμάτευσης του ανταλλακτηρίου Coinbase.

Εν αναμονή για την απόφαση σχετικά με το ETF

Η αύξηση της αξίας του Solana ευνοήθηκε και από την ανοδική κίνηση ολόκληρης της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, ως αποτέλεσμα της αναμονής για την έγκριση του Bitcoin ETF που θα βασίζεται στη spot αγορά. Μια έγκριση που είναι τόσο κοντά όσο ποτέ, με βάση τα δημοσιεύματα που βγαίνουν στο φως σχετικά με τις συζητήσεις της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς και των ενδιαφερόμενων.

Από ό,τι ισχυρίζεται ο Eric Balchunas, επικεφαλής των αναλυτών του Bloomberg για τα ETFs, η BlackRock αναμένεται να τροφοδοτήσει το ETF της με 10 εκατομμύρια δολάρια στις 3 Ιανουαρίου. Ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο από τις 100.000 δολάρια που είχε στείλει τον Οκτώβριο. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως οπωσδήποτε θα υπάρξει έγκριση στις 10 Ιανουαρίου, όπως αναμένουν οι αναλυτές, αλλά είναι μια ισχυρή, ισχυρότατη ένδειξη. 

Οι μακροχρόνιοι επενδυτές περιμένουν με ανυπομονησία την έγκριση του συγκεκριμένου τύπου ETF. Πώς αποδεικνύεται αυτό; Από τα μέχρι τώρα στοιχεία. Όπως μας φανερώνει η on-chain ανάλυση, πάνω από το 80% όλων των Bitcoin που βρίσκονται σε κυκλοφορία δεν έχει κινηθεί τους τελευταίους 6 μήνες. Πρόκειται για νέο ιστορικό υψηλό, όπως παρατηρούμε στο διάγραμμα.

Με τόση απροθυμία να ρευστοποιήσουν τα νομίσματά τους, παρά το γεγονός ότι έχει αυξηθεί η αξία τους 160% μέσα στο 2023, είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς πού θα βρουν να αγοράσουν οι εκδότες των ETFs τα νομίσματα, αν όντως η ζήτηση είναι μεγάλη.

Επενδυτικός οδηγός για κρυπτονομίσματα

Το Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας, σε συνεργασία με το Εuro2day.gr, σας προσφέρει την ευκαιρία να ξεχωρίσετε από το 99% των υπόλοιπων traders. Να ξεκινήστε σωστά την επενδυτική σας πορεία στα κρυπτονομίσματα. Να μάθετε από τους καλύτερους, σε έναν ολοκληρωμένο κύκλο μαθημάτων που αρχίζει 10 Ιανουαρίου και διαρκεί 3 μήνες (124 ώρες).

Λεπτομέρειες θα βρείτε στο https://indifi.gr/

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory


* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v