Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεπέρασε και τις $64.000 το Bitcoin

Δεύτερη διαδοχική μέρα ανόδου. Αλμα 186% τους τελευταίους 12 μήνες. Οι traders στοιχηματίζουν ότι θα ξεπεράσει σύντομα το ρεκόρ των σχεδόν $69.000, στο οποίο είχε φτάσει κατά την πανδημία.

Ξεπέρασε και τις $64.000 το Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το Bitcoin σημείωσε άνοδο για δεύτερη διαδοχική μέρα και πλησίασε στο ιστορικό του υψηλό, λόγω των προσδοκιών για ισχυρή ζήτηση από τα ETFs κατά την έναρξη της εβδομάδας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το κρυπτονόμισμα αυξήθηκε έως και τις 64.279 δολάρια -η πρώτη του κίνηση πάνω από τις 64.000 δολάρια από τον Νοέμβριο του 2021-, πριν περιοριστεί στις 63.622 δολάρια στις 9:20 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

Στο επίκεντρο αυτής της φρενίτιδας βρίσκεται η φαινομενικά ακόρεστη ζήτηση για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα από τα εισηγμένα στις ΗΠΑ Bitcoin ETFs, τα οποία άρχισαν να διαπραγματεύονται στις 11 Ιανουαρίου. Το Bitcoin έχει κάνει άλμα περίπου 186% τους τελευταίους 12 μήνες.

«Δεδομένης της χαμηλής ρευστότητας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι αγορές κινούνται ανοδικά με την προσδοκία ότι οι σημερινές εισροές ETF θα συνεχιστούν και οι τιμές θα συνεχίσουν το ράλι», δήλωσε ο Hayden Hughes, συνιδρυτής της πλατφόρμας trading Alpha Impact.

Οι traders στοιχηματίζουν ότι η τιμή θα ξεπεράσει σύντομα το ρεκόρ των σχεδόν 69.000 δολαρίων, το οποίο είχε επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid, δεδομένης της μεγάλης ζήτησης των ETFs και της ανησυχίας ενόψει halving του Bitcoin, το οποίο αναμένεται αργότερα φέτος. Μετά το halving -όταν η ανταμοιβή για την εξόρυξη μειωθεί στο μισό-, η αύξηση της προσφοράς του νομίσματος θα μπορούσε να μειωθεί, αυξάνοντας τη συμπίεση της ζήτησης.

«Η υπέρβαση του ψυχολογικού ορίου του προηγούμενου ιστορικού υψηλού του Bitcoin μπορεί να πάρει χρόνο, αλλά θα πρέπει να θεωρείται μόνο θέμα χρόνου μέχρι να περάσουμε αυτό το επίπεδο, δεδομένου του halving και του θετικού κλίματος», δήλωσε ο Hughes.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v