Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί τα... άστρα μοιάζει να ευνοούν το Bitcoin

Το κρίσιμο όριο που πρέπει να σπάσει η τιμή του κρυπτονομίσματος. Η τεχνική εικόνα και τι πιστεύουν οι επενδυτές για την κίνησή του το επόμενο διάστημα.

Γιατί τα... άστρα μοιάζει να ευνοούν το Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Συνεχίζει να επικρατεί η αισιοδοξία στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Η τιμή του Bitcoin βρίσκεται κοντά στα υψηλά έτους, στην περιοχή των 43.000 δολαρίων, όπως παρατηρούμε στο 4ωρο διάγραμμα. Το κρίσιμο σημείο παραμένει λίγο πάνω από τις 44.000 δολάρια (μπλε οριζόντια γραμμή). Είναι το σημείο όπου «κουτούλησε» αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του Δεκέμβρη.

Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, αν ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο, οι πιθανότητες να σκαρφαλώσει προς τα πάνω -και μάλιστα με δύναμη- είναι σημαντικές. Ίσως το αποτέλεσμα να κριθεί στις επόμενες ημέρες, όταν θα ανακοινωθεί αν τελικά εγκριθούν τα ETFs του Bitcoin. Υπενθυμίζουμε πως έχουν καταθέσει αίτηση προς την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς επενδυτικοί κολοσσοί όπως η BlackRock, η Fidelity και άλλοι.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η είδηση έχει προεξοφληθεί. Για αυτό έχει σχηματιστεί ένα ανώτατο επίπεδο τιμών κοντά στις 44.000 δολάρια. Άρα αναμένουμε με τη δημοσίευση της ανακοίνωσης να υπάρξει μαζική ρευστοποίηση από εκείνους που ενεργούν με την επενδυτική τακτική «αγόρασε στη φήμη και πούλα στην είδηση».

Πράγματι, είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν εκείνοι που θα σπεύσουν να πουλήσουν. Το ερώτημα είναι όμως αν η ποσότητα των νομισμάτων που πρόκειται να πουληθούν θα απορροφηθεί από τη ζήτηση θεσμικών και ιδιωτών που θα θελήσουν να λάβουν έγκαιρα θέση στην νέα εποχή που ανοίγεται στον χώρο των crypto.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως αν λάβουν άδεια από τις αρχές οι μεγάλοι παίκτες της Wall Street, το Bitcoin πλέον θα νομιμοποιηθεί στα μάτια του ευρύτερου κοινού. Το αφήγημα πως με το Bitcoin ασχολούνται μόνο όσοι είναι περιθωριακοί, παράνομοι, φοροφυγάδες και ένα σωρό άλλες αστειότητες, θα πάψει να υφίσταται, από τη στιγμή που αξιοσέβαστα ιδρύματα θα επαινούν τη χρησιμότητα και θα ενημερώνουν τους πελάτες τους για τις ιδιαιτερότητές του.

Δεν είναι τυχαίο που στο δίκτυο του CNBC θεωρούν πως τα άστρα ευνοούν το Bitcoin. Από ό,τι υποστηρίζουν, η συγκυρία της έγκρισης και διαπραγμάτευσης του ETF σε συνδυασμό με το halving, δηλαδή τη μείωση στο μισό της παραγόμενης ποσότητας νέων νομισμάτων από τον Απρίλιο, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε υψηλά ρεκόρ. Το 2024, τα ψηφιακά νομίσματα και η τεχνολογία blockchain θα αποκαλύψουν μια σειρά από ευκαιρίες στους επενδυτές.

Γιατί το ETF μπορεί να οδηγήσει σε ευρεία υιοθέτηση; Επειδή κάνει πολύ πιο εύκολη την απόκτηση μιας επενδυτικής θέσης στο Bitcoin. Διευκολύνει ειδικά τους μεγαλύτερους σε ηλικία, οι οποίοι δυσκολεύονται ή βαριούνται να ασχοληθούν με προσωπικά πορτοφόλια και ανταλλακτήρια. Πρόκειται για την πιο σημαντική οικονομικά κατηγορία, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Vanguard, το μέσο ποσό που αποταμιεύουν οι Αμερικανοί κάτω των 34 ετών είναι 17.600 δολάρια. Ωστόσο οι μεταξύ 35 και 64 ετών διαθέτουν 8 φορές περισσότερα (142.100 δολάρια).

Το ETF θα βοηθήσει έτσι ώστε να τοποθετηθούν εύκολα και οι θεσμικοί επενδυτές. Τόσο από αμερικανικά funds όσο και από το εξωτερικό. Εταιρείες όπως οι BlackRock, Fidelity, Ark Invest, Bitwise, VanEck έχουν την τεχνογνωσία, τις γνωριμίες και το ανθρώπινο δυναμικό, για να δραστηριοποιηθούν στην κατηγορία των μεγάλων πελατών. Διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων θα ενθαρρυνθούν να επενδύσουν στο νέο ETF του Bitcoin. Λαμβάνοντας έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, το ETF θα αμβλύνει τις ανησυχίες όλων των επενδυτικών συμβούλων αλλά και των διαχειριστών.

Από ό,τι φαίνεται, η SEC θα επιβάλει έναν περιορισμό στους εκδότες, ο οποίος όμως είναι αρκετά σημαντικός. Η εξαργύρωση των μεριδίων θα γίνεται μόνο σε μετρητά. Ένας περιορισμός που δεν αποτελεί την ιδανική φορολογική λύση. Ωστόσο, το ειδικό βάρος τους για προσέλκυση κεφαλαίων είναι τεράστιο, για να μας απασχολούν, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, τέτοιου είδους επιφυλάξεις.

Ένα άλλο αρνητικό δεδομένο είναι πως η αγορά έχει προεξοφλήσει την πτώση των επιτοκίων από πλευράς Fed. Πώς το καταλαβαίνουμε; Από τον δείκτη S&P, ο οποίος απαρτίζεται από τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ. Είναι 9% υψηλότερα από ό,τι ήταν όταν η αμερικανική κεντρική τράπεζα ξεκίνησε να αυξάνει τα επιτόκια τον Μάρτιο του 2022.


Ο αναλυτής Willy Woo πιστεύει πως οι ενδείξεις είναι ιδιαίτερα θετικές. Μια άποψη που βασίζεται σε έναν από τους αγαπημένους του on-chain δείκτες, ο οποίος αφορά την αύξηση ή μείωση της «πραγματικής» κεφαλαιοποίησης. Ο δείκτης αυτός μετράει το κεφάλαιο που αποθηκεύεται από το δίκτυο του Bitcoin. Και τώρα βρισκόμαστε σε μια περιοχή όπου τα χρήματα διοχετεύονται στο δίκτυο με αυξανόμενους ρυθμούς

Επενδυτικός οδηγός για κρυπτονομίσματα

Το Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας, σε συνεργασία με το Εuro2day.gr σάς προσφέρει την ευκαιρία να ξεχωρίσετε από το 99% των υπόλοιπων traders. Να ξεκινήστε σωστά την επενδυτική σας πορεία στα κρυπτονομίσματα. Να μάθετε από τους καλύτερους, σε έναν ολοκληρωμένο κύκλο μαθημάτων που αρχίζει στις 10 Ιανουαρίου και διαρκεί 3 μήνες (124 ώρες).

Λεπτομέρειες θα βρείτε στο https://indifi.gr/

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v