Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία ETFs στο Bitcoin

Ενα ακόμα εμπόδιο μοιάζει να ξεπεράστηκε καθώς υποβλήθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κρίσιμα έγγραφα που αφορούν τους κανόνες λειτουργίας. Κρίσιμη εβδομάδα.

Ενα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία ETFs στο Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Οι εταιρείες που επιδιώκουν να λανσάρουν ETFs του Bitcoin ξεπέρασαν ένα σημαντικό εμπόδιο αυτή την εβδομάδα στο δρόμο προς την απόκτηση της άδειας από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες.

Το προσωπικό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είπε σε πολλά χρηματιστήρια και εκδότες που εμπλέκονται με αυτά τα ETF ότι θα πρέπει να υποβάλουν μια τελική έκδοση ενός βασικού εγγράφου μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με τέσσερις πηγές του Bloomberg. 

Τα έγγραφα είναι αυτά που είναι γνωστά ως «19b-4», και αποτελούν προτάσεις για αλλαγές κανόνων στα χρηματιστήρια που θα επιτρέψουν τη διαπραγμάτευση των ETF. Μια... πλημμύρα από αυτά τα έγγραφα δημοσιεύτηκε το βράδυ της Παρασκευής, συμπεριλαμβανομένων των ETF της BlackRock, της Grayscale Investments και άλλων.

Οι επίτροποι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να ψηφίσουν για το θέμα την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με άλλη πηγή που γνωρίζει τη διαδικασία. Συχνά, οι εγκρίσεις ETF μπορούν να ανατεθούν στο προσωπικό της SEC χωρίς ψήφο από τους επιτρόπους. 

Οι εκδότες χρειάζονται επίσης να υπογράψει η SEC τις τελικές εκδόσεις των εγγράφων «S-1», οι οποίες είναι τα προσπέκτους των ETF. Η SEC έδωσε στους εκδότες προθεσμία ως τη Δευτέρα στις 8 π.μ. ώρα Ουάσιγκτον να καταθέσουν τα ενημερωμένα S-1, είπε μια πηγή. Η έγκριση της SEC των εντύπων 19b-4 και S-1 μπορεί να συμβεί ταυτόχρονα, αν και συνήθως τα S-1 εγκρίνονται μετά τα 19b-4.

Ένας εκπρόσωπος της SEC αρνήθηκε να σχολιάσει. Εάν ληφθούν και οι δύο εγκρίσεις, τα ETF θα μπορούσαν να ξεκινήσουν διαπραγμάτευση την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Την περασμένη εβδομάδα, πολλοί εκδότες, συμπεριλαμβανομένης της BlackRock Inc. και της Fidelity, υπέβαλαν τροποποιημένα αρχεία S-1 για να ονομάσουν τους εξουσιοδοτημένους συμμετέχοντες - χρηματιστές-διαπραγματευτές που είναι υπεύθυνοι για το χειρισμό της δημιουργίας και της εξαγοράς καλαθιών μετοχών για ETF. Ενώ το βήμα συνήθως θεωρείται δεδομένο στα κλασσικά ETFs, τράβηξε την προσοχή σε αυτά που αφορούν το Bitcoin επειδή ορισμένοι παρατηρητές του κλάδου είχαν εκφράσει ανησυχίες ότι τα τα συγκεκριμένα ETFs θα δυσκολευόντουσαν να προσελκύσουν dealers.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v