Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναμμένα κάρβουνα οι επενδυτές στα crypto

Ηρεμία πριν από την... καταιγίδα στην αγορά κρυπτονομισμάτων εν αναμονή των αποφάσεων της SEC για το ETF. Τα τελευταία σενάρια, η τιμή του Bitcoin και το παράδοξο της Coinbase.

Σε αναμμένα κάρβουνα οι επενδυτές στα crypto

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Μέχρι τώρα  στο Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας (http://Indifi.gr) διδάσκαμε πως λειτουργεί ο χώρος. Τώρα θα ασχοληθούμε με τις μεθόδους από τις οποίες μπορούμε να βγάλουμε χρήματα από τα crypto.

Τα επόμενα μαθήματα που θα διδαχθούν από τις 13 Ιανουαρίου 2024, είναι χωρισμένα σε δύο ενότητες. Η μία αφορά τακτικές trading ειδικά προσαρμοσμένες στα κρυπτονομίσματα. Τεχνική Ανάλυση, on chain ανάλυση, στρατηγικές διαχείρισης ρίσκου, αυτοματοποιημένα συστήματα και άλλα. Η δεύτερη εξερευνά τον συναρπαστικό κόσμο των altcoins. Εξετάζεται η λειτουργία και οι προοπτικές του οικοσυστήματος πολλών κρυπτονομισμάτων από ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτά, αναλύονται κατηγορίες όπως DeFi και Play to Earn και ξεδιπλώνονται μεθοδολογίες  αξιολόγησης και διαχωρισμού ελπιδοφόρων έργων από τα scams και τις πυραμίδες.  Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο https://indifi.gr/

 

Την αναπόφευκτη αγωνία που προηγείται ενός πιθανού θριάμβου βιώνει η αγορά κρυπτονομισμάτων. Χρηματιστηριακά επικρατεί μια επίπλαστη ηρεμία, ενώ στο παρασκήνιο οι διεργασίες εντείνονται. Οι υπεύθυνοι των υπό έκδοση ETFs του Bitcoin βρίσκονται στην διαδικασία υποβολής των εγγράφων που τους ζητάει η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Όπως παρατηρούμε στο παρακάτω 4ωρο διάγραμμα, η τιμή του Bitcoin «φλερτάρει» με την μπλε οριζόντια γραμμή αντίστασης, αλλά διστάζει να την διαπεράσει. Μόνο πάνω από τις 44.100 δολάρια μπορούμε να ελπίζουμε βάσιμα για έντονη ανοδική κίνηση. Θα υπάρξει άραγε;

Το θετικό είναι πως υπάρχει αισιοδοξία για ευτυχή κατάληξη, καθώς, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο επικεφαλής αναλυτής του Bloomberg για τα ETFs, είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται πριν την επίσημη ανακοίνωση. Φήμες που βγαίνουν κατά διαστήματα από χθες στο X (πρώην Twitter), αναφέρουν είτε πως θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις μέχρι το τέλος της ημέρας είτε μέχρι Δευτέρα ή Τρίτη.

Ενθαρρυντικό είναι πως μπαίνουν φρέσκα δολάρια στην αγορά σε μεγάλες ποσότητες. Κάτι που αποτελεί ένδειξη για τοποθετήσεις θεσμικών. Για παράδειγμα ένα δισεκατομμύριο Tether βγήκε πριν λίγο, σε μια συναλλαγή. Ένα δισεκατομμύριο κατάθεση είναι δύσκολο να ανήκει σε ιδιώτη, όσο εύπορος και να είναι. 

Το παράδοξο της Coinbase

Ένα από τα παράδοξα της υπόθεσης της έγκρισης ενός spot ETF του Bitcoin, αφορά την Coinbase. Το μοναδικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που διαπραγματεύεται στον Nasdaq και είναι έτοιμο να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως μεσάζοντας μεταξύ της αγοράς των crypto και της παραδοσιακής αγοράς μετοχών.

Ποιο είναι το παράδοξο; Η SEC έχει μηνύσει την Coinbase από τον Ιούνιο, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία ενήργησε ως ανταλλακτήριο, χρηματιστηριακή εταιρία και εκκαθαριστής, χωρίς να έχει λάβει άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές για οποιονδήποτε από αυτούς τους ρόλους!

Το ακόμα πιο περίεργο είναι πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αρνήθηκε επισήμως την αίτηση αναφοράς της Coinbase για πιο διαφανείς κανόνες και κανονισμούς γύρω από τα κρυπτονομίσματα. Ο επικεφαλής της SEC, ο Gary Genslerισχυρίστηκε πως υφίστανται επαρκείς κανονισμοί.

Με άλλα λόγια, η Coinbase υπέβαλε αίτημα στην SEC ρωτώντας ποιους κανόνες έχει παραβιάσει και η Επιτροπή αρνήθηκε να τους προσδιορίσει. Το παρακάτω μπορεί να είναι meme, αλλά αντικατοπτρίζει ακριβώς την παράνοια που επικρατεί στο ζήτημα. 

Οι πιστοί του Bitcoin πάντως παρατηρούν τα τεκταινόμενα αποστασιοποιημένα. Όπως πράττει και ο Raoul Pal, ο οποίος είναι από τους πιο γνωστούς αναλυτές για κρυπτονομίσματα και μακροοικονομία, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs και CEO RealVision.

Από ότι αναφέρει, αν σας ενδιαφέρει αν η αγορά έχει προεξοφλήσει την έγκριση ή όχι του Bitcoin ETF, ο χρονικός σας ορίζοντας είναι πολύ μικρός. Είναι απλώς θόρυβος προς την μεγάλη πορεία. Για αυτό μην τα… κάνετε θάλασσα. Αυτή είναι η παραίνεση του (σε ελεύθερη μετάφραση) 

Πράγματι, δύσκολα μπορεί κάποιος να εναντιωθεί σε αυτή την άποψη, αν θυμηθεί πού βρίσκονταν πριν λίγα χρόνια το Bitcoin. Το παρακάτω λινκ και το βίντεο που περιέχει βοηθάει… την μνήμη. Δείτε τις αντιδράσεις κάποιου, βλέποντας την τιμή του Bitcoin πριν 10 χρόνια να ξεπερνάει τα 100 δολάρια.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v