Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το κυνήγι του... x100 στα κρυπτονομίσματα

Για ποιο λόγο να αναζητούμε ένα «φθηνό» κρυπτονόμισμα και όχι ένα που έχει αποδείξει την αξία του; Το κυνήγι των αποδόσεων, το σενάριο για bull run στα crypto και οι «εμπιστευτικές πληροφορίες».

Το κυνήγι του... x100 στα κρυπτονομίσματα

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Μέχρι τώρα στο Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας (http://Indifi.gr) διδάσκαμε πώς λειτουργεί ο χώρος. Τώρα θα ασχοληθούμε με τις μεθόδους από τις οποίες μπορούμε να βγάλουμε χρήματα από τα crypto.

Τα επόμενα μαθήματα που θα διδαχθούν από τις 10 Ιανουαρίου 2024, είναι χωρισμένα σε δύο ενότητες. Η μία αφορά τακτικές trading ειδικά προσαρμοσμένες στα κρυπτονομίσματα. Τεχνική Ανάλυση, on chain ανάλυση, στρατηγικές διαχείρισης ρίσκου, αυτοματοποιημένα συστήματα και άλλα. Η δεύτερη εξερευνά τον συναρπαστικό κόσμο των altcoins. Εξετάζεται η λειτουργία και οι προοπτικές του οικοσυστήματος πολλών κρυπτονομισμάτων από ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτά, αναλύονται κατηγορίες όπως DeFi και Play to Earn και ξεδιπλώνονται μεθοδολογίες αξιολόγησης και διαχωρισμού ελπιδοφόρων έργων από τα scams και τις πυραμίδες. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο https://indifi.gr/

Όταν αγοράζουμε κάποια προϊόντα, επιθυμούμε να είναι τα καλύτερα. Όταν ο χειρούργος πιάνει το νυστέρι του, σαν ασθενής μάλλον θα μετανιώσουμε πικρά που ψάξαμε να βρούμε κάποιον με μοναδικό κριτήριο να κάνει τη δουλειά φτηνότερα.

Αν διατρέχουμε κίνδυνο μακροχρόνιας φυλάκισης, αναζητούμε τον καλύτερο δικηγόρο υπεράσπισης. Δεν είναι κανείς σίγουρος πως θα επιβιώσει της εγχείρησης ή ότι δεν θα φυλακιστεί αν πληρώσει παραπάνω χρήματα ή αν η έρευνα του να βρει τον καλύτερο θα αποδώσει, αλλά πιθανολογεί ότι θα έχει μια καλύτερη ευκαιρία.

Αν αυτό το σκεπτικό είναι σωστό, για ποιο λόγο να επιλέξετε ένα «φτηνό» κρυπτονόμισμα κι όχι ένα που έχει αποδείξει την αξία του, όπως το Bitcoin; Κυρίως, πώς είναι δυνατόν να δίνετε τα χρήματα σας χωρίς πρώτα να έχετε εξερευνήσει σχολαστικά τον τρόπο λειτουργίας του; Τα ανταγωνιστικά νομίσματα της κατηγορίας του, προκειμένου να καταλήξετε σε αυτό; Να μην έχετε λάβει πληροφορίες για την ομάδα ανάπτυξης του έργου;

Αν έχουν τηρήσει το roadmap ή αν έχουν σοβαρή απόκλιση από τους στόχους τους; Αν υπάρχει κοινότητα ή έστω δυνητικοί χρήστες; Προγραμματιστές και υπεύθυνοι μάρκετινγκ για να επικοινωνήσουν τις εφαρμογές που δημιουργούνται; Χωρίς να έχετε διαβάσει και βέβαια αντιληφθεί τι γράφει το white paper;

Αν δεν έχετε εξετάσει τα παραπάνω -και πολύ περισσότερα- και παρόλα αυτά θεωρείτε πως πράξατε σωστά, ρωτήστε τον εαυτό σας αν θα έδινε ποτέ ένα τεστ και μετά να διαβάσει.

Στο κυνήγι των αποδόσεων

Αυτή η περίοδος δεν διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη ανεβαίνει η αγορά. Τα πιο συνηθισμένα από τα μηνύματα που λαμβάνω, ζητάνε την γνώμη μου για μικρά projects και επιθυμούν να παρουσιάζω tokens που πιστεύω πως θα πολλαπλασιάσουν την αξία τους επί 10 ή επί 100 το επόμενο διάστημα. Ή αν αυτό που έχουν ήδη αγοράσει, έχει ανάλογες προοπτικές. Ίσως στεναχωρήσουμε πολλούς, αλλά δεν πρόκειται ποτέ μέσα από το Εuro2day.gr να προβούμε σε μια τέτοια ενέργεια.

