Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρυπτονομίσματα: Απόδοση επί 100 (και βάλε) μέσα σε 24 ώρες!

Το ράλι του Solana που κλέβει την παράσταση και τα meme tokens με τις απίστευτες αποδόσεις σε λίγες ώρες. Πέντε συμβουλές για να αποφύγετε τις παγίδες που είναι... πολλές.

Κρυπτονομίσματα: Απόδοση επί 100 (και βάλε) μέσα σε 24 ώρες!

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Δικαιολογημένα, τα βλέμματα είναι στραμμένα προς το Bitcoin, λόγω της γνωστής εξέλιξης της έγκρισης και αποδοχής των ETFs από τον κόσμο της παραδοσιακής επενδυτικής. Το νέο υψηλό ήταν το κερασάκι στην τούρτα που ενθουσίασε τον κόσμο των crypto. Προσέλκυσε την προσοχή όσων σκέφτονταν πως ήρθε η ώρα να δραστηριοποιηθούν επενδυτικά σε αυτόν τον χώρο, ο οποίος προσφέρει τις ευκαιρίες… απλόχερα

Δικαιολογημένα επίσης, το Ethereum έχει κι αυτό λόγους να στρέψει προς το μέρος του το ενδιαφέρον. Η αναβάθμιση Dencun ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα την Τετάρτη, συρρικνώνοντας το κόστος στις δεύτερου επιπέδου συναλλαγές έως και 99%. Πλέον είναι άμεσα συγκρίσιμο με το κόστος του Solana. Η Dencun είναι μια κομβική στιγμή στην επιδίωξη του Ethereum για επεκτασιμότητα, χωρίς να θυσιάζεται η αποκέντρωση.

Επιπλέον έχουμε τον Μάιο την απόφαση της αμερικάνικης επιτροπής κεφαλαιαγοράς (SEC) σχετικά με την έγκριση ή όχι του Ethereum ETF που θα βασίζεται στην spot αγορά. Τον ίδιο τύπο που ενέκρινε η SEC για το Bitcoin. Παρόλο που μία από την αίτηση προέρχεται από το «βαρύ» όνομα της BlackRock, ο επικεφαλής αναλυτής του Bloomberg για τα ETFs Eric Balchunas ισχυρίζεται πως οι πιθανότητες έγκρισης είναι 30%.

Ποιος κλέβει την παράσταση με τρελές αποδόσεις

Ωστόσο, το κρυπτονόμισμα από τα μεγαλύτερης κεφαλαιοποίησης που κλέβει την παράσταση,  είναι το Solana. Η απόδοση του την τελευταία εβδομάδα είναι 25%. Από την αρχή του έτους από τα 102 δολάρια σκαρφάλωσε μέχρι τα 184, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται στα 180 δολάρια.

Αν και η τιμή απέχει αρκετά από την κορυφή των 260 δολαρίων που σημειώθηκε τον Νοέμβρη του 2021, η κεφαλαιοποίηση του Solana κατέγραψε νέο υψηλό όλων των εποχών ξεπερνώντας τα 89 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό οφείλεται στον πληθωρισμό του νομίσματος. Το Νοέμβριο του 2021 υπήρχαν σε κυκλοφορία περίπου 300 εκατομμύρια Solana, ενώ σήμερα είναι 440 εκατομμύρια.

Παράλληλα, το δίκτυο έσπασε και ένα άλλο ρεκόρ, του ημερήσιου αριθμού νέων διευθύνσεων. Που οφείλεται αυτό; Στην τρέλα που επικρατεί στον κλάδο των Memecoins, που σε αυτό τον κύκλο τα πιο δημοφιλή φαίνεται να κυκλοφορούν στο Solana.

Πράγματι, το ένα μετά το άλλο τα meme tokens που εκδίδονται στο δίκτυο του, σημειώνουν απίστευτες αποδόσεις. Δεν αναφερόμαστε βέβαια στα γνωστά memes, όπως Dogecoin, Shiba Inu και Pepe. Αυτά είναι «βαριά χαρτιά» που προσφέρουν… βαρετές αποδόσεις. Πολλαπλασιάζουν την αξία τους με μονό αριθμό!

Πλέον αναφερόμαστε σε αποδόσεις που όχι μόνο δεν βλέπουμε ούτε με… τηλεσκόπιο στις μετοχές, αλλά ούτε καν σε σημεία τζόγου, όπως τα καζίνο. Στην ρουλέτα, πέρα από ότι πρέπει να σηκωθείς από τον καναπέ σου, να ντυθείς και να οδηγήσεις μέχρι το Λουτράκι ή κάποιο άλλο ανάλογο μέρος, οι αποδόσεις ακόμα και αν σταθείς υπερβολικά τυχερός είναι… μικρές! Ναι, μικρές!

Αν ποντάρεις σε κάποιο νούμερο, η απόδοση είναι επί 36. Βάζεις για παράδειγμα βάλεις 100€ και -επαναλαμβάνουμε- αν σταθείς υπερβολικά τυχερός και η μπίλια «κάτσει» στο νούμερο που πόνταρες, θα κάνεις τα χρήματα σου 3.600€.    