Τέτοιες τακτικές χρησιμοποιούν μόνο όσοι επιδιώκουν εσκεμμένα να κοροιδέψουν τον κόσμο. Είναι σαν να σας παραθέτει κάποιος επιχειρήματα για να ποντάρετε στο 17 μαύρο στην ρουλέτα του καζίνο.

Από αυτή την στήλη δεν πρόκειται ποτέ να διαβάσετε πότε να αγοράσετε ή να πουλήσετε. Ποιος είναι ο πάτος και ποια η κορυφή. Δεν είναι η δουλειά μας αυτή και ούτε είναι δυνατόν να αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για όλους τους αναγνώστες.

Αν σας ενδιαφέρουν ανάλογες «πληροφορίες», υπάρχουν ένα σωρό άλλα sites και κανάλια, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Απευθυνθείτε εκεί.

Όταν ζητάς μια καλή ιδέα για να επενδύσεις, είναι σαν να ρωτάς τον γιατρό να σου πει ένα καλό φάρμακο. Δεν είναι δυνατόν να λάβεις κάποια σοβαρή απάντηση αν ο ερωτώμενος δεν μάθει πρώτα τις ιδιαιτερότητες της κατάστασης του ενδιαφερόμενου. Πόσα χρήματα έχει, πόσων χρονών είναι, ποια είναι η ανοχή του στον κίνδυνο και τις διακυμάνσεις, ποιος είναι ο επενδυτικός του ορίζοντας.

Αυτό που μας ενδιαφέρει στο Εuro2day.gr, πέρα από την ενημέρωση, είναι να βάλουμε ένα λιθαράκι έτσι ώστε να αντιληφθείτε και να εκτιμήσετε τις ξεχωριστές ιδιότητες του Bitcoin. Να εμφυσήσουμε την νοοτροπία και τη φιλοσοφία της αποκεντρωμένης οικονομίας. Να προβούμε στη σύγκριση με το σημερινό νομισματικό σύστημα. Να αναδείξουμε την υπόσχεση ενός καλύτερου, πιο δίκαιου, πιο αποδοτικού κόσμου, που φέρνει η τεχνολογία των έξυπνων συμβολαίων, όπως του Ethereum.

Πληροφορία VS γνώση

Η επόμενη άνοδος είναι γεγονός πως θα προσφέρει δυνατότητες κέρδους ικανές να αλλάζουν τη ζωή αρκετών από εκείνους που θα εκτεθούν στην αγορά. Ωστόσο, όχι για τους περισσότερους. Μόνο για όσους προετοιμάζουν και εκτελούν με σύνεση τις κατάλληλες στρατηγικές, οι οποίες αξιοποιούν τις ευκαιρίες της αγοράς, μετριάζοντας παράλληλα τους κινδύνους.

Ίσως μέσα στο 2024 επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις που ευνοούν την εμφάνιση ενός bull run. Αυτό που είναι σίγουρο όμως, είναι πως για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις ευκαιρίες, ταυτόχρονα με το να αποφύγετε τις παγίδες, μόνο ένα όπλο υπάρχει: η γνώση.

Όχι η «πληροφορία» που θα ακούσατε από κάποιον στο YouTube, είδατε γραμμένο στο Twitter ή σας έχει συστήσει κάποιος στο Discord. Είναι γεγονός ότι στους ανθρώπους αρέσουν οι εμπιστευτικές πληροφορίες! Λαχταράμε όχι μόνο να τις μαθαίνουμε, αλλά και να τις μεταφέρουμε σε άλλους. Το φαινόμενο δεν οφείλεται μόνο στην απληστία αλλά και στη ματαιοδοξία.

Ωστόσο οι πληροφορίες είναι τζόγος, απλώς με άλλο περίβλημα. Μπορεί να σταθείς τυχερός μία ή δύο φορές. Αλλά όσο περισσότερο καιρό τις εμπιστεύεσαι, οι πιθανότητες να αποτύχεις αυξάνουν με γεωμετρικό βαθμό. Ακούγεται κυνικό, αλλά έτσι έχει δείξει η πράξη. Όποιος ισχυρίζεται πως βγαίνουν συστηματικά εύκολα λεφτά από τις «εμπιστευτικές» πληροφορίες, είτε αφελής είναι είτε απατεώνας.

Αν αμφιβάλλετε, ρωτήστε άλλους που τους οδήγησε αυτή η τακτική. Ή ακόμα, τους παλαιότερους στο ελληνικό χρηματιστήριο, όταν αγόραζαν με βάση αυτό που τους έλεγε ο κουμπάρος της πρώτης τους ξαδέλφης, που είχε κολλητό τον μπατζανάκη κάποιου που ήταν μέσα στα «κόλπα».

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v