Η φρενίτιδα των meme coins

Στα meme coins του Solana -και όχι μόνο- αυτή την περίοδο τα 100€ μπορούν να γίνουν μέσα σε ώρες 10.000€. Ακόμα και 100.000€

Τι είπατε; Δεν το πιστεύετε; Δείτε για παράδειγμα το NanoVision AI. Μέσα σε λιγότερο από 3 ώρες από τότε που ξεκίνησε να διαπραγματεύεται, πολλαπλασίασε την αξία του 4.140 φορές έναντι του Solana! Επενδύσεις ένα Solana, δηλαδή με 170 ταπεινά ευρουδάκια, βρίσκεσαι με μια σεβαστή περιουσία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Το παρακάτω διάγραμμα είναι σε 5λεπτό!

Έτυχε θα πείτε. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Να σας φέρουμε τότε ένα άλλο παράδειγμα, το Jason. Σε αυτό η απόδοση του ήταν 1.000.000%. Πολλαπλασιάστηκε η αξία του 10.000 φορές! Πάλι σε 5λεπτο βάζουμε το διάγραμμα. Που να προλάβουμε να αντιληφθούμε την κίνηση του στο… ωριαίο!  

Πως θα το εκμεταλλευτούμε επενδυτικά

Υποθέτω σας έπεισα πως είναι αλήθεια. Τουλάχιστον κάποιους από εσάς. Το επόμενο ερώτημα είναι το εξής: Πως θα εκμεταλλευτούμε και εμείς αυτές τις αποδόσεις;

Για να έχετε επιτυχία σε αυτό το κυνήγι του θησαυρού, θα πρέπει πρώτα να ακολουθήσετε 5 βήματα:

α) Να μελετήσετε το Bitcoin. Αντιλαμβάνομαι πως ακούγομαι σαν να είμαι κάποιο είδος ντεμοντέ δασκάλου που ζητάει κάτι παράλογο στον πολυάσχολο κόσμο στον οποίο ζούμε. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Πρώτα μπουσουλάς, μετά περπατάς και κατόπιν τρέχεις. Όσο δεν ακολουθείς αυτή τη σειρά, τόσο θα τρως τα μούτρα σου. 

β) Να μάθετε τουλάχιστον τα βασικά, όσο αφορά το trading των crypto. Δεν αναφερόμαστε να εφαρμόσετε εμπνευσμένες μεθόδους διαχείρισης ρίσκου ή στρατηγικές τεχνικής ανάλυσης, αν και αυτό σίγουρα θα ήταν χρήσιμο. Οι μίνιμουμ προυποθέσεις είναι να μάθετε πώς να ανοίξετε λογαριασμό σε κάποιο ανταλλακτήριο, όχι μόνο συμβατικό, όπως το Kraken και η Binance, αλλά και αποκεντρωμένο. Και βέβαια να διαθέτετε ένα προσωπικό ψηφιακό πορτοφόλι.

γ) Να γνωρίζετε πως θα αποφύγετε τους απατεώνες. Όχι και τόσο εύκολο για κάποιον αρχάριο. Γιατί ακόμα και το token που θα έχετε αποκτήσει να μην έχει εκδοθεί από απατεώνες που σκοπεύουν να μαζέψουν τα χρήματα και να πίνουν κοκτέιλ στην υγεία των κορόιδων σε κάποια εξωτική παραλία, πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος από τους χάκερς ή τους επιτήδειους που μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα πορτοφόλια σας. Ή ακόμα πιο άδοξα, να χάσετε μόνοι σας τους κωδικούς σας.

δ) Να τοποθετήσετε χρήματα που αντέχετε να χάσετε. Όταν διακινδυνεύεις πολλά, δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό. Τρως τα νύχια σου, ιδρώνεις, χάνεις τον ύπνο σου, χαλάς την υγεία σου. Δεν φτάνει ούτε να έχεις πολλές γνώσεις ούτε να είσαι πολύ έξυπνος. Όλα τα πλεονεκτήματα του κόσμου δεν έχουν σημασία, αν δεν είσαι ψύχραιμος. Να σε νοιάζει αν χάσεις, αλλά τόσο ώστε να μπορείς να παραμείνεις ήρεμος.

ε) Να ρίξετε το IQ σας. Κυριολεκτούμε. Δεν θα επιχειρήσουμε να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση. Η τιμή των περισσότερων από τα memes tokens, συνήθως δεν έχει κάποιο λογικό λόγο που… εκτοξεύεται. Αμφιβάλουμε αν η βαθιά μελέτη των projects είναι ο αποφασιστικός παράγοντας. Σίγουρα όμως, αν από όλη αυτή τη βαβούρα ξεχωρίσετε κάποιο έργο που λύνει πραγματικά προβλήματα, θα έχετε επιτύχει ένα καθοριστικό πλεονέκτημα.

Τέλος και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Να γνωρίζετε πως το token που θα έχετε επιλέξει, κατά 99,9% θα έχει μία και μόνο κατάληξη: το μηδέν! Δεν υπάρχουν ή καλύτερα, δεν θα πρέπει να υπάρχουν hodlers. Αυτό όμως δεν αποκλείει πως έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει μέχρι την… στρατόσφαιρα πρώτα.

 * Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v